Så er der ål nok til hele familien.
Havålen, der blev fanget af bundgarnsfiskeren Sejer Pedersen tirsdag, ligger nu i køledisken ved Strib Fisk klar til at blive solgt torsdag.
Inden da får den lov til at ligge til skue for nysgerrige. Når ålen skæres op, sælges den til omkring 90 kroner kiloet, oplyser Strib Fisk.
Tirsdag formiddag skulle fiskeren tømme sine ruser ved Skrillinge Strand syd for Middelfart. Her fik han sig noget af en overraskelse.
- Sådan en har jeg sgu ligegodt aldrig set før, udbrød Sejer Pedersen om sin fangst, som han først troede var en sæl, der havde forvildet sig ind til kysten og var blevet fanget i garnet.
Men ved nærmere øjesyn var det ikke en sæl. Det var en ål. En kæmpestor havål.
- Hold kæft, den er ulækker.
Udbruddet og Sejer Pedersens umiddelbare reaktion på den usædvanlige fangst var ikke ubetinget jubel.
- Jeg er færdig med at bade i Lillebælt, siger fiskeren med et grin.
- Men det er da højst usædvanligt. Det er i hvert fald den største ål, jeg har fanget. Godt nok fanger vi dem store indimellem, men den der er kæmpe, siger Sejer Pedersen og understreger, at det er stort, selv om ålen er fedtet og med hans eget ord ulækker.
Men helt ulækker kan den ikke være.
For på torsdag kan man så købe ålen hos en lokal fiskehandler.
Et sjældent måltid
Havmonstret, som Sejer Pedersen fangede ved Skrillinge Strand, vejer 29,8 kilo og måler lidt mere end to meter. I den størrelse er de ganske sjældne i Lillebælt.
Havålen lever normalt i den østlige del af Atlanterhavet, men kommer indimellem også ind i de indre danske farvande.
I Lillebælt er rekorden for en fanget havål på 36 kilo. En rekord, der blev sat helt tilbage i 1930.
- Det er ikke noget, man ser hver dag. Især ikke fordi det normalt er en dybvandsfisk, siger Sejer Pedersen.
Det er fiskehandleren, der har stået for rensningen af fisken, så den er klar til en fynsk families aftensmad torsdag.
- Kødet smager nok mere af torsk og er derfor nok ikke så fedt, som ål normalt er. Men fisk har ikke tendens til at blive sejt og tørt, når det bliver gammelt. Det er noget fin fisk, sagde Sejer Pedersen.
Og fiskehandleren har da også tirsdag fortalt til TV 2/ Fyn, at ålen nok smager mere ligesom en hvid fisk end ål. Derfor er den også billigere end andre ål, som han har til salg i butikken.
Se hele indslaget om havålen og Sejer Pedersen her: