Turistbusser på Fyn: Alt er aflyst
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Turistbusserne holder lige nu stille på Fyn. Coronakrisen har sat en stopper for alle udflugter. Nu afventer både gæster og firmaer, at der igen kan køres på tur.
I takt med at samfundet lige så stille genåbnes, og sommerferien nærmer sig, så stiger interessen for, hvad sommeren skal byde på af oplevelser. Som for eksempel at køre afsted på udflugter med turistbus.
Fulgte mavefornemmelsen
Birgith Petersen og hendes mand skulle have været til Bornholm med Gislev Rejser den 20. juni på en seksdages tur sammen med en busfuld andre turister. Parret har nu valgt at aflyse rejsen - også selvom de har fået at vide af Gislev Rejser, at turen højst sandsynligt kan gennemføres. Usikkerheden for smittefare føles for stor, siger Birgith Petersen.
- Vi har trukket os, selvom vi havde glædet os til turen. Vi fulgte vores mavefornemmelse, siger hun.
Alligevel er humøret udmærket hos ægteparret i Lumby nord for Odense.
- Nu må se, det bliver nok en sommer hjemme i haven uden rejser. Det er også fint nok. Vi har rejst meget hele livet. Og Bornholm ligger der også til næste år, siger Birgith Petersen.
Alt er aflyst
Hos Bellinge Turistfart holder alle busser fuldstændigt stille. Alle bookinger er nemlig aflyst.
Bellinge Turistfart har eksisteret siden 1950, hvor den begyndte som såkaldt lillebils forretning. I 1975 overtog Elly Andersen sin fars forretning, og hun har drevet den lige siden. De mange år har budt på op- og nedture, men aldrig noget som dette her.
- Det er en meget mærkelig fornemmelse at blive lukket ned fra den ene dag til den anden. Vi har været lagt helt ned siden 11. marts. Alt er aflyst, og der er ikke udsigt til noget før august, siger Elly Andersen.
Hvornår åbner grænsen?: Langeland savner tyske turister
Turistbranchen på Langeland håber, at grænserne åbnes igen snart. Her lever man nemlig af tyske turister og har mistet en enorm omsætning siden marts.
I Spodsbjerg på Langeland ligger 75 joller stille tøjret i havnen. Normalt ville alle 75 joller være lejet ud og taget i brug til lystfiskeri, men de lukkede grænser betyder en enorm reduktion i turister på Langeland.
Og det rammer særligt Nikolaj Østa, der er indehaver af Ibi Bootsverleih, og som normalt lever af tyske lystfiskere, der tager til Langeland for at fange fisk i deres ferie.
- Alle jollerne var lejet ud på forhånd frem til midten af juni, så det er et kæmpe hårdt slag for os, siger Nikolaj Østa og fortsætter:
- 99,9 proent af vores kundegrundlag er udenlandske kunder, og jeg vil skyde på, at tyskerne udgør mellem 80 og 90 procent af dem. Det er altafgørende for os, at vi kan få tyske kunder ind, siger han.
Efterårssæsonen i fare
Men det er ikke kun Nikolaj Østa der mærker, at grænsen til Tyskland fortsat er lukket. Også mange af sommerhusejerne på Langeland lever af tyske turister.
- Vi har regnet på, at vi har mistet 150.000 tyske overnatninger fra marts måned og frem til september. Det er rigtig mange, og de fleste af dem er lystfiskere, og de kommer ikke bare på et andet tidspunkt, siger Anne Mette Wandsøe, som er erhvervs- og turistchef i Langeland Kommune.
Bliver grænsen fortsat ved med at være lukket, så render turistbranchen også ind i problemer, når vi når til efteråret.
- De få tyskere, der plejer at være her i juli måned, kan vi fylde op med danskere, og det har vi også snart gjort, siger Ane Mette Wandsøe og fortsætter:
- Men det er tyskere, der kommer igen fra 1. august og frem til oktober. Vi har cirka 300.000 tyske overnatninger om året, og dem kan vi jo ikke få hjem, hvis grænsen fortsat er lukket, siger hun.
Savner en afklaring
For Nikolaj Østas bådudlejningsfirma ser det allerede sort ud, og der er snart ikke meget indtjening at hente, hvis ikke grænserne snart åbnes.
- Vi står midt i vores højsæson. Maj måned er ubetinget den største måned for vores virksomhed på hele året, og jeg ville næsten hellere lukke hele juli og august, siger Nikolaj Østa.
Derfor håber Nikolaj Østa, at den danske regeringen snakker sammen med den tyske, der allerede har lagt op til, at grænsen åbnes igen.
- Det vi er allermest interesserede i, er at få en afklaring på, hvor vi står henne. Hvis vi bare kunne få en dato, siger han.
Beslutningen om, hvorvidt grænserne skal åbnes igen, vil regeringen træffe senest 1. juni.
Det er ikke overraskende for hende, at alle har afmeldt deres bestillinger.
- Folk tør ikke tage på udflugter, og vi kan jo heller ikke komme ind nogen steder, siger hun. Selv om det lige nu er en presset tid for Bellinge Turistfart, så er der ikke fare for firmaets overlevelse.
- Vi har jo ikke nogen indtægter, men vi klarer os igennem og håber, at det kommer i gang til efteråret. Vi må vente og se, siger Elly Andersen.
Venter på statsministeren
Også hos Palle´s Taxi og Turistbusser i Ringe er alt turistfart lukket ned. For nylig er det blevet muligt igen at køre med minibusserne, men alle selskaber og for eksempel indkøbsturene til Tyskland har været lagt ned siden 11. marts. Derfor håber Palle Rasmussen på en snarlig åbning og af grænserne og af en lempelse af forsamlingsforbuddet, så de igen må køre med 50 mennesker.
- Der er ikke nogen, der vil betale for en bus til 55 personer, hvis de kun er 10, så vi venter på, hvad Mette Frederiksen siger i den kommende uge. Vi håber meget, at lempelsen kommer snart, siger Palle Rasmussen.
En fynbo får svar
Hvor stor er muligheden for at man kan køre på ferie med turistbus i Danmark over sommeren? vil man kunne opfylde afstands krav/forsamling?
- Birgith Petersen, Odense N.
Det har heller ikke været helt nemt at gennemskue reglerne for ganske vist har den den overordnede regel hidtil været, at busserne kører med halv belægning. Men så er der det med afstanden. For hvis man er et par, må man godt sidde sammen på et dobbeltsæde. Men hvis man ikke kender hinanden, må man ikke sidde ved siden af hinanden.
Reglerne er dog netop blevet lempet, så busselskabet er ved at finde ud af, hvordan de sikrer sig, at retningslinjerne overholdes.
- Turistkørslen er svær, for nogle hold er blandet. Der er både ægtepar, vennepar og folk, der ikke kender hinanden. Så skal vi spørge alle om, hvordan de kender hinanden. Den er lidt kryptisk, siger Palle Rasmussen. Han ser nu frem mod den kommende genåbning.
- Jeg tror, at vi overlever. Eller - det ved jeg, at vi gør. Men det koster penge. Vi håber for alle kollegaer, at det går, siger Palle Rasmussen.
Må køre med halvdelen af passagerne
Både Birgith Petersen og Inger Lise Nielsen har skrevet til TV 2/ Fyn og spurgt til retningslinjerne for turistbusser. Det korte svar er, at der gælder de samme retningslinjer som for øvrig kollektiv trafik.
Sommeren vi aldrig glemmer
Denne uge sætter TV 2/Fyn fokus på den meget anderledes sommer, som vi alle sammen går i møde. Udlandsrejser er aflyst. De udenlandske turister bliver væk.
