Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Uskønt, uelegant og forfærdeligt. Rådmænd i Odense skærper tonen i Odeon-sag. De kræver nu en undersøgelse af sagen om Odeon og de forskellige forklaringer.
De fire rådmænd i Odense skærper tonen i sagen om musikhuset Odeon og de forskellige forklaringer på årsagen til, at et planlagt kinakritisk show blev aflyst tidligere på året.
- Uskønt, uelegant, forfærdeligt. Det har været meget, meget skidt håndteret, lyder det fra den konservative rådmand Søren Windell.
Onsdag kom Odeon med en ny forklaring i sagen om den mystiske aflysning. En forklaring, som har ført til mistanke om, at aflysningen i virkeligheden skyldes, at man ikke har ønsket at genere det kinesiske regime.
Hidtil har forklaringen været, at der var sket en dobbeltbooking, men onsdag blev der udsendt en pressemeddelse med en ny forklaring. Nemlig at Odeon fremover ønsker et større fokus på at afholde konferencer fremfor så mange kulturarrangementer.
Ekspert: Odeons kommunikation er rædselsfuld ud over alle grænser
Odeons kommunikation om aflysningen af et systemkritisk kinesisk show er rædselsfuld ud over alle grænser. Det mener tidligere kommunikationsrådgiver Jess Myrthu.
Opdatering
Forløbet efter aflysningen af det systemkritiske kinesiske show, Shen Yun, bliver håndteret helt forfærdeligt af Odeon. Det mener tidligere kommunikationsrådgiver og journalist Jess Myrthu.
- Kommunikationen, synes jeg, er rædselsfuld ud over alle grænser. Og jeg synes, det starter lige fra begyndelsen. Og nu forholder jeg mig kun til det, jeg har læst og hørt og set, siger han til TV 2/Fyn.
Han peger blandt andet på, at Odeon ikke offentligt ville sige hvilken aktør, man havde lavet en dobbeltbooking med, så det kinesiske show måtte aflyses. I stedet gav man den oplysning til TV 2/Fyns journalist med påbud, at det ikke måtte komme videre.
- Det, man starter med, er at være utroværdig. Det er klart, at enhver journalist må forholde sig kritisk til en udtalelse om, at man har dobbeltbooket, siger Jess Myrthu.
Men det var altså inden, Odeon onsdag eftermiddag kom med en ny forklaring om, at man ønsker at lave om på, hvilke arrangementer man har.
- Der er altså regulær løgn involveret i denne her historie, siger Jess Myrthu.
Ikke overrasket over ny udvikling
At sagen nu er endt på Christiansborg, overrasker ikke den tidligere kommunikationsrådgiver, der i dag er bestyrelsesformand i rådgivningsvirksomheden Jøp, Ove & Myrthu.
- Det er efter min opfattelse det nemmeste i verden at få skabt politisk røre på det kommunikationsmæssige grundlag, som er skabt her, siger Jess Myrthu.
Han mener ikke, at der er meget, Odeon kan stille op for at redde situationen på nuværende tidspunkt.
- Face the Music. Vend fjæset op mod musikken og fortæl, hvordan det hænger sammen. Det er den eneste måde, du har for bare at redde en lille smule ansigt.
- Det er jo mærkeligt, og der er behov for vi kommer til bunds i det her. Det efterlader jo en usikkerhed, som vi ikke kan være tjent med, siger rådmand Jane Jegind (V).
- Det, der er vigtigt for mig i den her sag er, at man ikke må blive i tvivl om, at man har ret til at udtrykke sig kritisk gennem kunst og kultur og herunder også at kritisere andre stater. Derfor synes jeg, at det er brandærgerligt med de her forskellige forklaringer, at vi bliver i tvivl om hvad der er foregået, siger rådmand Susanne Crawley (R).
Utilfredsstillende og mystisk
Den konservative rådmand Søren Windell kalder forløbet og sagen mudret og mystisk.
- Det gør jo bare den her sag endnu mere mudret og endnu mere mystisk. Derfor synes jeg stadigvæk, at vi skal til bunds i det her og have ryddet op, siger Søren Windell.
Mystik i sag om selvcensur: Odeons forklaring modsiges af hemmelig arrangør
En pludselig aflysning af en Kina-kritisk kunstnergruppe i Odeon i Odense i april 2020 skyldes ifølge administrerende direktør for Odeon, Jens Pedersen, ikke selvcensur men rod i bookingsystemet, og at musikhuset allerede havde indgået aftale med ”stor, lokal aktør” på de konkrete datoer. Den udlægning kan ”aktøren” ikke genkende.
Det var ikke selvcensur eller pres fra det kinesiske regime, der i oktober fik det delvist kommunalt ejede musik- og teaterhus Odeon til pludselig at annullere en aftale med den systemkritiske kunstnergruppe Shen Yun. Det var alene en uheldig dobbelt-booking på grund af rod i musikhusets interne system.
Sådan lyder forklaringen nu fra Odeons administrerende direktør Jens Pedersen.
Det systemkritiske kinesiske show Shen Yun fra New York modtog ellers 11. oktober i år et kontraktudkast fra Odeon i Odense med aftale om tre forestillinger 2. og 3. april 2020.
Kontraktudkastet kom efter flere måneders korrespondance mellem Odeon og Shen Yuns danske mellemmand Benny Brix. Men fire dage efter det tilsendte kontraktudkast meddelte Odeon pludselig, at kontrakten alligevel ikke kunne blive til noget, da den store sal i Odeon var booket til en stor konference på de aftalte dage.
Den pludselige aflysning af det kinesiske show har medført stor kritik af Odeon og beskyldninger om selvcensur, da Shen Yun ved flere lejligheder er blevet forsøgt presset ud af danske kulturinstitutioner i både København og Aarhus af den kinesiske ambassade i Danmark.
I Odeon kommer det dog bag på direktør Jens Pedersen, at der er kommet så meget postyr ud af det.
- Det var bare en dobbeltbooking, der gik galt, og længere er den sådan set ikke, forklarer administrerende direktør i Odeon, Jens Pedersen.
På datoerne 2. og 3. april 2020 var der ifølge Jens Pedersen allerede foretaget en booking af den store sal i Odeon, hvor Shen Yun skulle have optrådt med deres show. Han fortæller, at der er tale om en stor, lokal aktør, som der blev indgået en aftale med allerede i starten af 2019.
