Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fyns Politi har udpeget syv strækninger, hvor de vil have ekstra fokus på bilister med høj fart.
Syv vejstrækninger på Fyn får ekstra opmærksomhed fra Fyns Politi i 2021. Politiet har nemlig udpeget strækninger, hvor fotovognene vil være ekstra tilstede i løbet af året.
Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.
- Vi hverken kan eller vil acceptere, at der bliver kørt for hurtigt – hverken når det drejer sig om vanvidskørsel, men heller ikke når der bare bliver kørt lidt for hurtigt, siger politidirektør Arne Gram.
Anja blev ringet op af ’fynsk’ svindler:
- Han lød som en, der kunne være betjent
Normalt anser Anja Norn sig selv som en, man ikke lige løber om hjørner med, men fredag aften var det tæt på.
Vinen var i glasset, sofaen var indtaget, og aftenen skulle egentlig bare markere, at store bededagsferien var i gang, men så ringede Anja Norns telefon.
- Jeg kunne se, det var et politinummer, og da der så var en mand, der præsenterede sig og sagde, han var fra kriminalpolitiet, så tænkte jeg bare ’hvad har jeg nu lavet?’, siger Anja Norn om oplevelsen.
Hun fortæller, at weekendstemningen og et par glas vin havde gjort hende mere sårbar, da en svindler ringede fredag aften.
Nummeret, som displayet på hendes mobiltelefon viste, var godt nok et rigtigt politinummer. Nemlig nummeret 66141448, som normalt bruges af Fyns Politi.
Men meget lidt ved samtalen skulle vise sig at have bund i virkeligheden.
I den anden ende af opkaldet var der en mand, som introducerede sig som betjenten Torben Hansen fra Fyns Politi.
- Han lød meget myndig. Jeg er normalt ikke en, man løber om hjørner med, men jeg var lige ved at hoppe på den, for han lød som en, der godt kunne være betjent, forklarer Anja Norn.
Mistanke vakt
Manden, påstod han var fra kriminalpolitiet på Fyn, sagde, at de havde fået en sag overdraget af Nets.
Anja Norns NemID var ifølge ham hacket af en fynsk mand. Hun og hendes mand – som lyttede med på medhør – skulle opgive deres oplysninger til deres nøglekort. Så ville betjenten hjælpe med at annullere kortene.
Flere detaljer vakte dog Anja Norns mistanke.
Blandt andet at ’betjenten’ skulle hjælpe Nets. Anja Norn har tidligere fået sit Mastercard misbrugt, og der ringede Nets direkte til hende.
Derudover er hun grundigt cybersikret, så hun havde svært ved at købe historien om, at en fremmed skulle have hacket hendes oplysninger og være i gang med at åbne en bankkonto i hendes navn.
Det er IKKE Fyns Politi der ringer. Flere oplever, at der bliver ringet fra 66141448 og man udgiver sig for at være fra Fyns Politi. Man bliver under dække af forskellige årsager bedt om at udlevere Nem-ID m.m. Aflever IKKE noget - det er ikke os der ringer. #politidk
— Fyns Politi (@FynsPoliti) April 30, 2021
Advarsel
Til sidst kunne hun heller ikke forstå, at det fynske politi skulle ringe til hende eller have hendes sag. Anja Norn bor nemlig i Brande i Midtjylland.
- Jeg spurgte ham, om han havde et politinummer. Han spurgte, hvorfor jeg skulle vide det, hvorefter jeg svarede, det bare var for en sikkerheds skyld.
Den falske betjent mistede dog ikke fatningen. Han opgav nummer og sagde sit navn igen, men nu var Anja Norns mistanke blevet større.
- Jeg sagde, at jeg ville kontakte Nets selv, og så smed han røret på. Han nåede lige at sige, at det måtte jeg selv om, før han afbrød forbindelsen.
Gjorde det rette
Bagefter kontaktede Anja Norn Fyns Politi, hvor hun fik bekræftet, at hun havde gjort det rette. Betjenten var ikke den, han sagde, han var.
- Jeg blev vred, og jeg følte mig snydt. Og så var det, at jeg sagde til min mand, at jeg ville lave et opslag på Facebook for at advare andre.
Anja Norn er glad for, hun ikke købte historien fra den fremmede mand og faktisk gjorde alt det, som politiet anbefaler i sådan en situation.
- Først og fremmest skal man lade være med at udlevere sine personlige oplysninger. Hverken NemID, CPR-nummer eller lignende, lyder det fra kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi Charlotte Nyborg.
- Hvis man er i tvivl, kan man jo altid ringe 114 og høre, om der - ligesom manden i dette tilfælde – er en Torben Hansen, der arbejder hos os, siger hun videre.
Fyns Politi var sidste uge ude og advare imod en mand, der netop ringede fra deres nummer og udgav sig for at være betjent.
Han gav navnet Lasse Kristensen.
Ifølge Rådet for Sikker Trafik har 401 personer fra 2014-2019 mistet livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen. Udover det er der et større antal tilskadekomne.
