Konferencecentre advarer: Uvished kan koste job
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
De fynske konferencecentre er hårdt pressede af coronakrisen. Nu vil de have vished om, hvornår de igen kan holde konferencer.
Direktøren for Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter slår ud med armene mod en tom sal. Normalt ville der ud over Jan G. Larsen selv være plads til 899 mennesker.
Men på grund af coronakrisen er det efterhånden længe siden, at det store konferencelokale har set en blazer og et par blanke sko.
- Vi er klar til en forsigtig åbning, hvis der kommer klare retningslinjer, understreger direktøren.
Fuglezoo ked af tvangslukning:
- Der mangler plads til mangfoldighed
Det er forkert at slå alle zoologiske haver over en kam, mener direktør for Danmarks Fugle Zoo. Han mener, at hans fuglezoo sagtens kan holde åbent, selvom andre zoologiske haver ikke må.
Der mangler forståelse for mangfoldighed i forhold til, hvad der må åbne hvornår. Det mener direktøren for Danmarks Fugle Zoo i Tommerup.
- Man burde ikke slå alle zoologiske haver over en kam og sige, at på grund af tre bogstaver er alle ens. Z – O – O betyder det samme i folks forståelse, men der er mange forskellige måder at opbygge en zoo på, skriver han i en pressemeddelelse, der er udsendt tirsdag.
Danmarks Fugle Zoo var nemlig klar – efter en coronaforsinkelse valgte de at genåbne fugleparken den 5. maj. Genåbningsglæden var dog kort, for blot en uge efter måtte den tvangslukke igen.
Ifølge Fyns Politi er parkeni kategori med landets øvrige zoologiske haver, og de må først åbne fra den 8. juni, i genåbningens tredje fase. Det ærgrer direktøren for fuglezoo.
- Jeg savner i den grad faglig forståelse for tingene i stedet for jura og ordkløveri, skriver han i pressemeddelelsen.
Indsamling
Ifølge pressemeddelelsen får fuglezoo dagligt besøg af Fyns Politi, der vil kontrollere, hvorvidt parken holder lukket som aftalt. Ifølge direktøren kan andet dog ikke komme på tale, så længe alternativet er ulovligt.
- Selvfølgelig er vi da lovlydige borgere her i fuglezoo, og min egen straffeattest skal ikke plettes, skriver direktøren i pressemeddelelsen.
På grund af lukningen er der ifølge pressemeddelelsen flere personer, der ville starte en indsamling til Danmarks Fugle Zoo.
- Det blev jeg rørt over, og derfor skulle vi have alle tingene vendt en ekstra gang. Ligeledes var der også et møde med nye investorer, der måske kunne være interesseret i et samarbejde, skriver direktøren i pressemeddelelsen.
Indtil videre regner Hans Åge Hjeresen med at holde lukket indtil 8. juni sammen med de andre zoologiske haver, medmindre der kommer anden besked fra regeringen.
Han vurderer, at virksomheden går glip af én million kroner i omsætning for hver uge, den holder lukket. Derfor kribler det i fingrene efter at åbne dørene til det fynske konferencecenter.
- Men jeg mangler datoer, antal (personer, red.) og kriterier, lyder Jan G. Larsens bøn til politikerne.
Fakta: Konferencer i Region Syddanmark
Region Syddanmark er den region uden for hovedstaden, der har størst mødekapacitet. I 2017 var der i alt 162 mødesteder med plads til 106.000 deltagere.
Størstedelen af mødedeltagerne i Region Syddanmark er til kongres eller en anden form for konference.
Skruen uden ende
I Faaborg er tålmodigheden også ved at være opbrugt. Her venter Restaurant Klinten på klar besked fra myndighederne.
- Vi mangler svar på, hvor mange mennesker der må være samlet på ét sted i en given periode. Hellere i dag end i morgen, siger Per Elkjær, der er med til at drive restauranten, som også har konferencelokaler.
Usikker studentertid i vente: 3.g'ere ved ikke, hvornår de bliver studenter
3.g'ere er frustrerede over usikkerheden omkring deres kommende studentertid. De ændrede eksamener og afsluttende undervisning skaber nemlig tvivl om, hvornår de må tage huen på.
De kommende fynske studenter har fået en noget anderledes sidste tid på gymnasiet, end hvad de ellers havde regnet med.