Ifølge den administrerende direktør skyldes miseren, at Odeon i en periode har opereret med to forskellige bookingsystemer. Og det er angiveligt forklaringen på, at det først efter flere måneders korrespondance med Shen Yun går op for Odeon, at de aftalte dage 2. og 3. april 2020 allerede er afsat til ”en stor, lokal aktør”.
Her kunne historien stoppe. Men mystikken breder sig. Af diskretions- og forretningsmæssige hensyn har TV2/Fyn foreløbig indvilget i ikke at offentliggøre navnet på den ”store, lokale aktør”, som ifølge Odeon allerede i begyndelsen af 2019 havde landet en aftale med musikhuset.
Fakta om Shen Yun
Shen Yun blev dannet af kinesiske kunstnere i 2006 i New York i USA. Kunstnerne ønskede at genopdage autentisk og traditionel kinesisk kultur, som de mener bliver undertrykt af det kinesiske styre. Shen Yuns forestilling med klassisk kinesisk dans og musik er blevet opført flere steder i både USA, London og Berlin. I Danmark har Shen Yun optrådt i Aarhus.
Men da vi konfronterer den lokale aktør med spørgsmålet om, hvorvidt det er korrekt, at man her har booket Odeon de dage, som Shen Yun ellers i første omgang var blevet stillet i udsigt, er svaret entydigt nej. Det får os til igen at kontakte Odeon. Og her fastholder direktør Jens Pedersen, at hans første forklaring er den rigtige. TV 2/Fyn kontakter derfor atter den lokale aktør, som endnu engang fastholder, at man ikke har booket 2. og 3. april 2020 men derimod to dage i marts samme år. Vi har bedt Odeon om at dokumentere, at der foreligger en kontrakt på de nævnte datoer, men det afviser direktør Jens Pedersen.
Ekspert: Velkendt problem
Det er den Kina-kritiske forening Falun Dafa i Danmark, der har samarbejdet med Odeon om at få Shen Yun til Odense. Benny Brix, der er talsperson for foreningen, mener, at det er meget usandsynligt, at der er sket en dobbeltbooking og fastholder sin mistanke om selvcensur.
- Der foregår en selvcensur, for man vil gerne please den økonomiske supermagt, eller også handler det om et direkte pres fra den kinesiske ambassade eller kinesere, som mener, at Danmark skal knæle og bøje sig for et regime, siger han til TV 2/Fyn.
Han er ikke i tvivl om, at der er politiske motiver bag aflysningen.
- Og jeg mener, at det er de forkerte motiver. For i virkeligheden er det sådan, at mange af de lande, der arbejder tæt sammen med Kina, godt kan kritisere landet, uden at det går ud over deres interesser og økonomi. Så frygten er ubegrundet, forklarer Benny Brix om situationen i Odeon.
Udlægningen bliver bakket op af forfatter og Kina-ekspert Christina Boutrup.
- Det har været kendt i en række år, at hver gang denne trup prøver at leje et lokale et sted i Danmark eller Europa, så bliver der pludselig problemer, og så kan det ikke lade sig gøre. Det er meget ventet, siger hun.
- Vi holder det, vi lover
Odeon vil ikke åbent fortælle, hvilken større, lokal aktør, der er booket på samme dato som Shen Yun. Ligeledes holder de fast i ikke at fremlægge dokumentation for bookingen.
- Vi har ikke tænkt os at bevise noget. Vi har lovet den her kunde, at de kunne være der på datoerne, og vi holder det, vi lover. Og laver vi en fejl, så siger vi undskyld, og det har vi også gjort i det her tilfælde, siger Jens Pedersen.
For Jens Pedersen og de andre ansatte i Odeon var der nemlig ikke noget usædvanligt ved at lave en fejl som denne.
- For os var det en helt almindelig forretningsgang. Vi har små 300 medarbejdere i den her bygning, og der sker fejl hver dag, hvilket der altså også er sket her, forklarer direktøren.
Til spørgsmålet om Shen Yun er velkomne en anden gang er svaret:
- Ja, hvis der er datoer ledige.
Han bakkes op af SF-rådmand Brian Dybro.
- Hele det her forløb er ganske utilfredsstillende og sætter Odeons omdømme på spil, og derfor må ledelsen i Odeon ud og forklare sig ordentligt. Det holder ikke, at man bare er klappet i som en østers, siger Brian Dybro.
Begge forklaringer kan ikke være rigtige
De undrer sig alle over, at Odeons ledelse kommer med flere forklaringer. For de to forklaringer, kan ikke begge være rigtige.
- Og derfor er der er behov for, at vi kommer til bunds i sagen. Jeg håber, at vi kan behandle Enhedslistens forslag på onsdag nede i byrådssalen, fordi det er i alles interesse, at der kommer en afklaring på det her. Vi kan jo ikke leve med den her usikkerhed og det her mærkelige forløb, lyder det fra Jane Jegind.
- De to forklaringer rokker ved Odeons troværdighed i det her. At de kommer først med den ene forklaring, så den anden forklaring. Tilliden til dem kan godt være lidt tyndslidt en gang imellem, siger Søren Windell.
Et uskønt og uelegant forløb
Rådmændene er enige om, at hele forløbet har været mystisk.
Partier undrer sig: Vil til bunds i Odeon-sagen
Søren Windell (K) mener at Odeons nye forklaring på aflysning af kinesisk show stiller teater- og musikhuset "i et unødigt dårligt lys".
Opdatering
- Det undrer, at den ene forklaring afløser den anden.
Sådan siger rådmand i Odense Kommune, Søren Windell (K), efter bestyrelsesformanden for Odeon og H.C. Andersen Kongrescenter A/S, Jens Belling, i en pressemeddelelse har ændret forklaringen på, hvorfor et stort kinesisk danse- og teatershow blev aflyst.
Rådmanden mener, at er med formandens udmelding om, at aflysningen af arrangementet sker, fordi "Odeon har haft en overvægt af kunstneriske arrangementer i forhold til kommercielt mere interessante konference-arrangementer", skaber et behov for at komme til bunds i den mystiske sag.
- Vi står tilbage med et indtryk af, at vi ikke ved, hvad vi nu skal stole på, og det vil være rart at få klarlagt, hvad pokker der er sket, siger Søren Windell.
