Broløbet over Storebælt er aflyst
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Det store motionsløb, der skulle have fundet sted på Storebæltsbroen i september er aflyst. Løbsledelsen satser på at vende tilbage i 2021.
Opdatering
Artiklen er opdateret med citater fra løbsleder på den fynske side af Storebælt, Carl Haals.
Der bliver ikke noget løb over Storebælt i år. Det har deltagerne fået at vide på en mail fra løbets ledelse fredag formiddag.
- Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Broløbet Storebælt ikke som planlagt kan afvikles lørdag d. 19. september 2020. Det er ikke for nuværende muligt at få oplyst hygiejne- og sikkerhedskrav i forbindelse med COVID 19 situationen for en sikker gennemførelse, står der blandt andet i mailen.
Tidligere på ugen aflyste Lillebælt Halvmarathon med begrundelsen, at de mangler retningslinjer fra myndighederne for, hvad der er tilladt efter 1. september. Det samme nævner Broløbet.
Lillebælt Halvmarathon aflyser på grund af coronakrisen
Lillebælt Halvmarathon har valgt at aflyse årets udgave på grund af coronasituationen.
Der bliver ikke noget Lillebælt Halvmarathon i 2020.
Det står nu klart, efter Lillebælt i Løb, der arrangerer løbet, onsdag har valgt at aflyse.
Lillebælt Halvmarathon skulle have været afholdt 12. september, men det tror man ikke længere på er muligt.
- Nu mener vi ikke, at det længere er realistisk og forsvarligt at samle så mange mennesker efter sommeren. Samtidig har vi fået besked fra regeringen om, at der ikke kommer en udmelding omkring events i september og oktober før engang efter sommerferien, siger Erik Jensen, der er formand for Lillebælt i Løb i en pressemeddelelse.
Årsagen til at aflysningen kommer nu er, at det ville ende med at kunne være dyrt at aflyse for sent.
– Det er lige nu, vi skal booke og bestille alt vores grej, så kommer det til en aflysning herefter, bliver det rigtig, rigtig dyrt, siger formanden.
Oprindeligt skulle løbet have været afviklet 16. maj i år. Grundet coronasituationen valgte man at udskyde løbet til 12. september, men nu er det altså helt aflyst til stor ærgelse for Erik Jensen.
- Det her er bare så ærgerlig en situation. Vi føler, at vi svigter deltagerne, der har trænet i månedsvis, de to byer, sponsorer og vores faste samarbejdspartnere. Selvom det er svært, så er det bare sådan, det er i år. Vi ser frem til igen at kunne samles omkring et rigtig stort løb. Selvom der er længe til, ser vi frem mod næste år og glæder os til igen at forbinde Middelfart og Fredericia. Vi har allerede nu flere ideer til spændende tiltag, siger han.
Alle deltagerne kan få deres penge retur, men det vil også være muligt at overføre sit startnummer til næste år.
I 2021 vil løbet finde sted 8. maj.
- Som ansvarlig arrangør ser vi derfor ingen anden mulighed end at aflyse dette års løb, i det de manglende retningslinjer for større arrangementer i resten af året betyder, at vi ikke kan tilpasse en forsvarlig og sikkerhedsmæssig gennemførelse af løbet, står der i mailen.
Nyt løb i 2021
I mailen fremgår det, at arrangørerne forsøger at finde en ny dato næste år, men at det endnu ikke er på plads.
- Vi vil bruge sommerferien til at blive klar med det hele herunder en ny løbsdato – en ting er dog sikkert: Vi skal løbe i 2021, står der.
Copenhagen Half Marathon aflyser: Fynsk maraton fortsætter som planlagt i samme måned
HCA Marathon afvikles som planlagt 27. september, mens Copenhagen Half Maraton to uger tidligere er aflyst.
Mens arrangørerne af Copenhagen Half Marathon har valgt at aflyse årets løb på grund af manglende retningslinjer, fortsætter HCA Marathon i Odense som planlagt.
- Vores foreløbige tanker er, at vi fortsætter. Vi har en plan for både fortsættelse og aflysning, siger formand for HCA Marathons bestyrelse, Helge Pasfall.
Copenhagen Half Marathon skulle have været afviklet 13. september. To uger senere, 27. september, går det løs i Odense. Med de nuværende retningslinjer bliver det dog ikke et HCA Marathon, som det plejer at se ud.
- Det bliver kun med maraton og halvmaraton i år. Vi er godt klar over, at vi bliver nødt til at afvikle under ganske bestemte betingelser, siger Helge Pasfall.
Under normale omstændigheder afholder HCA Marathon også børneløb og ti kilometer-løb. Det kan dog godt komme på tale, hvis de nuværende restriktioner lempes.
Aflyst i København
Aflysningen i København skyldes blandt andet, at arrangørerne mangler retningslinjer for større arrangementer resten af året.
- Vi og deltagerne kan ikke vente til efter sommerferien på de nye retningslinjer for større arrangementer fra efter august. Derfor ser vi os nødsaget til at aflyse verdens hurtigste halvmaraton, som ellers hvert år tiltrækker tusindvis af turister til København, lyder det fra en af arrangørerne, Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & Løb.
Hun peger blandt andet på, at der er stor usikkerhed omkring udlændinges mulighed for at deltage i løbet i København.