Nye retningslinjer i tog og busser:
- Det er et meget stort ansvar
Nye retningslinjer stiller store krav til passagerere. Pendlerrepræsentant advarer om, at det kan være for store krav.
Når fynske pendlere mandag træder ind i togene, bliver det med nye retningslinjer.
Ifølge retningslinjerne må passagere nu godt sidde side-om-side, hvis de har ansigtet vendt i samme retning. Tidligere har det ikke været tilladt.
De nye retningslinjer bekymrer Frej Jensen, der er pendlerrepræsentant i Nyborg Pendlerklub.
- Den største udfordring er nok, at man ikke må kigge ud af vinduet eller gebærde sig, som man normalt gør i togene, forklarer han.
Pendlerrepræsentanten mener, at man med de nye retningslinjer stiller store krav til passagerer i busser og tog.
- Det er problematisk at give passagerne et ansvar, som jeg synes er et meget, meget stort ansvar.
- Jeg kan være i tvivl, om det er et ansvar, som passagererne egentlig er voksen, fortsætter han.
De nye retningslinjer skal sikre en bedre udnyttelse af kapaciteten i tog og busser, der på grund af coronavirus har kørt med færre passagerer.
Det siger de nye retningslinjer
Som udgangspunkt skal man holde en meters afstand
Der kan være flere situationer, hvor det er umuligt at sikre mindst en meters afstand mellem personer. Det kunne eksempelvis være i tog eller busser. Her anbefalerSundhedsstyrelsen, at passagererne sidder med ansigtet i samme retning, og uden ansigt-til-ansigt kontakt under en meter.
Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man medbringer hånddesinfektion eller vådservietter, når man færdes blandt mange mennesker og på steder med mange kontaktpunkter som for eksempel i den kollektive transport.
Derudover bør man undgå at rejse i myldretid og tage cyklen, hvis det er muligt
Kilde: Transportministeriet
Skift i tankegang
Ifølge Frej Jensen markerer de nye retningslinjer et markant skifte i forhold til andre corona-retningslinjer i samfundet.
- Vi har lært at holde afstand til hinanden ude i det åbne rum. Nu skal vi til at lære noget nyt, og det er en helt anden grad af detaljer, vi skal til at være opmærksom på, mener pendlerrepræsentanten, der fremhæver at afstandskravet stadig er gældende i eksempelvis supermarkedet.
Han mener, at særligt kravet om at passagerer, der sidder tæt, skal kigge i samme retning kan blive svært at overholde.
- Man skal nærmest bevægelses-koordinere med hinanden, så man ikke kigger på hinanden. Jeg tror, det er et alt for stort ansvar at give til den enkelte passager, siger han og tilføjer:
- Men man skal selvfølgelig følge myndighedernes retningslinjer.
Formand: Gør som EU-kommissionen anbefaler
I stedet for at tvinge passagerer til at kigge i samme retning, så Frej Jensen gerne, at man fulgte europakommissionens guidelines.
De lægger blandt andet op til brug af mundbind i den kollektive trafik som tog, busser og fly.
- Jeg synes, det er tid til, at vi får en seriøs diskussion om mundbind, mener han.
Fra mandag indfører SAS krav om, at alle passagerer over seks år skal bære ansigtsmaske om bord på flyene.
Troels Bech har fokus på noget "langt større" end at rykke op i Superligaen
kopieret!
Der var store smil og frostgrader, da TV 2 Sport besøgte 1. Divisionsklubben OB på træningsanlægget i Ådalen lørdag.
Ikke normalt et vejr, der får humøret op hos en flok fodboldspillere, som bruger det meste af deres arbejdstid udendørs. Men lørdag var det anderledes.
- Nu har vi haft fire uger fri, og det er måske en uge for meget, synes jeg. Det bliver dejligt at komme i gang, og det var dejligt at se gutterne igen, siger OB’s anfører, Viljar Myhra.