Han tilføjer, at Jens Bellings pressemeddelelse gør sagen mere mytisk, end den behøver at være.
- Og så stiller det vores allesammens teater- og musikhus i et unødigt dårligt lys.
Formand: Odense satser på konferencer
I pressemeddelelsen skriver Jens Belling blandt andet, at "når dansetruppen (Shen Yun Performing Arts, red.) kom i klemme og fik aflyst en aftale, der ellers var under et døgn fra at blive skrevet under, så hænger det sammen med, at man ønsker at lave om på, hvilke arrangementer man fylder Odeon med".
Jens Belling skriver videre, at Odeon har valgt at prioritere til fordel for konferencer på de ledige datoer i 2020, og at Odeon sammen med Comwell Hotels ønsker at øge møde- og konferenceaktiviteterne i fremtiden.
Driften af Odeon vil fra 1. januar 2020 blive varetaget af Comwell Hotels.
I pressemeddelelsen nævner bestyrelsesformanden ikke den første begrundelse for aflysningen med et eneste ord.
Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Brian Dybro (SF), Jane Jegind (V) og Peter Rahbæk Juel (S).
Udtalelse fra Enhedslisten vedrørende Odeon-sagen
TV 2/Fyn modtog onsdag aften følgende udtalelse Enhedslisten i forbindelse Odeon-formand Jens Bellings pressemeddelelse:
De modsatrettede forklaringer fra H.C. Andersen Kongrescenter A/S (og Odeon, red.) understøtter behovet for en undersøgelse, mener Enhedslisten Odense.
Enhedslistens politiske ordfører i Odense Byråd (Reza Javid, red.) udtaler: ”En mystisk sag bliver endnu mere mystisk, når der ændres forklaring total. Den nye forklaring er ikke en nuancering eller præcisering, heller ikke en lille ændring i den hidtidige forklaring, men en fuldstændig ny frisk forklaring.
Sagen er for principiel til at Odeon’s ledelse kan feje den under gulvtæppet med dårlige forklaring og ellers ingen kommentar. Sagen er principiel pga hensyn til ytringsfriheden og menneskerettigheder.
Den nye forklaring ser med kritiske øjne ud til at være skræddersyet til at besvare spørgsmål i den undersøgelse, som Enhedslisten har et forslag om på byrådsmødet onsdag i næste uge.
Den nye forklaring er for mig at se endnu et stærkt argument for nødvendigheden af en undersøgelse, som dømt efter de forskellige partiers seneste udmeldinger, vil få flertal i Byrådet.
Vi kan ikke forestille sig, at nogen af byrådets partier kan have en interesse i, at sagen ikke bliver belyst, og at den opståede tvivl om diskrimination og selvcensur ikke bliver fjernet og får lov til at blive hængende over en af kommunens kulturelle institutioner.
Den nye forklaring om aflysning af den Kina-kritiske show i Odeon rejser flere spørgsmål end den besvarer: Hvis den nye forklaring er sandt, hvorfor har Odeon til offentligheden og til sin samarbejdspartner og bortforpagter Odense Kommune givet urigtige oplysninger om, at der ligger en anden underskrevet kontrakt med den lokal aktør? Hvorfor har Odeon oplyst skriftligt, at der ikke er flere ledige datoer i 2020 i den store sal, når den nye forklaring fortæller, at der er ledige datoer?
Sagen er med den nye forklaring blevet mere kompliceret. Nu handler ikke kun om årsagen til aflysning af en forestilling. Odeon skal nu også forklare, hvorfor de har givet urigtige oplysninger til borgmesterforvaltningen og til offentligheden.
Til bestyrelsesformandens udtalelse om at ”han og selskabet bag Odeon anser sagen som lukket” siger Reza Javid: ”De har lige fra starten forsøgt at lukke sagen. Det er ikke dem, der har åbnet sagen og det er heller ikke dem, der kan lukke den. Sagen lukkes, når sandheden kommer frem. Det er min opfordring til Odeon: læg sandheden frem!
- Det er ikke kønt, og det tjener ikke nogen til ære. Derfor er det vigtigt, at vi kommer til bunds i det og får en afklaring, så vi kan trække en streg i sandet og komme videre. Den her usikkerhed er ikke god, siger Jane Jegind (V).
Vi arbejder på at få en kommentar fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
Det er i dag ikke lykkedes TV 2/FYN at komme i kontakt med Jens Belling, der er bestyrelsesformand i H. C. Andersen Kongrescenter A/S, som står for driften af Odeon. Han meddelte onsdag, at han ikke har flere kommentarer i denne sag og betragter sagen som lukket.
Byrådsmedlem i Kerteminde Kommune Kristian Hald (S) er netop blevet udelukket fra Socialdemokratiet.
Det kan TV 2 Fyn afsløre på baggrund af et lukket ekstraordinært gruppemøde, der fandt sted torsdag aften.
- Han er blevet udelukket, oplyser TV 2 Fyns reporter Frederik Zeuner, som var til stede på Kerteminde Rådhus, mens mødet fandt sted.
Ved en afstemning valgte de ni øvrige medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe at stemme for udelukkelsen. Kristian Hald var den eneste, der stemte imod. Han er nu løsgænger.
Illoyal
Årsagen til udelukkelsen skyldes “illoyalitet”, at Kristian Hald har bedrevet “partiskadelig forretning”, og at han “gentagne gange har brudt Socialdemokratiets interne forretningsordener”.
Det oplyser Karen Dalsgaard Ibsen (S) på vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe til TV 2 Fyn.
Og det var da også et tydeligt berørt nu tidligere medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe, som udtalte sig til TV 2 Fyn efter mødet.
- Jeg fastholdte, at jeg syntes, at borgmesteren skulle trække sig, og gruppen fastholdte, at den syntes, jeg skulle udelukkes. Det havde vi en afstemning om, og den tabte jeg med ni mod et, siger Kristian Hald, der dog helt overordnet ikke mener, at han har tabt.
- Jeg har stået fast på ordentlighed og sat det over partifarver. Hvis jeg skal pege på en taber i det her, er det demokratiet, siger han og tilføjer, at det nu er op til borgerne at tage stilling til hans fortsatte virke i kommunalpolitik til kommunalvalget i november.
- Gå af, Kasper
Kristian Hald kom for alvor i søgelyset, da han i sidste uge opfordrede borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S), til at trække sig fra sin post.
Årsagen skulle findes i, at borgmesteren ved et byrådsmøde i december fortalte byrådet, at en sag om Skovløkke Frilandsgrønts ret til at drive en vejbod ikke kunne komme på dagsordenen, fordi borgmesteren kort tid inden havde modtaget mailen fra by- og landdistriktsministeren om sagen.
Det viste sig dog, at mailen var blevet modtaget flere dage i forvejen.
Borgmesteren forklarede efterfølgende, at han først ville tale med ejerne af Skovløkke Frilandsgrønt. Men det fik han aldrig gjort. Han har efterfølgende indrømmet og undskyldt for usandheden.
Lørdag aften holdt den socialdemokratiske gruppe møde om sagen, hvor de afviste Kristian Halds opfordring til borgmesteren om at trække sig.
Flere løgne
Søndag dukkede der en ny sag op, hvor byrådskolleger igen beskyldte borgmesteren for at tale usandt. Denne gang handlede sagen om Kerteminde Erhvervsforening, som borgmesteren sidder i bestyrelsen for.
I februar sidste år skrev foreningen en bekymringsmail til byrådsmedlemmerne.
De var nervøse for, at biogassagen om den tidligere borgmester Hans Luunbjerg tog for mange af kommunens ressourcer. Ressourcer, den ellers kunne have brugt på erhvervslivet i Kerteminde.
Det konservative byrådsmedlem Henrik Madsen (K) har efterfølgende spurgt borgmesteren, om han var medafsender på bekymringsbrevet og dermed spillede en dobbeltrolle. Det afviste borgmesteren.
Men nu er der dukket et referat fra det pågældende bestyrelsesmøde i Erhvervsforeningen. Her fremgår det, at det var borgmesteren selv, der tog initiativ til drøftelserne om kommunens håndtering af biogassagen.
Ifølge byrådsmedlemmer viser sagen, at borgmesteren igen har talt usandt.
Fik “gult kort”
Onsdag eftermiddag var hele byrådet i Kerteminde Kommune samlet til et orienteringsmøde, hvor byrådsgruppen fik mulighed for at spørge ind til borgmesterens usandheder.
Mødet endte med, at Kasper Ejsing Olesen fik en advarsel.
- Vi har haft en borgmester, der har tilbageholdt oplysninger og dækket over dem med en usandhed eller to, så jeg synes i den grad, han har fortjent at få et gult kort, sagde gruppeformand for konservative og byrådsmedlem, Michael Nielsen (K), til TV 2 Fyn.
Ifølge Michael Nielsen er sagerne ikke af en sådan karakter, at byrådsgruppen ville trække tæppet væk under borgmesteren.
- Nu giver vi det gule kort til borgmesteren og giver ham én opgave: Han skal genvinde den mistede tillid. Det er tid til at se fremad, sagde Michael Nielsen.
TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Kasper Ejsing Olesen. Han har ikke ønsket at stille op til interview.
Borgmester med vild udmelding: - Jeg stopper måske
Borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S), stopper måske i politik.
Så kontant er meldingen, da TV 2 Fyn taler med borgmesteren søndag aften.
- Måske, svarer Kasper Ejsing Olesen til spørgsmålet, om han stopper i politik.
- Jeg er ved at mærke efter, som jeg skriver, fordi hvis det her er den måde, at man er overfor hinanden i politik i Kerteminde Kommune - og skal være det i fremtiden - så er det ikke noget for mig, siger borgmesteren.
Udmeldingen kommer på baggrund af de seneste dages virak omkring borgmesteren.
Opfordret til at trække sig
I sidste uge kom det frem, at Kasper Ejsing Olesen har talt usandt i en sag om Skovløkke Frilandsgrønts ret til at drive en vejbod.
På et byrådsmøde i december fortalte borgmesteren, at sagen ikke kunne komme på dagsordenen, fordi han kort tid inden havde modtaget en mail fra by- og landdistriktsministeren om sagen.
Men det viste sig, at mailen var blevet modtaget flere dage i forvejen.
Borgmesteren forklarede efterfølgende, at han først ville tale med ejerne af Skovløkke Frilandsgrønt. Men det fik han aldrig gjort. Og det har han efterfølgende indrømmet og undskyldt for.
Sagen fik partikollega og byrådsmedlem i Kerteminde Kommune Kristian Hald (S) til at opfordre borgmesteren til at trække sig fra sin post.
Lørdag aften holdt den socialdemokratiske gruppe møde om sagen, hvor de afviste Kristian Halds opfordring til borgmesteren om at trække sig.
Beskyldt for flere usandheder
Søndag dukkede der en ny sag op, hvor byrådskolleger igen beskylder borgmesteren for at tale usandt. Denne gang handler sagen om Kerteminde Erhvervsforening, som borgmesteren sidder i bestyrelsen for.
I februar sidste år skrev foreningen en bekymringsmail til byrådsmedlemmerne.
De var nervøse for, at biogassagen om den tidligere borgmester Hans Luunbjerg tog for mange af kommunens ressourcer. Ressourcer, den ellers kunne have brugt på erhvervslivet i Kerteminde.
Det konservative byrådsmedlem Henrik Madsen har efterfølgende spurgt borgmesteren, om han var medafsender på bekymringsbrevet og dermed spillede en dobbeltrolle. Det afviste borgmesteren.
Men nu er der dukket et referat fra det pågældende bestyrelsesmøde i Erhvervsforeningen. Her fremgår det, at det var borgmesteren selv, der tog initiativ til drøftelserne om kommunens håndtering af biogassagen.
Ifølge byrådsmedlemmer viser sagen, at borgmesteren igen har talt usandt.
Siger stop
Sagerne har taget hårdt på borgmesteren, udtrykker han over for TV 2 Fyn. Søndag aften lagde han et facebookopslag op.
I opslaget skriver borgmesteren, at: “jeg siger STOP, ikke til der hvor angrebene kommer, for det kan jeg ikke. Men siger STOP til jer fra pressen til at kontakte mig med baggrund i flere af de angreb, som der trues med”.
- Jeg har børn, kæreste og øvrig familie, og mange af dem bor i lokalsamfundet. De bliver også konfronteret med det. Når du er borgmester, ved folk godt, hvem der er din familie, siger Kasper Ejsing Olesen til TV 2 Fyn.
- De her motivsøgende påstande, der kommer, bliver de jo også mødt med - og specielt mine børn, lyder det videre.
