Dårlig opførsel som støj eller at komme for sent udløste minusstreger. God opførsel og kammeratskab blev belønnet med plusser - og belønningen var slik.
Sådan var praksis indtil tidligere dette år i mindst én klasse på Kystskolen Afd. Krogsbølle i Nordfyns Kommune. Det fortæller flere forældre til TV 2/Fyn.
- Jeg fandt ud af det, da mit barn ringede grædende, fordi hun havde siddet tilbage sammen med to andre i klassen, der ikke havde fået slik, siger Sandie Johnson, der er mor til en elev på skolen.
Anja Riber, der er mor til en dreng i samme klasse, er også utilfreds med metoden.
Lektor: - Det kan skabe et hierarki
- Mit barn kom grædende hjem og sagde, at han var den dårligste i hele klassen, fordi han havde flest minusstreger og ikke fik slik. Hans selvtillid var helt nede på grund af det, fortæller hun og tilføjer:
- Som forældre bliver man enormt frustreret og ked af det.
Ledelse: - Det er stoppet nu
Det var først da TV 2/Fyn gjorde skoleleder Morten Wettergren opmærksom på metoden, at han blev bekendt med den.
- Jeg vidste ikke, at det skete. Men jeg har snakket med lærerne i klassen, hvor det skete. De siger, at det stoppede i februar, siger Morten Wettergren.
Ifølge skolelederen var metoden ikke almindelig praksis, men en del af et forløb, der har kørt af fire omgange. Han kan ikke sige præcis hvor længe, det har stået på.
- Det her med brug af slik er noget, jeg på ingen måde kan stå inde for. Det går ikke, at nogen får og andre ikke får. Derfor er det også stoppet nu, siger Morten Wettergren.
Efter at have snakket med de lærere, der stod bag fremgangsmåden, oplyser skolelederen, at hensigten var at fremme motivationen blandt eleverne.
Så hellere bruge stjerner
Men ifølge de to forældre motiverede systemet langt fra eleverne.
- Det er ikke måden, man skal gøre det på, siger Anja Riber.
- Hvordan slik i det hele taget kommer ind i billedet, det forstår jeg ikke.
Det er Sandie Johnson enig i.
- Man skulle hellere have givet stjerner til eleverne. Det havde været bedre, siger hun.