Også klubbens topscorer, Luca Kjerrumgaard, stillede velvilligt op til interview i et par shorts inden dagens træning trods kulden.
- Det bliver en kold omgang, men jeg har glædet mig til at komme tilbage, siger han.
Da træningen først gik i gang, havde Kjerrumgaard dog pakket de målfarlige stænger ind i et ekstra lag.
Et ændret OB
Måske er spillernes træningsiver her på årets første arbejdsdag i virkeligheden et meget godt billede på, at klubben befinder sig et andet sted, end den gjorde i foråret.
Først rykkede klubben ud af Superligaen, og kort tid efter vinkede man farvel til fodbolddirektør Björn Wesström, inden Troels Bech overtog rollen som sportsdirektør i klubben, som har haft stor betydning.
Er det sjovere at være OB-spiller nu end i foråret?
- Det er det på mange måder. Specielt i hverdagen, siger Viljar Myhra, som forklarer, at spillertruppen er begyndt at arrangere sociale arrangementer for at styrke sammenholdet.
Spillerne tager blandt andet på fisketure og shelterture sammen.
- Der er stor forskel på miljøet her nu i forhold til, hvordan det var tidligere, så klubben og os spillere har virkelig gjort et godt stykke arbejde for at forbedre tingene her.
At OB i øjeblikket ligger klart i spidsen af 1. Division med otte point ned til nummer to, er blot frugterne, som bliver høstet af de miljøforandringer, der er sket i klubben over det seneste halve år, mener anføreren.
- Når tingene er bedre i omklædningsrummet, er tingene også bedre ude på banen. Det er resultatet af hårdt arbejde og godt arbejde.
Hvor meget savner I Superligaen?
- Virkelig meget, så vi skal arbejde stenhårdt for at få klubben op, hvor den hører hjemme. Det fortjener byen og klubben og fansene.
Foråret bliver en karaktertest
I OB er det alle mand på træningsbanen. Det gælder også sportsdirektør Troels Bech, der ligesom spillerne var mødt ind lørdag.
Og han har en klar vision for, hvordan man i Odense sikrer, at Danmarks tredjestørste by er repræsenteret i Superligaen efter sommer.
- Det bliver jo en karaktertest. For det er jo før sket for hold, at når man har noget i hænderne, er man bange for at miste det, og så bliver man lidt for defensiv. Det vil vi ikke have – vi vil gerne angribe, siger han.
- Vi vil hele tiden gerne være på jagt, for det klæder de fleste, og det klæder i hvert fald os bedst.
Men spørger man sportsdirektøren ind til det, der – hvis alt går efter planen – venter til næste sæson, er det ikke noget, der fylder i fodboldtankerne.
Hvor meget savner du at have OB i Superligaen?
- Det er faktisk ikke det, der optager mig. Det er mere det med at gøre OB stærke, og hvis vi bliver stærke nok, så spiller vi også i bedre ligaer, end vi gør nu.
- Der er noget, der er langt større for mig, og det er at samle kræfterne i den her klub, så det holder.
OB spiller første kamp i forårssæsonen den 21. februar. Inden da tester de formen med træningskampe mod Superliga-klubberne Sønderjyske, AGF og Silkeborg IF.
Se læsernes billeder - nordlyset dansede over den fynske himmel
kopieret!
Efter en længere periode med en konstant skyet himmel, har der i weekenden været klar himmel i længere perioder, og natten til søndag kunne man flere steder se nordlyset.
Det syn har flere læsere og tv-seere delt med TV 2 Fyn i Facebookgruppen “Den Fynske Redaktion”, hvor du kan se flere billeder og også dele dine billeder med os.
Herunder kan du se et udvalg af billederne.
Frustrerede butiksejere undlader at anmelde stigende plage til politiet
kopieret!
Butikstyverier er blevet en stigende tendens i detailhandlen landet over.