Er dit facebookopslag rettet mod Kristian Hald eller pressen?
- Det her er mod dem, som allerede har været ude med noget personligt, og som går i pressen med det i stedet for - som jeg skriver - at gøre det ordentligt og konfrontere mig, siger Kasper Ejsing Olesen
Så hvis jeg forstår dig rigtigt, er opslaget rettet mod Kristian Hald.
- Det skal du ikke skrive, for det har jeg ikke sagt, siger borgmesteren.
Men du siger jo, at opslaget er henvendt til de personer, der går til pressen.
- Nej fordi de gør det alligevel. De gør det alligevel. Det er faktisk mere dem, der slubrer det i sig uden at reflektere over det, siger Kasper Ejsing Olesen.
Beskidt spil
Borgmesteren påpeger, at han “ikke er en robot, men et menneske med en familie, der lever i et lokalsamfund”.
- Min datter ligger syg i dag, men fordi I hele tiden hiver efter mig, og jeg er nødsaget til at svare, kan jeg ikke engang være der som far for hende. Jeg skal hele tiden forholde mig til noget nyt, siger han.
- Jeg er ikke mentalt til stede, når der kører personangreb, og at I som presse hiver efter mig, og det forstår jeg godt, at I gør. Det er ikke sådan, jeg ønsker at leve mit liv, lyder det videre.
Det lyder som om, at det hele er blevet lidt for meget i de her dage. At det kommer både det ene, det andet og det tredje sted fra.
- Det er jo ikke bare i de her dage. Det er en udvikling, vi har set igennem længere tid, synes jeg, siger borgmesteren.
Er politik blevet et mere beskidt spil?
- Ja det synes jeg. Det har bevæget sig fra ideologi til politiske kampe, og nu er det så at gå efter personer. Det gjorde man jo ikke førhen, siger Kasper Ejsing Olesen.
I næsten en måned ligger en ældre mand død i sin bolig i Nyborg, selvom hjemmeplejen ved, at han er afgået ved døden midt i december.
Først da en aftenvagt tilfældigvis kommer forbi og ser et åbent vindue til hans lejlighed, bliver manden fundet. Hun kigger ind ad det åbne vindue og ser den afdøde borger i sengen.
I en orientering til medarbejderne i hjemmeplejen, som TV 2 Fyn har fået, fortæller sundheds- og ældrechef i kommunen, Solveig Christiansen, hvordan det kunne ske.
Missede opkald til læge
Den ældre mand dør midt i december. Mens hjemmeplejens aftenvagt er på et af sine hyppige besøg, bliver manden dårlig. Der bliver derfor både ringet efter assistance fra en kollega og 112.
Trods redningspersonalets indsats er mandens liv ikke til at redde.
Solveig Christiansen understreger, at alle i situationen handlede korrekt.
Når et menneske dør i eget hjem, skal der foretages ligsyn to gange. Første gang når borgeren dør eller bliver fundet død, og anden gang otte timer senere.
I denne situation skal mandens egen læge foretage ligsyn nummer to og udfylde en dødsattest.
Men lægen bliver aldrig orienteret.
Fjernet fra kørelister
I den skriftlige orientering skriver Solveig Christiansen, at medarbejderne ikke får talt sammen om, hvem der skal give dagholdet besked om at kontakte lægen.
Det betyder, at ingen officielle instanser får besked om dødsfaldet, og der bliver ikke lavet en dødsattest. Den afdøde mand bliver dog fjernet fra distriktets kørelister, så ingen opdager, at der ikke er givet kontakt til egen læge, og at han ikke er afhentet.
På grund af den manglende dødsattest fra december er manden aldrig blevet erklæret død, og dermed er der ikke givet besked til en bedemand.
Først efter manden blev fundet en måned senere, får hjemmeplejen kontakt til mandens datter og svigersøn. Far og datter har ikke haft kontakt inden da.
Den ældre mand blev bisat tirsdag.
Interview med sundheds- og ældrechef, Solveig Christiansen
Hvordan forklarer I, at det kunne ske?
- Jeg vil gerne starte med at undskylde, at det overhovedet er sket. Det er dybt beklageligt, og det påvirker os alle rigtig meget.
- Vi har de retningslinjer, vi har, som bliver fulgt i selve situationen, som er voldsom. Da håndterer medarbejderne det fuldstændig korrekt. Det, der desværre ikke sker, er i efterforløbet, at informationen ikke bliver givet videre til næste instans. Det er dybt beklageligt.
Hvordan kan det være, at det ikke sker, når du siger, at medarbejderne følger de instrukser, der er?
- Jeg tror, man skal se på her, at medarbejderne har stået i en meget voldsom situation, og der er ingen af os, der ved, hvordan man reagerer i voldsomme situationer. Derfor kan der ske fejl.
Giver det anledning til at ændre på proceduren, sådan at man kan tage højde for at stå i sådan en voldsom situation?
- Det er klart, at vi kigger hele hændelsesforløbet igennem og gennemanalyserer hele hændelsen, og sikrer os, at det ikke sker igen. Det er et enkeltstående tilfælde, og det skulle det meget gerne blive ved med at være.
Hvad vil du sige til dem, der måske kan føle sig utrygge over, at en person kan ligge i sin lejlighed død i fire uger, uden at nogen ved det?
- Jeg vil sige, at man skal ikke som borger i hverken Nyborg Kommune eller andre steder gå og være utryg over, om det her kan ske. Der må være den risiko, at der er sket en fejl her en enkelt gang, og sådan er det.
Hvor ligger fejlen?
- Det kan jeg ikke gå nærmere ind i.
Hvad kan I gøre for, at det så ikke sker igen?
- Vi lærer af vores fejl, vi taler åbent om vores fejl, og der er mange, der er rigtig påvirkede af den her situation, der er sket. Der er ikke nogen, der har gjort noget med fuldt overlæg, og alle er meget kede af det, der er sket. Vi taler højt om det, vi lærer af det, vi snakker om det, vi kigger vores procedure igennem, så vi sikrer os, at alt er til at gå til, når man som medarbejder skal håndtere sådanne situationer en anden gang.
Det er en alvorlig ting at stå i som medarbejder, når en person dør og skal tage vare på, hvad der skal ske i næste skridt. Kunne man ikke godt efterlyse bedre retningslinjer eller mere vejledning, siden at der kan ske en menneskelig fejl i sådan en alvorlig situation?