Coronavirus sendte dem først hjem for at have fjernundervisning, så blev de budt tilbage på skolen dog med en masse nye restriktioner og krav til afstand. De skal op til færre afsluttende eksaminer, deres dimission ser ud til at måtte aflyses, og det er endnu uvist, om de kommer på studenterkørsel og til studentergilder.
Og nu melder endnu et tvivlsspørgsmål sig. Hvornår må og kan de tage huen på, og kalde sig selv for studenter?
- Jeg vil jo bare gerne have lov til at fejre, at jeg er blevet student. Men det nytter ikke noget at skælde vores rektor ud, for han er lige så frustreret, som vi selv er, siger Kia Alman, der går i 3.g på Middelfart Gymnasium og HF, og tilføjer:
- Men det er bare vildt frustrerende ikke at vide, hvornår jeg må tage min hue på.
Karaktererne kommer forskudt
Studentertiden er bundet op af mange traditioner, som de nuværende 3.g'ere står til at gå glip af, og én af de traditioner er, at man efter sin sidste mundtlige eksamen bliver mødt på den anden side af eksamenslokalet af familie og venner, som skal fejre den afsluttede uddannelse.
Det er også her, de studerende plejer at få deres hue på.
Men med færre eksaminer og ekstra undervisning kommer eleverne på Middelfart Gymnasiums sidste eksamen til at ligge næsten tyve dage før deres årskarakter og karakter for de skriftlige eksaminer bliver frigivet.
- Man har en idé om, at man går op til den sidste mundtlige eksamen, og så går man ud til sin familie og venner og får sin hue på, men nu står man uden en sidste karakter, siger Celina Jørgensen, der også går i 3.g på Middelfart Gymnasium.
Nogle forslag lyder, at de studerende får huen på, på det traditionelle tidspunkt efter den sidste mundtlige eksamen, men eleverne skal tilbage på skolen efter den eksamen, og derfor giver det forslag ikke meget mening for Middelfart Gymnasium og HFs rektor, Christian Alnor.
- Det giver jo ikke mening at fejre, at man er blevet student den 4. juni, når alle karaktererne først kommer den 22. Hvis man ligger på vippen mellem at blive student eller ej, så kan man jo ikke vide, om man har klaret det efter den sidste mundtlige eksamen, siger han til TV 2/Fyn.
Imod undervisning efter sidste mundtlige eksamen
For eleverne er usikkerheden, om hvad der skal ske med deres tid som studenter, næsten ikke til at holde ud.
Og det er ikke kun i Middelfart, at den anderledes afslutning berører eleverne. Faktisk er der på Facebook blevet startet en offentlig gruppe under navnet 'For alle os, der er imod undervisning efter den sidste mundtlige eksamen!!'.
Facebookgruppen har i skrivende stund 13.644 medlemmer, og består primært af 3.g'ere fra hele landet, der deler deres frustration over uvisheden med hinanden.
Se Facebookgruppen her: For alle os, der er imod undervisning efter sidste mundtlige eksamen.
Rektor på Middelfart Gymnasium og HF forstår godt elevernes frustrationer, men som situationen ser ud lige nu, kan skolen ikke give eleverne ro i maven endnu.
- Både de studerende og deres forældre er frustrerede over situationen, fordi de gerne vil planlægge, hvad de kan gøre. Men vi er nødt til at have is i maven og vente på nye retningslinjer den 8. juni, siger rektor på Middelfarts Gymnasium og HF Christian Alnor og tilføjer:
- Jeg kan ikke altid komme med de bedste idéer, så derfor har jeg spurgt eleverne, hvad de synes, en god løsning kunne være.
Har vænnet sig til tanken
Efter den sidste afsluttende eksamen plejer studenterne også at blive fejret med fester og studenterkørsel. Men om det kan gennemføres er også meget usikkert.
- Eleverne vil gerne have noget fest og noget fællesskab og noget samling, når de afslutter deres studentereksamen, og det er noget af en udfordring, når man skal holde afstand til hinanden og ikke må samles i større grupper, siger Christian Alnor.
For eleverne har man dog efterhånden vænnet sig til tanken om, at de mange fester og den traditionelle fejring bliver noget anderledes.
- Det er selvfølgelig stadig rigtig ærgerligt, men nu har coronavirus efterhånden stået på så længe, at man har vænnet sig til tanken om, at der måske ikke kommer nogen fejring, siger Alberte Berndsen fra 3.g på Middelfart Gymnasium.
