Stormøde mod skattelettelser: Tusindvis mødes i Odense
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I protest mod den stigende ulighed indkalder flere forbund til oktobermøde med tusindvis af deltagere i Odense.
En række af fagbevægelsens toneangivende forbund går sammen for at styrke kampen mod ulighed.
Misbrugte sin arbejdsplads: Sager går nu ti år tilbage
Omfanget af embedsmisbruget i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning vokser.
Tirsdag den 22. august kunne TV 2/Fyn fortælle, at en medarbejder i By-og Kulturforvaltningen har misbrugt sin plads stilling i forvaltningens byggesagskontor.
I minimum 25 sager har den ansatte gennem sit privatejede firma taget betaling for at rådgive og vejlede virksomheder og private, der havde byggesager på kontoret.
Senere har embedsmanden behandlet de samme sager som ansat af forvaltningen. Det har indtil nu foregået siden 2012, men der er flere sager på vej.
- Jeg kan sige, at vi stadigvæk arbejder med den her liste (af sager, red.), og den er ikke færdig endnu, siger Anne Velling, direktør i By- og Kulturforvaltningen, til TV 2/Fyn.
- Vi har fundet enkelte sager nu, der går tilbage til 2007, fortæller hun.
Medarbejderen blev bortvist med øjeblikkelig virkning, og har i den forbindelse ikke ønsket at udtale sig til TV 2/Fyn.
Embedskollega er medstifter af firma
TV 2/Fyn kan derudover nu oplyse, at den bortviste medarbejder ikke har haft firmaet selv.
For de var to til at stifte firmaet tilbage i 2011. Som den nu bortviste medarbejder var, er medstifteren af firmaet også ansat på Odense Kommunes byggesagskontor.
Direktør Anne Velling vil ikke forholde sig til den medstiftende medarbejder, men siger om sagsarbejdet:
- Jeg kan ikke udelukke, at der kan komme øvrige personalesager, siger Anne Velling.
I regelsættet for kommunens ansatte står der, at medarbejdere godt må have en bibeskæftigelse, men:
"Bibeskæftigelsen skal dog være "forenelig med tjenesten" og må for eksempel ikke
indebære risiko for interessekonflikter".
Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046 eller send et anonymt tip her.
Det sker blandt andet med indkaldelse til stormøde i Odense som en reaktion på regeringens seneste udspil med skattelettelser for milliarder af kroner, skriver fagbevægelsens netmedie avisen.dk.
Forbundene frygter, at udspillene vil øge uligheden og bringe grundlæggende velfærdsgoder i fare. Regeringens egne tal viser også, at skattelettelserne samlet set vil øge uligheden.
Bag initiativet til et stormøde for tillidsfolk står blandt andet 3F, HK, FOA, Danmarks Lærerforening, Bupl, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Magisterforening, Prosa og LO's sektioner i landets store byer.
Pilskæv udvikling
Mødet er sat til at blive holdt 4. oktober i Odense, hvor arrangørerne gør plads til 3000 deltagere. Mødet er timet til dagen efter statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale i Folketinget.
Per Olsen, formand for LO Hovedstaden, sætter spørgsmålstegn ved fornuften i at give skattelettelser netop nu.
Han taler om behovet for at diskutere, om der er ting i velfærdssamfundet, der halter, og som man med fordel kunne investere i frem for at bruge pengene på skattelettelser.
- Hvis ikke vi i fagbevægelsen træder op mod en pilskæv udvikling, hvem gør det så? Vi går rundt og bilder hinanden ind, at vi har verdens bedste velfærdssystem, men maskerne er måske blevet lidt større, end vi tænker over i dagligdagen.
- For mange af vores medlemmer oplever, at det system, der skulle samle dem op, ikke er så godt, som det burde være, siger Per Olsen til avisen.dk.
Skal ikke skære i velfærden
Ifølge formanden for FOA, Dennis Kristensen, er tiden inde til at genopbygge velfærd i stedet for at skære i den.
- Der er så meget grøde i debatten rundt omkring i øjeblikket. Vi har brug for at få samlet debatten, siger han til avisen.dk.
- Skal vi tage os af hinanden, eller skal pengene i baglommen? Det, der er sluppet ud om regeringens finanslov, banker lige ned i den dagsorden, siger Dennis Kristensen.