- Det er det, vi lægger op til, at der bliver kigget på nu. Om vores retningslinjer er, som de skal være fuldt ud, eller om der er andre steder i systemerne, der skal kunne snakke bedre sammen.
Hvordan tager I hånd om de medarbejdere, der står i situationen?
- De er blevet tilbudt krisepsykolog. Medarbejderne har det rigtig skidt med det, der er sket, og det er helt naturligt, at vi tilbyder krisepsykolog til dem og taler med dem og håndterer deres bekymringer, frustrationer og sorg over det, der er sket.
Er det for stort et ansvar at stå med, når sådan en fejl kan opstå?
- Jeg tror ikke, man skal ansvarsstørrelsesgøre, når man arbejder med mennesker i forskellige krisesituationer. Om det er i en kommune eller på et sygehus eller et tredje sted, vil man kunne komme ud i situationer, hvor ingen af os ved, hvordan man vil reagere.
Onsdag mødtes byrådet i Odense Kommune, og her blev det enigt om, at der ikke længere skal serveres såkaldte turbokyllinger. Nu skal sagen undersøges.
Sagen var på dagsordenen samme dag som Svendborg Kommune meldte ud, at den dropper turbokyllinger.
Når der i dag serveres kylling i Odense, så er der tale om, at 81 procent af det, er den hurtigvoksende race Ross 308. Det fremgår af dagsordenen.
Ifølge byrådsmedlem og forslagsstiller, Anne Styrishave (B), skal kyllingerne, der spises, have haft det bedre.
- Vi kan ikke fortsætte med at servere mad i vores institutioner, der stammer fra dyr, der har levet under så elendige forhold, siger Anne Styrishave til organisationen Anima.
Går du og overvejer at sætte en storvask over, kan det være en god ide at vente til fredag.
Energi Fyn varsler nemlig strøm til en nærmest uhørt lav pris, fremgår det af selskabets hjemmeside.
Forsvindende ni øre per kilowatt-time lyder prisen på, hvis du venter helt til klokken 23 fredag. Orker du ikke at holde dig vågen helt til klokken 23, lyder prisen klokken 16 på blot 19 øre per kilowatt-time.
Det eneste tidspunkt på dagen, hvor der er et mindre udsving, er i timerne rundt om klokken 08, hvor prisen lyder på 75 øre per kilowatt-time.
Priserne står i skærende kontrast til 19. januar. Først på aftenen lød prisen nemlig på svimlende 5,44 kroner per kilowatt-time.
Efter en målrettet indsats ved arealer i Fangel syd for Odense har Odense Kommune registreret stor fremgang for den lille øgle markfirbenet.
Det er en handleplan for natur og biodiversitet, der resulterer i fremgangen for det lille firben ved Fangel Hede, som er eneste sted på Fyn, hvor markfirbenet lever.
Sammen med lodsejere i området har kommunen ryddet mindre træbevoksninger for at skabe lysåbne arealer og etablere et grus-og sanddige, hvor markfirbenene kan yngle.
Resultatet er, at en overvågning i september sidste år blev fundet 77 markfirben i områderne.
- Dette er meget glædeligt og et udtryk for, at indsatserne har båret frugt, skriver By- og Kulturforvaltningen i en orientering.
kopieret!
To mærker af gravad laks, som er solgt i Netto, Føtex og Bilka i slutningen af 2023 og starten af 2024, tilbagekaldes grundet listeria.
Der er tale om mærkerne Premieur og Salling Princip Gravad Norsk Laks, skriver firmaet Polar Salmon Hjerting Laks i en pressemeddelelse.
Hvis man stadig ligger inde med produktet i eksempelvis en fryser, skal man skaffe sig af med det, lyder det.
Begge er solgt i pakker på 100 gram og i skiver. For begge mærker er der tale om laks, som har sidste udløbsdato på en række datoer i december 2023 og januar 2024.
Solgt i hele landet
For mærket Premieur Gravad Norsk Laks, som er solgt i Netto-butikker i hele landet, er der tale om datoerne 1. december og 3. december 2023 samt 14., 26., 28. og 29. januar 2024.
Pakkerne har ifølge pressemeddelelsen stregkoden 5 701785 210824.
Salling Princip Gravad Norsk Laks er solgt i Føtex og Bilka-butikker i hele landet.
Her lyder det, at man tilbagekalder pakker, som har sidste udløbsdato henholdsvis 22., 24., og 31. december 2023 samt 1., 5., 7., 8., 12., 14. og 29. januar 2024.
Pakkerne har her stregkoden 5 701785 21225.
Tilbagekaldelsen skyldes et fund af listeria i december 2023, som der ikke er blevet reageret på, lyder det.
Derfor kommer tilbagekaldelsen først nu.
Polar Salmon Hjerting Laks opfordrer til, at man tjekker sin fryser for, om man har nogle af de pågældende pakker. Hvis det er tilfældet, skal de enten kasseres eller leveres tilbage til butikken.
Listeria er en infektion, som kan give en mild febersygdom, men hvis man er særligt modtagelig på grund af eksempelvis et svækket immunforsvar eller graviditet, kan der opstå alvorlig sygdom.
Ulven er på vej til Fyn. I hvert fald hvis det står til folketingsmedlem Anders Kronborg (S).
Han mener nemlig ikke, at Jylland skal stå alene med den voksende ulvebestand.
- Hvis vi ikke har mulighed for at regulere ulvene inden for EU, mener jeg, at det er rimeligt, at vi inden for det danske land hjælper med at fordele - nogle vil sige glæde, andre vil sige byrde - ulvene bredt i Danmark, siger han.
I 2012 kom ulven til Danmark for første gang i 200 år, og siden da er bestanden ifølge Danmarks Naturfredningsforening vokset til mellem 32 til 43 ulve. Indtil videre er ulven i Danmark kun officielt spottet i Jylland.
Blandt borgerne på Fyn er der delte meninger om ulvenes ankomst.
kopieret!
Fyns Politi rykkede ikke ud til gerningsstedet, da det fik en anmeldelse om, at mellem tre og fire personer kørte rundt i en bil og skød med fyrværkeri mod trafikanter.
- Det var en prioritering, hvor menneskeliv blev prioriteret højst, siger kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi Sunniva Pedersen-Reng til TV 2 Fyn.