Og til spørgsmålet om, hvad de tre 3.g'ere fra Middelfart Gymnasium tænker om den måske kommende studenterkørsel, er deres ærgrelse tydelig at spore.
- Studenterkørslen skal nok blive til noget uanset hvad, men det bliver bare overhovedet ikke det samme, hvis det først bliver i september. Det er jo i juli måned, at man er inde i det hele og gerne vil fejre, at det er overstået, siger Alberte Berndsen.
Han fortæller, at flere kunder har valgt at aflyse arrangementer, der blev rykket til efteråret på grund af coronakrisen.
- Nu er det skruen uden ende, siger han og tilføjer:
- Der kommer et efterår, hvor vi kommer til at mangle en eller anden form for kompensation.
Krisen kan vare flere år
Især uvisheden kan komme til at koste arbejdspladser, lyder det fra brancheorganisationen Horesta.
Sten Slot, formand for Horesta i Region Syddanmark, advarer samtidig mod at stoppe for hjælpepakkerne for tidligt.
- Den her industri har lidt så store tab allerede nu, så det varer nok to år, før vi er oppe at køre igen. Der er brug for nogle hjælpepakker, siger han.
Lokale tiltag redder Janes butik:
- Det er så vigtigt at stå sammen
Et lokalt tiltag i Faaborg hjælper butikkerne til at holde gang i hjulene, selvom det har været sløvt med kunder i gågaden.
I tøjbutikken Mikado på gågaden i Faaborg går butikkens ejer Jane Lundsfryd rundt og pakker nye varer ud.
Hun har haft butikken i 13 år, men da coronavirus kom til landet og lukkede alle butikker, var hun tæt ved at dreje nøglen om.
- Vores gågade i Faaborg har været fuldstændig tom for mennesker, og der kom ingen kunder i butikken. Det betød, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle betale mine regninger, siger Jane Lundsfryd.
Facebookside blev brugt til hjælp
I begyndelsen af nedlukningen mødte Jane Lundsfryd op i sin butik hver dag og håbede, at det ville blive bedre.
Efter et stykke tid var hun dog nødt til at lukke sin butik midlertidigt, simpelthen fordi der ingen kunder var.
- Forårsmånederne er dem, hvor man får allerflest varer hjem, så det blev bare ved med at vælte ind ad døren. Men jeg kunne ikke nå at få afsat tøjet, og til sidst måtte jeg finde en løsning med min leverandør, fordi jeg ikke kunne betale mine regninger, siger Jane Lundsfryd.
Men et lokalt tiltag hjalp hende tilbage i butikken.
- Der er nogle, som har haft noget at lave, men der er også en masse, der virkelig har blødt, og derfor blev vi nødt til at tænke over, hvad vi kunne gøre for at hjælpe, siger Signe Pardorf Nielsen, der er bylivs- og erhvervskoordinator i Vores Faaborg & Egn.
På Vores Faaborg & Egn blev billeder fra byens butikker delt, så kunderne blev mindet om, at de lokale butikker stadig havde en masse lækre varer.
Fælles webshop
Men det var ikke kun på Facebook, at butikkerne i Faaborg fik hjælp. Vores Faaborg & Egn oprettede nemlig også en fælles webshop for alle butikker i kommunen.
- Vi søgte nogle penge hos vores borgmester for at få webshoppen op at køre, og der gik kun cirka 48 timer fra vi havde søgt om pengene, til vi fik dem og var klar til at gå i gang, fortæller Signe Pardorf Nielsen.
Ifølge Jane Lundsfryd har tiltagene i byen været med til at holde hånden under butikkerne og give dem motivation til at fortsætte kampen.
- Det er bare så vigtigt at stå sammen, og at der er nogle, som kan give en et lille puf til at komme i gang igen, siger hun.
Faaborg hjælper Faaborg
Andre initiativer end den fælles webshop og annoncering på Facebook er også taget i Faaborg.
Blandt andet har Ugeavisen og mediet Det Rigtige Faaborg indgået et samarbejde om at producere en t-shirt med teksten 'Faaborg hjælper Faaborg', der skal minde om at handle lokalt.
Ifølge chefanalytiker i Nordea Jan Strørup Nielsen så vil coronakrisen i fremtiden betyde, at flere vil handle lokalt på den anden side af krisen.