Alene i de tre første kvartaler af 2024 blev der ifølge Dansk Erhverv anmeldt flere end 20.000 butikstyverier. Men antallet af butikstyverier er ifølge erhvervsorganisationen i virkeligheden langt højere.
Det er nemlig ikke alle tyverier, der bliver anmeldt, fremgår det af en analyse blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.
- Nedslående
Hver anden virksomhed - 49 procent - begrunder de manglende anmeldelser med utilstrækkelige ressourcer hos politiet til at følge op på sagerne.
- Det er meget nedslående og udtryk for, at tilliden til politiet kan ligge på et meget lille sted ude i butikkerne, siger chef for detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv Henrik Sedenmark.
Når butikkerne har taget en butikstyv på fersk gerning og fået navn og adresse, bliver anmeldelserne som regel hurtigt fulgt op, forklarer fagchefen.
- Men hvis der er tale om et tyveri, der kræver noget efterforskning - det kan være politiet skal tjekke noget videoovervågning, afhøre vidner eller tage andre efterforskningsskridt - så er vores erfaring, at mange af de sager bliver henlagt eller opgivet på anden vis.
Mangel på ressourcer
Det er ifølge fagchefen i Dansk Erhverv ikke mangel på vilje til at gøre noget ved anmeldelserne, men manglende ressourcer, der er problemet.
- Det er efter vores mening nødvendigt, at politiet bliver tilført flere ressourcer, så vi kan få vendt udviklingen, siger Henrik Sedenmark.
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har tidligere udtalt, at "regeringen ser med alvor på den store stigning i butikstyverier".
Bødestraffen skal hæves
Regeringen vil blandt andet hæve bødestraffen, så butikstyveri som udgangspunkt altid koster en bøde på mindst 1000 kroner, første gang en person bliver taget for butikstyveri. Det er en fordobling i forhold til i dag.
Tallene for butikstyverier i sidste kvartal af 2024 er endnu ikke opgjort. I 2023 blev der i alt anmeldt 25.175 butikstyverier i Danmark.
161 detailhandelsvirksomheder har besvaret undersøgelsen, som Dansk Erhverv har foretaget.
DMI varsler farligt vejrfænomen
kopieret!
Der er på tværs af Danmark risiko for let isslag fra søndag aften til mandag formiddag.
Det oplyser Mette Zhang, som er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt søndag morgen.
Det skyldes en varmfront, som sidst på eftermiddagen søndag vil bevæge sig op over landet med udbredt sne, slud og regn, forklarer hun.
- Varslingen gælder alle dele af Danmark, for fronten ser i løbet af aftenen og natten ud til at skulle bevæge sig ind over hele landet.
Farligt vejrfænomen
Isslag opstår, når underafkølet vand bliver til is på en overflade.
Nedbør, der egentlig falder som sne, bevæger sig således ned gennem et varmere luftlag, hvor det smelter og bliver til vand. Når vandet så når et nyt og koldt lag luft helt nede ved jorden, bliver det underafkølet.
I det øjeblik, hvor vandet rammer jorden, bliver det så til is.
- Alle overflader, der rammes af isslag, bliver glaseret med et tyndt lag is, så det bliver glat. Spejlglat, forklarer Mette Zhang.
- Det er cykelstier, veje, fortove, alt. Så det er et ret farligt vejrfænomen.
Barskt vejr på vej
Der er derfor grund til at være særligt opmærksom, hvis man søndag aften eller nat har planer om at begive sig ud i trafikken.
Også mandag morgen skal bilister, cyklister og fodgængere være klar over risikoen for isslag, siger meteorologen.
Generelt byder søndag aften og nat på barskt vejr.
Dagen starter skyet og tørt, men når eftermiddagens varmfront går i land, kommer der blæst og aftentemperaturer fra -1 grad til 2 graders varme.
- Det vil i den grad føles barskt og ubehageligt. Det kommer til at blæse rigtig gevaldigt, siger Mette Zhang.