De syv strækningerne, som Fyns Politi har udpeget, er blevet udvalgt på baggrund af en analyse, der har taget udgangspunkt i høj hastighed og koncentrationen af uheld.
De syv strækninger på Fyn er:
Bogensevej ved Skovs-Højrup-vej i Nordfyns Kommune
Middelfartvej ved Båring, Nordfyns Kommune
Fynske Motorvej fra Stenløsevej til Østre Ringvej, Odense Kommune
Hjallesevej/Odensevej, fra Munkerisvej/Ring 2 til Jacob Hansens Vej, Odense Kommune
Nyborgvej/Hjulbyvej (ved Refsvindinge), fra Møllegyden op mod Vindinge, Nyborg Kommune
Tietgens Alle/Munkerisvej, fra Rødegårdsvej til Sdr. Boulevard, Odense Kommune
Ørbækvej, fra Gudbjerg indtil Sortebrovej, Svendborg Kommune
Tommy mistede sin hund: Fremmed fandt Bella og registrerede den i eget navn
Uger er gået, hvor terrieren Bella har boet under et andet tag end sin ejers, men nu er sagen om den lille russiske toy terrier endelig afklaret.
Tommy Christophersen var ude og gå en helt vanlig rute med sine fem hunde, da hans lille russiske toy terrier Bella løb ind i en nedlagt stald.
Christophersen gik om på den anden side af stalden, men Bella dukkede aldrig op.
Derfor hentede hundeejeren sin motorcykel og ledte efter den lille hund, men uden held. Væk var Bella, og i noget tid gik Tommy Christophersen rundt og håbede, at den ville finde hjem, men håbet blegnede og til sidst ringede han til politiet.
Opkaldet afslørede, at der var en rigtig god grund til, at hunden ikke var kommet hjem efter sit eventyr. En fremmed havde nemlig taget den.
Fremmed kvinde havde Bella
Politiet fik at vide af Dansk Hunderegister, at en kvinde havde registreret sig som dens besidder, som det hedder i systemet.
- Jeg synes, det er mærkeligt, at man bare kan få lov til at omregistrere en hund. Det kan jeg ikke få til at passe, siger Tommy Christophersen, som har været meget igennem siden den dag i midten af marts, hvor hunden løb væk. Og hvor den helt forkerte person fandt den.
Glenn Michelsen, som er sekretariatschef i Dansk Hunderegister, forklarer, at det handler om, at hunden skal registreres, hvor den rent faktisk er. Man registrerer altså ikke nødvendigvis, hvem der er ejeren.
Dermed er det nemmere for myndighederne at finde frem til hunde, ligesom det var tilfældet i denne sag. Ligesom det af samme grund er forholdsvist nemt at registrere sig som besidder.
I sagen med Bella havde kvinden, der havde taget hunden, skrevet en mail til Dansk Hunderegister og oplyst, at hun havde købt hunden af Tommy.
Det var nok. Derefter skulle der gå over en måned, før Bella og Tommy Christophersen kunne genforenes.
Tommy Christophersen og politiet måtte nemlig vente på, at en dommer lavede en retskendelse, så man kunne hente hunden hjem.
Hård tid
Fyns Politi oplyser, at man fandt Bella hos en bekendt af den kvinde, som havde taget den. Ordensmagten tog den derefter til dyrlæge, inden Tommy Christophersen kunne få den tilbage.
- Det har været en hård tid, og jeg har nok også haft svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke kunne få at vide, hvem der havde Bella.
Ifølge dansk hunderegister påstod kvinden, som Tommy Christophersen ikke kunne få udleveret oplysninger om, at hun slet og ret havde købt terrieren.
Noget, som Tommy Christophersen siger, han aldrig kunne drømme om.
- Jeg har aldrig solgt Bella til nogen. Bella betyder alt for mig. Hun er jo min hund, siger Tommy Christophersen.
Han er lettet over, at Bella er hjemme igen, men siger, at det er en meget tryghedssøgende hund, han har fået hjem.
- Bella er hos mig hele tiden.
Trods sine oplevelser er hundeejeren ikke nervøs for, at det skal ske igen. Han mener, at det er en situation, man kun oplever én gang i sit liv.
Finder man en hund uden ejer, skal man nok genoverveje, om man vil registrere sig som besidder, for Fyns Politi oplyser, at kvinden, der havde taget Bella, er sigtet for tyveri.
Hvis du kører for hurtigt på en af disse strækninger, kan du derfor forvente at få en bøde fra Fyns Politi. For politidirektøren vil have sænket hastigheden.
- For det er desværre et faktum, at selv lidt for hurtig fart kan koste liv, for jo højere fart, desto større er risikoen for alvorlige ulykker med et fatalt udfald. Det er desværre den barske sandhed, og det er på den på baggrund, vi nu har udpeget syv strækninger, som vil få særlig stor opmærksomhed fra vores fotovogne, siger Arne Gram.