- Vi har fundet ud af under coronakrisen, hvor meget lokalsamfundet reelt betyder for vores dagligdag, og jeg tror, at folk i højere grad vil vælge at bruge pengene lokalt på fyn efter coronakrisen.
I regeringens nye teststrategi indgår det dog, at der skal laves et samarbejde med kommunerne om at stille isolationsfaciliteter til rådighed, blandt andet på feriecentre og hoteller. Det er branchen positiv overfor, men det er ikke nok, lyder det.
- Vi har brug for, at der bliver åbnet. Vi har også brug for, at grænsen bliver åbnet på et tidspunkt. Hvis der ikke sker noget, bliver der travlt ved jobcenteret, siger Sten Slot.
Bilist bragede ind i bageri - der er ødelæggelser for "et større beløb"
kopieret!
Lørdag middag fik kunder og forbipasserende ved Baks Bakery og Deli i Middelfart sig noget af et syn, da en større BMW bragede ind i butikkens facade.
Det fortæller ejer, direktør og bagermester Carsten Bak, der har delt billeder af ødelæggelserne. Han var ikke selv til stede ved ulykken.
- En af mine ansatte ringede til mig og sagde, at en bil var kørt ind i bageriet. Så kommer der mange billeder hen over nethinden, siger Carsten Bak til TV 2 Fyn.
Stor materielle skader
Inden han satte kurs mod sin butik, fik han fat i politiet, der til Carsten Baks overraskelse var hurtigere fremme, end han selv var.
Da han kom frem, kunne han se, at en bilist havde ramt et bord-bænkesæt foran butikken. Det var blevet presset ind i vinduespartiet og havde efterfølgende skubbet en tonstung ovn et par meter ind i produktionsområdet.
- Det var ikke fordi, det var så voldsomt, og så alligevel. Da vi kiggede nærmere, kunne vi se, der var sket en del skader. Det ser ret voldsomt ud, fortæller Carsten Bak.
Fyns Politi bekræfter over for TV 2 Fyn, at de har været på stedet for at se nærmere på ulykken. Vagtchef Sten Nyland fortæller, at ulykken er sket som følge af en kørerfejl.
Ingen personskader
Ifølge Carsten Bak bunder kørerfejlen i, at bilisten havde taget fejl af speeder og bremser.
Heldigvis var der ikke nogen personer til stede i produktionsområdet, da ulykken skete, og politiet bekræfter ligeledes, at der ikke er sket nogen personskader. Der er heldigvis kun sket materielle skader - dog for et “større beløb”, oplyser vagtchefen.
At ingen personer er kommet til skade, glæder Carsten Bak, der af samme årsag også finder plads til lidt galgenhumor:
- Det sjove ved det hele er, at der på facaden står “Bak”, og så kører han fremad.
Til trods for de omfattende skader er Carsten Bak klar til at åbne sin butik allerede søndag morgen.
Gitte har skrevet ny bibel til kvinder i overgangsalderen - revet væk inden udgivelse
kopieret!
En fynsk debutforfatter har selv udgivet en bestemt bog og slået alle de store forlag.
Gitte Boesen rådgiver kvinder i overgangsalderen, og hun har skrevet en bog, der allerede er gået nummer et på bestsellerlisten. Det er sket udelukkende på forsalget, da bogen først udkommer på tirsdag.
Lørdag holdt hun et lille releaseparty for bogen i Aaruphallen.
Selv er forfatteren ikke i tvivl om, hvorfor hendes bog er så efterspurgt fra udgivelsen.
Søndag kan byde på flere snebyger
kopieret!
Søndag bliver en overskyet dag, hvor det i første omgang mestendels vil holde tørt.
Men sidst på eftermiddagen kan der komme sne eller slud fra sydvest, som lokalt kan gå over i isslag.
Temperaturen når ned mellem frysepunktet og to graders varme med en svag til jævn vind fra syd. Den vil senere dreje over til omkring sydøst og bliver let til frisk.
Dartklub har VM-feber: - Håber flere unge begynder at spille
kopieret!
I Assens Dart Club var der lørdag særlig god stemning ovenpå den spektakulære VM-finale fredag aften, hvor den kun 17-årige englænder Luke Littler på suveræn vis sikrede sig VM-titlen som den yngste nogensinde.
Med triumfen i Alexandra Palace i London blev der endnu en gang sat to tykke streger under, at den unge knægt er et ekstraordinært fænomen.
Og at en ung gut kommer ind og dominerer verdenseliten, det håber dartentusiasten Lars Nielsen kan få flere unge til at søge mod en dartklub.
