Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fyns Politi skal bruge 67 politiårsværk for at løse opgaver ved nyt udrejsecenter på Langeland. Politidirektør kalder det for en stor og spændende opgave.
Et nyt udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle på Langeland giver Fyns Politi en lang række nye opgaver.
Derfor vurderer Fyns Politi, at de har behov for en saltvandsindsprøjtning i form af 67 nye årsværk, hvilket svarer til den samlede arbejdstid for 67 personers fuldtidsarbejde i et år.
Af de ekstra årsværk skal der ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet bruges 50 politiårsværk til en styrket politi- og sikkerhedsindsats.
Det er endnu for tidligt at angive det præcise antal nye politifolk og deres konkrete opgaver i forbindelse med udrejsecentret på Holmegård uden for Bagenkop.
Fynsk rektor beskyldt for landsforræderi:
- Hvad har jeg rodet mig ud i?
Men blandt skal de være med til at stå for den fysiske sikkerhed på det nye udrejsecenter og løse opgaver i forbindelse med døgnbemanding og øget patruljering.
- Vi har fået en meget stor og spændende opgave i at skulle stå for den politimæssige indsats i det kommende udrejsecenter Holmegaard på Sydlangeland, siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.
Han udtaler, at man er klar til opgaven, og at langelændernes tryghed og sikkerhed vil have politiets fulde fokus.
- Når centret åbner vil Fyns Politi derfor være til stede i et større omfang, end det er tilfældet i dag, siger han.
Tæt samarbejde med kriminalforsorgen
Udrejsecentret på Sydlangeland skal huse omkring 130 personer, som vil være enlige på tålt ophold og udvisningsdømte.
Kriminalforsorgen vil stå for driften af centret, og derfor vil der være et samarbejde mellem politi, kriminalforsorg og kommune.
- Den opgave, vi skal i gang med nu, skal vi løfte i tæt samarbejde med Kriminalforsorgen, men også med Langeland Kommune og andre gode samarbejdspartnere. Den indledende dialog vil gå i gang med det samme, siger Arne Gram.
Det nye udrejsecenter skal efter planen være etableret og i fuld drift i andet kvartal 2022.
Nabo satte sit hus til salg en halv time efter nyheden om nyt udrejsecenter
Der er bekymring og utryghed blandt de lokale, efter nyheden om at kriminelle udlændinge fremover skal placeres på Langeland.
Hvis det ikke var for bladene på træerne, kunne han se derover fra sin have.
Kim Hansen er nabo til det tidligere asylcenter Holmegård på det sydlige Langeland, og han er derfor både bekymret og frustreret over nyheden om, at regeringen vil placere et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge netop her.
- Jeg frygter det værste. Det er jo hårdkogte kriminelle, og man ved ikke, hvad de kan finde på. Jeg synes ikke, det er betryggende, at de kommer herned og kan færdes frit omkring, siger han.
Den 59-årige førtidspensionist har boet i huset lidt uden for Bagenkop i 35 år, men udsigten til at få kriminelle udlændinge som naboer er mere, end han kan rumme.
Derfor gik der kun en halv time, fra han fik nyheden onsdag morgen, til han ringede til en ejendomsmægler for at få huset sat til salg.
Beslutningen er taget, og mægleren kommer forbi på tirsdag i næste uge.
- Så må vi se, om der er nogen, som vil købe det nu, siger Kim Hansen.
Sat i kattepine
Morgenen igennem har han været i tæt kontakt med de andre beboere på Gulstavvej, hvor Holmegård ligger.
Som noget af det første ringede Kim Hansen onsdag morgen ind til sin 74-årige nabo Erik Bøgh Christiansen, som han deler have med. Heller ikke her er nyheden blevet vel modtaget.
- Det er jo den hårde kerne, der kommer. Jeg bliver nervøs bare ved tanken, siger han.
Erik Bøgh Christiansen har boet i området hele sit liv. Han er opvokset i bygningen på den anden side af vejen, og de seneste 30 år har han haft hjemme i det lille hus, som nu bliver nærmeste nabo til udrejsecenteret.
Faktisk kan man ikke undgå at passere lige forbi huset, hvis man skal fra udrejsecenteret og ind til Bagenkop, der ligger få kilometer derfra.
Derfor vil Erik Bøgh Christiansen nu også væk fra området. Men ligesom sin nabo er han bange for, at det kan blive svært at komme af med huset.
- Det er bare blevet trukket ned over hovedet på os. De har virkelig sat os i en kattepine, siger han.