- Efter sidste år har den internationale løbescene virkelig fået øjnene op for vores event, og i år var 42 procent af alle tilmeldte fra udlandet, og mange ved ikke, hvordan de står i forhold til transport og overnatning med de nuværende regler, siger hun.
Kan gennemføre med nuværende retningslinjer
De retningslinjer, som de venter på i København, kan de dog godt klare sig uden i Odense.
- Vi har taget udgangspunkt i den nuværende situation, og hvordan vi vil gennemføre med de nuværende retningslinjer. Så kan vi jo håbe på, at der bliver lettet på det i september, men vi har en plan, så vi kan gennemføre, siger Helge Pasfall og fortsætter:
- Vi er foreløbig optimister.
Lillebælt Halvmarathon og Broløbet Storebælt skal også finde sted i september.
Ingen af de to løb har ønsket at kommentere aflysningen af det københavnske løb, men løbslederne fra begge løb oplyser til TV 2/Fyn, at de vil komme med en udmelding i løbet af denne uge.
Deltagerne kan vælge at få flyttet deres tilmelding til løbet på et senere tidspunkt, eller de kan få billetprisen refunderet minus et håndteringsgebyr.
Flere andre motionsløb er også blevet aflyst i de senere dage. Blandt andet har Lillebælt Halvmarathon valgt at aflyse deres løb i september, mens HCA Marathon indtil videre har valgt at fortsætte som planlagt med deres løb i samme måned.
Tidligere på sommeren blev også det store motionsløb Royal Run aflyst.
Bump på vejen
Carl Haals, som er løbsleder for Broløbet på den fynske side, siger, at de havde håbet at kunne gennemføre løbet til det sidste.
- Vi har kæmpet og kæmpet, men vi har ikke fundet nogen løsninger. Vi har set, at andre har lukket ned, og vi skal ikke være dét arrangement, der spreder smitte, siger Carl Haals til TV 2/Fyn.
Løbslederen er især ærgerlig, fordi det ikke er første gang, løbet oplever problemer.
- Broløbet er unikt, og det betyder, at der er stor interesse. Men vi må erkende, at der har været bump på vejen i den seneste tid. Den kraftige debat i 2017 om trafiksikkerheden på broen var tæt på at lukke os helt, og nu dette. I dag er vi kede af det, men vi satser på 2021, siger Carl Haals.
100.000 indsamlet: Vandrer for kritisk syge børn på OUH
For femte år i træk vandrer to fynske kammerater i Danmark for at samle penge inde til kritisk syge børn. Hvert år har projektet vokset sig større, og i år er ingen undtagelse.
To fynske kammerater får noget helt særligt ud af deres ferie. For femte år i træk vandrer de for at samle penge ind til kritisk syge børn.
- Vi er topmotiveret i forhold til alle de mennesker, der giver den opbakning. Det er så fedt, siger Kenneth Hansen fra Assens.
Gå for en god sag
De to venner vandrer en uge både på Sjælland og Fyn, og man kan følge turen på deres Facebookgruppe. Her lægger de jævnligt videoer op og laver konkurrencer og auktioner, hvor pengene går til de kritisk syge børn på OUH.
De startede projektet for fem år siden, og både deres Facebookgruppe og donationsbeløb er vokset år for år. I år har de på fjerdedagen indsamlet over 75.000 kroner.
- Vi støttede oprindeligt kræftramte børn, fordi jeg har haft en del med dem at gøre igennem min kammerats datter, der fik kræft. Men nu giver vi det til en bredere gruppe, og det er så fedt at kunne gøre en forskel for børnene, siger Hans Hansen, og fortsætter:
- Det kunne være fedt med et trecifret beløb i år, siger han, og kammeraten Kenneth Hansen supplerer:
- Ja, men lidt har også ret. Hvis man nu bare vil give en tier, er det også alt rigeligt, siger han.
Hvert år sørger de selv for at købe gaver ind til børnene på OUHs børneafdeling, så de har fuldstændig styr på, hvad pengene går til. De seneste år har de blandt andet købt bamser, spil, biografbilletter og et ophold i Lalandia.
Donationsbeløbet går ubeskåret til det gode formål. Udgifter på vandreturen står de to kammerater selv for, og for to år siden fik de sponsoreret en masse professionelt vandreudstyr.
Underberg og humor
Kenneth Hansen og Hans Hansen kender hinanden fra roklubben i Assens, hvor de mødte hinanden for 20 år siden. Da de startede vandreturen, var det baseret på den humor og kemi, de har sammen.
- Vi prøver at lave så meget af vores humor som muligt. Og så har vi en masse traditioner - en af dem er at drikke en Underberg morgen, middag og aften, siger Hans Hansen og vender bunden i vejret på den lille flaske.
- Puhh, jeg tror ikke, det her hjælper på knæet, siger han og laver en grimasse.
Meget af det lægger de op på deres side, og de forstår ikke helt, hvordan den er kommet op på nu over 6.000 følgere.
- Når vi så kigger på Facebook om aftenen, så kan vi ikke lade være med at grine af os selv. For hvordan kan så mange folk dog finde på at følge sådan to tosser som os, siger Kenneth Hansen og forsætter:
- Men vi hygger os med det, og det har været en virkelig fed oplevelse at sætte alt det her i gang.
Hvert år ender de to venner deres vandretur på Den Irske Pub i Assens. I år inviterer de alle til at gå med på den sidste strækning fra Haarby til Assens.