Få masser af dartstemning fra Assens i videoen ovenover.
Hvor er Poul? Mere end 50 frivillige deltog i eftersøgning
kopieret!
Lørdag fortsatte eftersøgningen af Poul Frank Andersen, der har været savnet siden han forlod hjemmet i Årslev 2. juledag.
Politiet stoppede deres eftersøgning torsdag, men den frivillige organisation Missing People havde samlet 51 personer, som var med til at lede efter den 70-årige mand.
Foreningen hjælper til, fordi de, der kender ham nærmest, havde kontaktet foreningen, der desuden havde fået grundig overlevering af Fyns Politi.
Talspersonen turde ikke gætte på chancerne for at finde den ældre mand i live. Vigtigst er dog at få ham fundet, lyder det.
Poul Frank Andersen var iført en sort eller grå kedeldragt. Han har hvidt hår og gråt fuldskæg.
Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.
DMI varsler "spændende vintervejr" de kommende dage
kopieret!
Selvom søndagen umiddelbart kommer til at starte stille og roligt, så er der “spændende søndagsvejr” i sigte, skriver meteorolog Henning Gisselø i en kommentar på DMI’s hjemmeside.
For som dagen skrider frem vil vinden tiltage, og samtidig er der sne eller tøsne på vej over Danmark fra sydvest. Det giver risiko for snefygning flere steder.
Ud på natten vil nedbøren gå over i regn, og med temperaturer under og omkring frysepunktet, så kan man opleve isslag med superglatte veje, cykelstier, fortove, når man skal ud ad døren mandag morgen.
I alt forventer DMI, at der kommer mellem 10 og 20 millimeter nedbør, og derfor opfordrer de til, at man færdes udenfor med ekstra forsigtighed.
Vej spærres i ni måneder - skal bygge ny bro
kopieret!
Arbejdet med at anlægge den nye jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde er godt i gang, og fra mandag og frem til september i år kommer det til at påvirke trafikanter på Søndersøvej ved Vissenbjerg.
Der skal nemlig bygges en ny bro, som skal føre jernbanen under Søndersøvej ved Fynske Motorvej. Derfor omlægges trafikken til en midlertidig vej lige nord for motorvejen ved frakørsel 54 Vissenbjerg, oplyser Assens Kommune på sin Facebookside.
Trafikanter på strækningen skal være opmærksomme på, at hastigheden på omlægningsstrækningen er sænket til 40 km/t.
Flere togafgange rammes - passagerer risikerer at vente 50 minutter
kopieret!
Skal du med regionaltog mellem Odense og Fredericia i de sene aften- eller nattetimer, så skal du være ekstra opmærksom den kommende uge.
Fra søndag 5. til torsdag 9. januar og natten efter kører enkelte tog på strækningen efter en ændret køreplan på grund af sporarbejde, skriver DSB på sin hjemmeside.
Det betyder, at man skal hold et ekstra godt øje med Rejseplanen, da de berørte tog kører mellem otte og 50 minutter senere end normalt fra flere stationer undervejs.
SFO-børn satte Danmarks-rekord - nu vil de i rekordbog
kopieret!
273,5 meter.
Så lang en musetrappe havde børnene på Soltoften SFO i Marstal på Ærø lavet i løbet af december, inden de gik på juleferie. Og det er intet mindre end en Danmarksrekord, skriver Ærø Kommune på sin Facebook-side.
Og Ærø Kommune skriver, at de forventer, at rekorden finder vej til Børnenes Rekordbog.
Børnene har selv lavet musetrappen, men med god opbakning fra det voksne personale, lyder det fra pædagog Christian Kurt Nielsen.
- Vi voksne holdt os på sidelinjen – dog ikke uden at friste med brændte mandler og æbleskiver undervejs.
Clay-direktør sørger over tabet af Peter Brandes: - En af de helt store, der har forladt os
kopieret!
Den fynske multikunstner Peter Brandes er lørdag morgen afgået ved døden i en alder af 80 år.
Og det er en af de helt store kunstnere, vi har mistet. Sådan lyder det fra Pia Wirnfeldt, der er direktør for CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart.
- Det er en af de mest begavede kunstnere, vi har mistet. Peter var et menneskeligt og kunstnerisk intellekt ud over det sædvanlige, fortæller hun til TV 2 Fyn.