Ifølge anmeldelsen fandt episoden sted på Slettensvej i Otterup klokken 23.09 tirsdag.
- Det skal stoppes
Efter hændelsen er bilen formentlig fortsat mod Bogense, for Mette Ellekær Sørensen, der er bosat i byen, hørte nogle høje brag klokken 23.30 og kiggede ud af sit vindue.
- Jeg kunne konstatere, at der blev skudt efter min bil, siger Mette Ellekær Sørensen til TV 2 Fyn.
Hun oplyser videre, at episoden varede i “et par minutter”.
- Det er farligt, og det skal stoppes, siger hun videre.
Efter episoden kørte bilen fra stedet i ukendt retning. Hverken Mette Ellekær Sørensen eller hendes bil kom til skade.
Fyns Politi har ikke modtaget nogen anmeldelser om episoden fra Bogense.
Nedprioriteret
Til TV 2 Fyn oplyser Fyns Politi, at det “normalt vil rykke ud”, når det hører om, at der bliver skudt med fyrværkeri mod trafikanter.
- Var nogen blevet ramt eller skudt direkte efter, havde vi reageret på det, siger Sunniva Pedersen-Reng.
Men der er jo netop blevet skudt mod trafikanter. Burde I ikke have prioriteret det?
- Mit bud er, at alle patruljer var optaget, siger Sunniva Pedersen-Reng.
- Det normale er, at vi kører ud til sådanne episoder, men vi kan ikke være alle steder på én gang, siger hun og tilføjer, at vold, voldtægter, igangværende indbrud og færdselsuheld med personskade bliver prioriteret højere end den givne episode.
Ingen personer kom til skade i forbindelse med optrinnet.
kopieret!
Den ældre mand, der blev glemt efter sin død midt i december, havde en særlig plads i hjemmeplejernes hjerter.
Det fremgår tydeligt i den orientering, som sundheds- og ældrechef i Nyborg Kommune, Solveig Christiansen, har sendt til Ældreudvalget i kommunen. En orientering, som TV 2 Fyn er i besiddelse af.
Derfor er det også et meget berørt personale, der står tilbage. Manden blev fundet af en aftenvagt, der en måned efter hans død opdagede, at et vindue til hans lejlighed stod åbent.
Inde i sengen lå den ældre mand.
Samlede sammen til ny elkedel
Den afdøde mand havde ikke meget familie - kun en datter, han ikke havde kontakt til. Til gengæld var han ganske vellidt blandt det plejepersonale, der kom i hans hjem dagligt.
Glemte død mand i en måned - sådan kunne det ske
I næsten en måned ligger en ældre mand død i sin bolig i Nyborg, selvom hjemmeplejen ved, at han er afgået ved døden midt i december.
Først da en aftenvagt tilfældigvis kommer forbi og ser et åbent vindue til hans lejlighed, bliver manden fundet. Hun kigger ind ad det åbne vindue og ser den afdøde borger i sengen.
I en orientering til medarbejderne i hjemmeplejen, som TV 2 Fyn har fået, fortæller sundheds- og ældrechef i kommunen, Solveig Christiansen, hvordan det kunne ske.
Missede opkald til læge
Den ældre mand dør midt i december. Mens hjemmeplejens aftenvagt er på et af sine hyppige besøg, bliver manden dårlig. Der bliver derfor både ringet efter assistance fra en kollega og 112.
Trods redningspersonalets indsats er mandens liv ikke til at redde.
Solveig Christiansen understreger, at alle i situationen handlede korrekt.
Når et menneske dør i eget hjem, skal der foretages ligsyn to gange. Første gang når borgeren dør eller bliver fundet død, og anden gang otte timer senere.
I denne situation skal mandens egen læge foretage ligsyn nummer to og udfylde en dødsattest.
Men lægen bliver aldrig orienteret.
Fjernet fra kørelister
I den skriftlige orientering skriver Solveig Christiansen, at medarbejderne ikke får talt sammen om, hvem der skal give dagholdet besked om at kontakte lægen.
Det betyder, at ingen officielle instanser får besked om dødsfaldet, og der bliver ikke lavet en dødsattest. Den afdøde mand bliver dog fjernet fra distriktets kørelister, så ingen opdager, at der ikke er givet kontakt til egen læge, og at han ikke er afhentet.
På grund af den manglende dødsattest fra december er manden aldrig blevet erklæret død, og dermed er der ikke givet besked til en bedemand.
Først efter manden blev fundet en måned senere, får hjemmeplejen kontakt til mandens datter og svigersøn. Far og datter har ikke haft kontakt inden da.
Den ældre mand blev bisat tirsdag.
Interview med sundheds- og ældrechef, Solveig Christiansen
Hvordan forklarer I, at det kunne ske?
- Jeg vil gerne starte med at undskylde, at det overhovedet er sket. Det er dybt beklageligt, og det påvirker os alle rigtig meget.
- Vi har de retningslinjer, vi har, som bliver fulgt i selve situationen, som er voldsom. Da håndterer medarbejderne det fuldstændig korrekt. Det, der desværre ikke sker, er i efterforløbet, at informationen ikke bliver givet videre til næste instans. Det er dybt beklageligt.
Hvordan kan det være, at det ikke sker, når du siger, at medarbejderne følger de instrukser, der er?
- Jeg tror, man skal se på her, at medarbejderne har stået i en meget voldsom situation, og der er ingen af os, der ved, hvordan man reagerer i voldsomme situationer. Derfor kan der ske fejl.
Giver det anledning til at ændre på proceduren, sådan at man kan tage højde for at stå i sådan en voldsom situation?
- Det er klart, at vi kigger hele hændelsesforløbet igennem og gennemanalyserer hele hændelsen, og sikrer os, at det ikke sker igen. Det er et enkeltstående tilfælde, og det skulle det meget gerne blive ved med at være.
Hvad vil du sige til dem, der måske kan føle sig utrygge over, at en person kan ligge i sin lejlighed død i fire uger, uden at nogen ved det?
- Jeg vil sige, at man skal ikke som borger i hverken Nyborg Kommune eller andre steder gå og være utryg over, om det her kan ske. Der må være den risiko, at der er sket en fejl her en enkelt gang, og sådan er det.
Hvor ligger fejlen?
- Det kan jeg ikke gå nærmere ind i.
Hvad kan I gøre for, at det så ikke sker igen?