Saltspreder væltede ved Rosengårdcentret
kopieret!
Lørdag aften kom føreren af en traktor med saltspreder galt afsted ved Rosengårdcentret på Ørbækvej, da saltsprederen væltede i en rundkørsel.
Vagtchef hos Fyns Politi Christoffer Jacobsen bekræfter trafikuheldet og fortæller, at politiet var ude for at besigtige omfanget af ulykken.
Ingen person kom til skade, og en bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge trafikuheldet nærmere. Af samme årsag kan vagtchefen endnu ikke fortælle, hvad der forårsagede uheldet.
Det var kun anhængeren med salt, der væltede og ikke traktoren, oplyser vagtchefen videre.
Efterfølgende skulle vejen ryddes for en masse salt, der var væltet ud af saltsprederen.
Derfor var Viktor Axelsen for en sjælden gang skyld mødt op for at modtage pris
kopieret!
Lørdag aften blev sporten og danske atleter hyldes ved Sport 2024, og på den røde løber var der én person, der normalt ikke er at finde.
Viktor Axelsen plejer som regel ikke at deltage til showet på trods af at have vundet flere priser de seneste år. Det skyldes, at den store Super 1000-turnering Malaysia Open altid spilles i starten af januar.
Den turnering stiller badmintonstjernen også op til, når den skydes i gang natten til tirsdag dansk tid. Og han erkender, at forberedelserne bliver forringet end tidligere set.
- Jeg er normalt ikke til det her show, fordi jeg skal spille på tirsdag. Så det kommer ikke til at blive de mest optimale forberedelser, men lige den her gang har jeg valgt at prioritere aftenen for at få sat et OL-punktum, forklarer han til TV 2 Sport.
Løb med ærefuld titel
Viktor Axelsen, som vandt guld ved sommerens olympiske lege i Paris, blev lørdag kåret som Årets Sportsnavn i 2024.
Det er tredje gang i karrieren, at Axelsen tager prisen. Han tog også prisen i 2017 og 2021.
Det har ingen individuel atlet præsteret tidligere. Kvindelandsholdet i håndbold har dog også vundet prisen tre gange.
Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, der står bag kåringen.
Vil nyde de store øjeblikke
Udover at modtage titlen som Årets Sportsnavn har Axelsen samtidig valgt at ville fejre den store triumf og måske lige nyde øjeblikket lidt mere denne gang.
- Jeg tror, at det er sundt lige at stoppe op. Specielt nu hvor jeg måske kigger mod efteråret i min karriere. Jeg spiller ikke i ti år mere i hvert fald, så jeg har valgt at stoppe op og prioritere det her.
Viktor Axelsen møder Lee Cheuk Yiu i første runde ved Malaysia Open.
Politikere vil stramme reglerne for fyrværkeri - sådan vil de gøre det
kopieret!
Nytåret 2024/2025 førte nye regler med sig. Affyringsperioden var blevet forkortet, hvilket betød, at man kun måtte fyre fyrværkeri af fra 31. december til 1. januar.
Alligevel valgte mange fortsat at fyre af uden for perioden, og ifølge Sikkerhedsstyrelsen var der sågar flere fyrværkeriulykker dette nytår i forhold til året forinden.
En af ulykkerne endte med, at en 24-årig mand fra Odense mistede livet.
Flere folketingsmedlemmer er nu åbne over for, at man igen skal kigge på, om fyrværkerilovgivningen skal skærpes yderligere.
- Jeg synes, det er relevant at kigge på, om der er behov for yderligere stramninger, fortæller folketingspolitiker for Venstre Lars Christian Lilleholt til TV 2 Fyn.
Han mener dog ikke, at man skal gøre fyrværkeri ulovligt.
Den store bødeblok skal frem
Venstre-politikeren fortæller, at han ikke mener, det vil løse problemet, hvis man vælger at gøre køb og salg af fyrværkeri ulovligt.
