Engelske fodboldlegender besøger Fyn: - Det er som at mødes med venner
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Trænere og tidligere spillere fra den engelske fodboldklub Liverpool er for niende år i træk i Faaborg. Idrætsklubben Horne fS afholder nemlig Liverpool Way Football Camp.
Over hundredvis af børn løber rundt i røde trøjer på Egsfield Ground i Faaborg. Idrætsklubben Horne fS har i denne weekend besøg fra deres engelske venner.
For niende år i træk gæster Liverpool Way Football Camp Faaborg, og til at træne børnene står tre trænere og to gamle legender fra den engelske fodboldklub Liverpool, David Johnson og David Fairclough.
Manden, der står for at holde overblikket under campen, er den tidligere angriber David Johnson, der i 70'erne og 80'erne scorede utallige mål og vandt flere titler i Liverpooltrøjen.
- Vi føler ikke turen herover som arbejde mere. Vi betegner det som at skulle mødes med venner, fortæller David Johnson, der er kommet i Horne siden 2009.
- Vi er vokset op med arrangørerne, og med de forældre, der kommer med deres børn, og så har vi set børnene vokse op til unge mænd.
Vigtigt for klubben
Næstformand i Horne fS, Hans Martin Møller, glæder sig over, at den lille engelske delegation bliver ved med at tage turen til Fyn.
- Det betyder meget for vores klub og er med til at sætte os på landkortet. Vi har spillere, der kommer fra hele landet og endda også udlandet for at være med på campen, siger han.
Fynske Søren Kragh sætter fantomtid: - Jeg havde virkelig gode ben
Med en gennemsnitlig hastighed på 45,614 kilometer i timen bragede fynske Søren Kragh Andersen over målstregen på 20. etapes enkeltstart.
Det gjorde han så godt, at han endte med at køre femtebedste tid og slog blandt andre etapefavoritten Primoz Roglic.
- Jeg havde virkelig gode ben. Jeg synes, at mine watt var virkelig høje. De andre siger, at tiden er god, så jeg er faktisk godt tilfreds, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.
Den danske Tour-debutant kom til Tour de France med en frisk andenplads i Schweiz Rundts enkeltstart, og derfor havde han blod på tanden fra morgenstunden.
Kragh kørte en fremragende enkeltstart. Video: Ida Brodtkorb
- Jeg kørte helt klart efter at bevise over for mig selv, at mit niveau blevet højere siden sidste år på enkeltstarten. Det var sindssygt hårdt, men jeg kunne se, at jeg kørte stærkt, og det gav selvfølgelig moral. Så fik jeg god vejledning fra min sportsdirektør og fulgte min plan.
Det ’kommende supertalent’ suger til sig, og bedømt på resultaterne bliver han bedre og bedre. Hans første Tour de France kommer sandsynligvis også til at bidrage til denne udvikling.
- Jeg begynder også at lære min krop bedre og bedre at kende, og hvor mine grænser er. Så jeg gjorde mit bedste, og det var mit succeskriterie, siger Søren Kragh Andersen.
Tom Dumoulin vandt enkeltstarten med henholdsvis Chris Froome og Geraint Thomas på anden- og tredjepladsen.
Deler glæden ved fodbold
Det vigtigste ved weekendens camp er ikke, hvem der kan lave de vildeste taklinger, eller hvem, der scorer flest mål. Det vigtigste er ifølge David Johnson glæden ved fodbold.
- Vi lærer dem det grundlæggende, og så er det op til dem at øve sig og blive bedre, men det vigtigste er, at de har det sjovt og har lyst til at komme tilbage, fortæller den tidligere Liverpoolspiller.
Se hele indslaget fra fodboldcampen her under:
Det farlige vejr blev en fuser de fleste steder på Fyn
Mange steder på Fyn kom regnen pludseligt og voldsomt, og alligevel blev den modtaget med åbne arme efter mange ungers tørke. Og med nedbøren kom også tordenvejret og lynene.
Men selvom Danmarks Meterologiske Institut, DMI, og TV 2 Vejret varslede farligt vejr, viste det sig ikke at være så farligt som først frygtet.
- Der er faktisk ikke meget at berette om uvejret igår, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi Thomas Bentsen og fortsætter:
- Det eneste vi rigtig rykkede ud til var nogle nedfaldne grene.
Den samme opfattelse af lørdagens vejr har Beredskab Fyn. Heller ikke de mærkede det ellers varslede farlige vejr med både skybrud, torden og vindstød lørdag.
Sydvest fik mest
- Det var i den sydvestlige del af Danmark, der kom mest nedbør, men på Als, der også er den del af det sydvestlige Danmark, kom der kun fem til seks millimeter regn. Så der var store lokale udsving, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jesper Eriksen.
- Tæt på den tyske grænse har vi to målestationer, der målte henholdsvis 45 og 48 milimeter regn.
I Ribe fik de hele 54 milimeter nedbør, hvor 44,5 af dem kom på bare en time.
- Inde i hovedstadsområdet fik man næsten ikke noget nedbør. Så det er ikke alle steder, det har hjulpet meget på tørken, siger den vagthavende.
Lynnedslag rundt omkring
Selvom regnen ikke helt blev til det, som der var belvet varslet, så fik mange fynboer alligevel hørt en del tordenbrav og set op til flere lyn på himlen lørdag aften.
Ifølge DMI var der 9.321 lynnedslag på et område, der dækker en del af Nordsøen, Danmark, det sydligste Sverige og nordligste Tyskland, hvilket er mange.
- Men rekorden er oppe omkring 100.000 lyn på vores lynpejlekort, så det var altså ikke noget historisk tordenvejr i går. Det var nok bare fordi, vi har haft den tørke, at det føles meget voldsomt, siger Jesper Eriksen.