Står bag kæmpe-vase
Peter Brandes er blandt andet kendt for sine udsmykninger af flere danske kirker. Herunder Roskilde Domkirke og senest Aarhus Domkirke. I sin levetid har han også lavet kunstværker til udstilling i Danmark, i udlandet og til dronning Margrethe.
Ude foran CLAY Keramikmuseum i Middelfart står der en vase, der rager knap fem meter op i luften. Vasen er i folkemunde kendt som Sevilla-vasen, da Peter Brandes skabte den til verdensudstillingen i 1992 i Sevilla.
Men på kunstneren selv omtalte vasen som Isak-vasen, fortæller Pia Wirnfeldt:
- Reelt hedder den Isak-vasen, fordi motivet på vasen er Isak, der står på Morija-bjerget, hvor hans far Abraham havde taget ham hen for at ofre ham til gud.
Pia Wirnfeldt kalder vasen et “monumentalt værk og en milepæl i dansk keramikhistorie”. Et betydningsfuldt værk, som fortæller og markerer, hvilken betydningsfuld kunstner, Peter Brandes var.
Markant kunstner
En kunstner, der var optaget af at formidle de helt store religiøse og mytologiske fortællinger, som han udtrykte i alt fra maleri, keramik, glasmosaik, tegninger og meget andet.
- Vasen er et vartegn for museet. Folk, der har besøgt Clay, husker den vase, som står meget majestætisk ved siden af den gamle hovedbygning. Den er næsten 5 meter høj, og man skal bevæge sig rundt om den for at få historien foldet ud, fortæller Pia Wirnfeldt.
Men Peter Brandes var meget mere end den kendte vase, som i øvrigt også er afbilledet på et af de kendte, brunlige skilte, der står langs de danske motorveje for at vise bilisterne, at Clay Musuem er i nærheden.
Udsmykningen af kirker har altid draget multikunstneren, som også har udsmykket Nordlyskatedralen i Norge. Og det er også vigtigt for Pia Wirnfeldt at anerkende den betydning, som Peter Brandes har haft med udsmykning af kirker både i Danmark og internationalt:
- Han er måske en af de mest markante kunstnere i det seneste halve århundrede i forhold til udsmykning af kirker. Det er en af vores helt store og epokegørende kunstnere, der desværre har forladt os, slutter hun.
Havn tæt på at blive oversvømmet
kopieret!
I den sydlige del af Lillebælt er der blevet skubbet så meget vand ind, at vandstanden lørdag formiddag står omkring en meter over dagligt vande ved flere havne.
Det gør sig blandt andet gældende ved Faaborg Havn, hvor vandstanden er 99 centimeter over normalen.
Af den årsag ligger vandet nu og skvulper ved havnekanten.
Vandstanden er imidlertid nedadgående resten af dagen, så det forventes ikke at give problemer.
Undrede du dig også over denne lysende plet på himlen? Her er forklaringen
kopieret!
TV 2 Vejret har modtaget flere billeder fra undrende danskere fredag aften og natten til lørdag. Hele omdrejningspunktet er en lysende plet lige ved siden af Månen.
- Hvad er det, der er over månen? Det har jeg aldrig set før, spørger TV 2 Vejrets læser Kent Bering Coort.
Ved første øjekast kunne det ligne en meget klar stjerne, men faktisk er der tale om noget helt andet. Det er nemlig planeten Venus, der sammen med Månen lyst flot op på den danske vinterhimmel.
I anden halvdel af januar vil mange af planeterne være synlige på samme tid. Eksempelvis i perioden 16. til 20. januar, hvor Saturn og Venus står lige ved siden af hinanden.
Flere husstande ramt af strømafbrydelse
kopieret!
Opdateret klokken 14:27: Flere husstande har fået strøm igen.
Vores Elnet er ramt af driftsforstyrrelse, der påvirker strømforsyningen til flere husstande på det østlige Fyn.
Det fremgår af virksomheden hjemmeside, hvor de oplyser, at der er tale om en “uvarslet afbrydelse”.
Det oplyses ikke, hvor mange husstande, der er påvirket af strømafbrydelsen, men Vores Elnet har markeret et større geografisk område med en rød cirkel, som værende påvirket af strømafbrydelsen.
Strømafbrydelsen er registreret omkring klokken 08.30 og forventes afsluttet 10.32.
TV 2 Fyn arbejder på at få en kommentar fra Vores Elnet.