Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fynsk vognmandsselskab og chauffører er tiltalt for 738 overtrædelser, der omhandler snyd med førerkort.
Sydøstjyllands Politi mener, at fire chauffører - herunder en fynsk vognmand - skal have en fængselsstraf for at have snydt med førerkort og overtrådt hviletidsreglerne gentagne gange.
I en sag med i alt 738 overtrædelser er et fynsk vognmandsselskab, vognmanden og tre chauffører således tiltalt, oplyser specialanklager Pernille Moesborg.
Tommy mistede sin hund: Fremmed fandt Bella og registrerede den i eget navn
Uger er gået, hvor terrieren Bella har boet under et andet tag end sin ejers, men nu er sagen om den lille russiske toy terrier endelig afklaret.
Tommy Christophersen var ude og gå en helt vanlig rute med sine fem hunde, da hans lille russiske toy terrier Bella løb ind i en nedlagt stald.
Christophersen gik om på den anden side af stalden, men Bella dukkede aldrig op.
Derfor hentede hundeejeren sin motorcykel og ledte efter den lille hund, men uden held. Væk var Bella, og i noget tid gik Tommy Christophersen rundt og håbede, at den ville finde hjem, men håbet blegnede og til sidst ringede han til politiet.
Opkaldet afslørede, at der var en rigtig god grund til, at hunden ikke var kommet hjem efter sit eventyr. En fremmed havde nemlig taget den.
Fremmed kvinde havde Bella
Politiet fik at vide af Dansk Hunderegister, at en kvinde havde registreret sig som dens besidder, som det hedder i systemet.
- Jeg synes, det er mærkeligt, at man bare kan få lov til at omregistrere en hund. Det kan jeg ikke få til at passe, siger Tommy Christophersen, som har været meget igennem siden den dag i midten af marts, hvor hunden løb væk. Og hvor den helt forkerte person fandt den.
Glenn Michelsen, som er sekretariatschef i Dansk Hunderegister, forklarer, at det handler om, at hunden skal registreres, hvor den rent faktisk er. Man registrerer altså ikke nødvendigvis, hvem der er ejeren.
Dermed er det nemmere for myndighederne at finde frem til hunde, ligesom det var tilfældet i denne sag. Ligesom det af samme grund er forholdsvist nemt at registrere sig som besidder.
I sagen med Bella havde kvinden, der havde taget hunden, skrevet en mail til Dansk Hunderegister og oplyst, at hun havde købt hunden af Tommy.
Det var nok. Derefter skulle der gå over en måned, før Bella og Tommy Christophersen kunne genforenes.
Tommy Christophersen og politiet måtte nemlig vente på, at en dommer lavede en retskendelse, så man kunne hente hunden hjem.
Hård tid
Fyns Politi oplyser, at man fandt Bella hos en bekendt af den kvinde, som havde taget den. Ordensmagten tog den derefter til dyrlæge, inden Tommy Christophersen kunne få den tilbage.
- Det har været en hård tid, og jeg har nok også haft svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke kunne få at vide, hvem der havde Bella.
Ifølge dansk hunderegister påstod kvinden, som Tommy Christophersen ikke kunne få udleveret oplysninger om, at hun slet og ret havde købt terrieren.
Noget, som Tommy Christophersen siger, han aldrig kunne drømme om.
- Jeg har aldrig solgt Bella til nogen. Bella betyder alt for mig. Hun er jo min hund, siger Tommy Christophersen.
Han er lettet over, at Bella er hjemme igen, men siger, at det er en meget tryghedssøgende hund, han har fået hjem.
- Bella er hos mig hele tiden.
Trods sine oplevelser er hundeejeren ikke nervøs for, at det skal ske igen. Han mener, at det er en situation, man kun oplever én gang i sit liv.
Finder man en hund uden ejer, skal man nok genoverveje, om man vil registrere sig som besidder, for Fyns Politi oplyser, at kvinden, der havde taget Bella, er sigtet for tyveri.
Hun vil nedlægge påstand om frihedsstraf - altså fængselsstraf.
Sagen drejer sig om to ejere af de misbrugte førerkort og to chauffører for vognmandsselskabet - den ene er vognmanden - som har brugt førerkortene.
- Der er tale om rigtig mange gange, hvor det er brugt, og dermed også rigtig mange overtrædelser, siger specialanklageren.
Kan straffes med fængsel
Anklager mener, at det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 174, der omhandler personfalsk. Kortene er brugt til at skjule overtrædelser af hviletidsreglerne, lyder det.
Retssagerne vil blive ført som fire domsmandssager, hvor chaufførerne kan straffes med fængsel, mens sagen mod selskabet bag afgøres uden domsmænd. Den kommer altså til at dreje sig om, hvorvidt selskabet skal straffes med bøde.
Erik fandt affaldsbjerg på sin mark: - Det var en stak lort
Landmand Erik Vestergaard Hansen opdagede tirsdag eftermiddag en stor bunke skrald på sin mark og markvej.
Først troede Erik Vestergaard Hansen, at det var løgn. Men som landmanden kom tættere på, fandt han ud af, at den var god nok.
En stor bunke byggeaffald var blevet dumpet på hans markvej.
- Jeg kunne se, at det ikke var en bil, så tænkte jeg, hvad det så kunne være. Så var det en stak lort, siger Erik Vestergaard Hansen, der har en gård ved Bogense.
I bunken af affald er der blandt andet en motorsav, brugte malerspande, flethegn, gamle døre og rester af noget gulv. Derudover en snemand i plastik og en Faxe Kondi-flaske.
Derfor konkluderer Erik Vestergaard Hansen, at den ansvarlige må være i gang med at bygge om. Det gør det dog ikke lettere at se en mening med den umotiverede aflæsning midt på en privat markvej.
- Man forstår jo ikke, at man i 2021 kan finde på det. Man kan aflevere det gratis på en genbrugsplads, så det er jo fuldstændig vanvittigt at læsse det af på den måde, siger han.
Lignende sager flere steder
Det er langtfra første gang, affald er smidt i den fynske natur, og flere steder er det et tilbagevendende problem.
I Kirkendrup Skov nord for Odense sker det ifølge Naturstyrelsen jævnligt, at folk efterlader bunkevis af skrald.
Det er dog ikke sket for landmand Erik Vestergaard Hansen - indtil nu.
- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Aldrig. Vi samler af og til affald langs den offentlige vej, hvor folk smider dåser og værk ud af vinduet, men aldrig på den måde her, siger han.
Han har derfor kontaktet kommunen, der har været ude at bese bunken. Selv har landmanden ikke planer om at gå i krig med dens indhold.
- Jeg mener jo ikke, det bør være min opgave at rydde sådan noget her til side og få det sorteret, siger han.
Landmanden anerkender, at det kan være svært at komme den slags til livs. Men han håber, at folk opfører sig ordentligt, og at han ikke selv kommer til at opleve det igen.
- Jeg håber, det er en enlig svale, siger han.
- Vognmandsselskabet har et objektivt ansvar for de overtrædelser, som førerne laver, siger Pernille Moesborg.
Det er Sydøstjyllands Politi og Tungvogncenter Syd, som varetager den operative kontrol af tunge køretøjer, der har efterforsket vognmandsselskabet igennem længere tid.
Tungvogncenter Syd skal blandt andet kontrollere køre- og hviletid. Det ligger hos Sydøstjyllands Politi og dækker også Fyns Politi.
Sagen afventer berammelse i Retten i Odense.