- Vi lærer af vores fejl, vi taler åbent om vores fejl, og der er mange, der er rigtig påvirkede af den her situation, der er sket. Der er ikke nogen, der har gjort noget med fuldt overlæg, og alle er meget kede af det, der er sket. Vi taler højt om det, vi lærer af det, vi snakker om det, vi kigger vores procedure igennem, så vi sikrer os, at alt er til at gå til, når man som medarbejder skal håndtere sådanne situationer en anden gang.
Det er en alvorlig ting at stå i som medarbejder, når en person dør og skal tage vare på, hvad der skal ske i næste skridt. Kunne man ikke godt efterlyse bedre retningslinjer eller mere vejledning, siden at der kan ske en menneskelig fejl i sådan en alvorlig situation?
- Det er det, vi lægger op til, at der bliver kigget på nu. Om vores retningslinjer er, som de skal være fuldt ud, eller om der er andre steder i systemerne, der skal kunne snakke bedre sammen.
Hvordan tager I hånd om de medarbejdere, der står i situationen?
- De er blevet tilbudt krisepsykolog. Medarbejderne har det rigtig skidt med det, der er sket, og det er helt naturligt, at vi tilbyder krisepsykolog til dem og taler med dem og håndterer deres bekymringer, frustrationer og sorg over det, der er sket.
Er det for stort et ansvar at stå med, når sådan en fejl kan opstå?
- Jeg tror ikke, man skal ansvarsstørrelsesgøre, når man arbejder med mennesker i forskellige krisesituationer. Om det er i en kommune eller på et sygehus eller et tredje sted, vil man kunne komme ud i situationer, hvor ingen af os ved, hvordan man vil reagere.
- Borgeren har levet sit liv anderledes end de fleste mennesker, og han havde en stor betydning for personalet - de holdt af ham, skriver Solveig Christiansen.
Eksempelvis samlede personalet selv sammen til at købe en ny elkedel til ham i Røde Kors. De har også foræret ham sengetøj og andet, fordi han ikke havde meget at gøre med.
- Disse ting fortæller også, hvorfor personalet er meget berørte over, at denne forfærdelige situation er opstået, skriver sundheds- og ældrechefen.
Solveig Christiansen har ikke ønsket at uddybe personalets relation til den afdøde yderligere. Der er blevet tilbudt krisepsykologhjælp til alle, der har ønsket det.
Fundet ved et tilfælde
Da manden døde tilbage i december, var både plejepersonale og redningspersonale til stede. Her blev han efter livreddende hjælp erklæret død, hvorefter hans egen læge skulle kontaktes for at foretage andet ligsyn minimum otte timer efter dødsfaldet.
Men ingen huskede at orientere lægen, og der blev aldrig foretaget ligsyn nummer to, og der blev derfor heller ikke skrevet en dødsattest.
Til gengæld afmeldes manden den hjælp, han hidtil har fået. Kun ved et tilfælde, da en hjemmeplejer kommer forbi hans lejlighed en måned senere og ser et åbent vindue, blev manden fundet liggende død i sin seng.
Den ældre mand blev bisat tirsdag.
Opdatering klokken 16.18
Bilen mellem frakørsel 50 Odense SØ og frakørsel 51 Odense S er nu fjernet, og højre spor er igen farbart.
Lastbilen mellem frakørsel 52 Odense SV og frakørsel 53 Odense V er nu fjernet, og højre spor er igen farbart.
På E20 Fynske Motorvej mellem frakørsel 52 Odense SV og frakørsel 53 Odense V i vestgående retning holder en havareret lastbil delvist i højre spor.
Sporet er derfor spærret, fremgår det af Vejdirektoratets trafikkort.
Vejhjælp arbejder lige nu på stedet.
- Vi har givet tilladelse til et dækskift, inden lastbilen kan køre videre, siger vagtchef hos Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.
Mellem frakørsel 50 Odense SØ og frakørsel 51 Odense S i vestgående er en bil havareret, som ligeledes spærrer højre spor.
På stedet foretages rednings- og oprydningsarbejde. Fyns Politi oplyser, at ingen personer er kommet til skade.
Der er ingen meldinger om kødannelser.
Den danske landsholdsspiller Helena Elver skifter fra næste sæson til den ungarske storklub Györ.
Det oplyser klubben på sin hjemmeside.
Den 26-årige Elver har skrevet under på en toårig kontrakt og skifter, når hun har spillet denne sæson færdig i Odense.
I sidste uge oplyste Odense Håndbold, at Elver har udnyttet en klausul i sin kontrakt, der betyder, at hun til sommer forlader den fynske håndboldklub. I stedet ville hun jagte et skifte til udlandet, lød det.
Barndomsdrøm
Det bliver den forsvarende Champions League-mester, der fremover får glæde af playmakeren.
- Jeg kender klubben godt, efter vi har mødt hinanden år efter år i Champions League. Jeg kender Györs mål og ved, hvilken slags professionelle medarbejdere og spillere, der arbejder her.
- Med kontrakten er min barndomsdrøm gået i opfyldelse, lyder det fra Elver til den ungarske klubs hjemmeside.
Elver har været i Odense siden 2020, og tiden er inde til at søge nye udfordringer uden for landets grænser.
- Jeg har udviklet mig som person og som spiller her i Odense, og derfor er jeg også klar til et nyt eventyr efter sommer, sagde Helena Elver til Odense Håndbolds hjemmeside i sidste uge.
Elver har siden 2019 spillet 45 A-landskampe og var senest med til at hente sølv ved EM i december.
Hun var ligeledes med, da landsholdet vandt VM-bronze i 2023.
Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Lokallisten i Odense har indgået et teknisk valgforbund forud for kommunalvalget den 18. november 2025.
Ved et teknisk valgforbund sikrer partierne sig mod stemmespild, så eventuelle overskydende stemmer går til de andre partier og lister i valgforbundet.
Araz Khan der er spidskandidat for Liberal Alliance i Odense understreger, at der er er tale om et teknisk valgforbund, men at de tre partier er enige om, at etape to af Odense Letbane og mobilitetsplanen i Odense skal droppes.
Liberal Alliance har et mandat i Odense Byråd, som er Araz Khan, mens hverken Dansk Folkeparti eller Lokallisten Odense er repræsenteret i Odense Byråd.
Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Fyn lige ved hånden.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her