- Gør vi det ulovligt, skaber vi blot et marked for ulovligt fyrværkeri, fortæller han.
Helt konkret foreslår Lars Christian Lilleholt, at man skal kigge på, om man skal hæve bødesatsen for at fyre at uden for affyringsperioden endnu en gang.
I 2024 blev bødesatsen sat op til 2.500 kroner.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjørn Brandenborg mener også, at man skal genevaluere den nuværende lovgivning på området.
- Vi kommer til at kigge på, om der er mere brug for regulering på området, fortæller Bjørn Brandenborg til TV 2 Fyn.
Søndag kan byde på flere snebyger
kopieret!
Søndag bliver en overskyet dag, hvor det i første omgang mestendels vil holde tørt.
Men sidst på eftermiddagen kan der komme sne eller slud fra sydvest, som lokalt kan gå over i isslag.
Temperaturen når ned mellem frysepunktet og to graders varme med en svag til jævn vind fra syd. Den vil senere dreje over til omkring sydøst og bliver let til frisk.
Dartklub har VM-feber: - Håber flere unge begynder at spille
kopieret!
I Assens Dart Club var der lørdag særlig god stemning ovenpå den spektakulære VM-finale fredag aften, hvor den kun 17-årige englænder Luke Littler på suveræn vis sikrede sig VM-titlen som den yngste nogensinde.
Med triumfen i Alexandra Palace i London blev der endnu en gang sat to tykke streger under, at den unge knægt er et ekstraordinært fænomen.
Og at en ung gut kommer ind og dominerer verdenseliten, det håber dartentusiasten Lars Nielsen kan få flere unge til at søge mod en dartklub.
Få masser af dartstemning fra Assens i videoen ovenover.
Bilist bragede ind i bageri - der er ødelæggelser for "et større beløb"
kopieret!
Lørdag middag fik kunder og forbipasserende ved Baks Bakery og Deli i Middelfart sig noget af et syn, da en større BMW bragede ind i butikkens facade.
Det fortæller ejer, direktør og bagermester Carsten Bak, der har delt billeder af ødelæggelserne. Han var ikke selv til stede ved ulykken.
- En af mine ansatte ringede til mig og sagde, at en bil var kørt ind i bageriet. Så kommer der mange billeder hen over nethinden, siger Carsten Bak til TV 2 Fyn.
Stor materielle skader
Inden han satte kurs mod sin butik, fik han fat i politiet, der til Carsten Baks overraskelse var hurtigere fremme, end han selv var.
Da han kom frem, kunne han se, at en bilist havde ramt et bord-bænkesæt foran butikken. Det var blevet presset ind i vinduespartiet og havde efterfølgende skubbet en tonstung ovn et par meter ind i produktionsområdet.
- Det var ikke fordi, det var så voldsomt, og så alligevel. Da vi kiggede nærmere, kunne vi se, der var sket en del skader. Det ser ret voldsomt ud, fortæller Carsten Bak.
Fyns Politi bekræfter over for TV 2 Fyn, at de har været på stedet for at se nærmere på ulykken. Vagtchef Sten Nyland fortæller, at ulykken er sket som følge af en kørerfejl.
Ingen personskader
Ifølge Carsten Bak bunder kørerfejlen i, at bilisten havde taget fejl af speeder og bremser.
Heldigvis var der ikke nogen personer til stede i produktionsområdet, da ulykken skete, og politiet bekræfter ligeledes, at der ikke er sket nogen personskader. Der er heldigvis kun sket materielle skader - dog for et “større beløb”, oplyser vagtchefen.
At ingen personer er kommet til skade, glæder Carsten Bak, der af samme årsag også finder plads til lidt galgenhumor:
- Det sjove ved det hele er, at der på facaden står “Bak”, og så kører han fremad.
Til trods for de omfattende skader er Carsten Bak klar til at åbne sin butik allerede søndag morgen.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her