Bulldogs skifter farve: Martin kæmper for veteranerne
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fredagens opgør mellem Odense Bulldogs og SønderjyskE er også en kamp for Odenses krigsveteraner.
De plejer at spille i hvidt, men kommer du til kampen mellem Odense Bulldogs og SøderjyskE fredag aften, skal du huske at heppe på de røde.
Fynboerne trækker nemlig i en specialdesignet trøje, som er inspireret af den velkendte garderuniform med et hvidt kryds henover maven.
Formålet er at samle penge ind til veteranhjemmet i Odense, og det hele er foranlediget af Bulldogs-spilleren og Odense-drengen Martin Larsen, dertil dagligt slår sine folder hos både Bulldogs og i Den Kongelige Livgarde.
11 scoringer: Målrig affære gav sejr til Odense Bulldogs
Odense Bulldogs vandt målrigt opgør mod Esbjerg fredag aften.
Hjemmeholdet Odense Bulldogs fik noget nær den værste begyndelse på opgøret mod Esbjerg, man kunne tænke sig, da de efter to minutter på isen fredag aften lukkede det første mål ind.
Syv minutter senere var den gal igen, da Esbjergs Jesse James Mychan fik pucken i mål ti stillingen 0-2.
Inden slutningnen af første periode fik Yannick Vedel dog pyntet lidt på stillingen med en enkelt scoring, og det skulle vise sig at være starten på et comeback.
I anden periode kunne de 1.232 tilskuere se odenseanerne gøre det først til 2-2 ved Yannick Vedel, 3-2 ved Rasmus Simonsen og 4-2 ved Henry Hardarson, inden Esbjerg fik reduceret.
Men på det tidspunkt var momentum vendt, og i en kamp, der endte med 11 scoringer, kunne fynboerne notere sig en sejr på 7-4.
Jack Walker stor for to scoringer, mens Yannick Vedel rundede af med scoringen til 7-4.
Matthew Pistilli og Jannick Christensen stod for Esbjergs øvrige scoringer.
Odense Bulldogs ligger fortsat sidst i ligaen med 19 point op til nærmeste modstander.
- Selve ideen er noget, jeg har gået og syslet med i et stykke tid. I livgarden havde vi en aften, hvor der var en veteran, der fortalte om, hvilke ting han kæmpede med, efter at han havde været udsendt. I Nordamerika er det velkendt med military appriciation nights, og så tænkte jeg: "Hvorfor gør vi det ikke her i Odense?" siger Martin Larsen.
Efter kampen kommer de specialdesignede trøjer på auktion, og Martin Larsen er ikke i tvivl om, at pengene skal gå til veteranhjemmet i Odense.
- Jeg har selv haft fornøjelsen af at besøge veteranhjemmet og tale med stedets leder Hannah (Ussing, red.). Hun fortalte en masse gode ting om stedet, og det er klart sådan et sted, der fortjener en hjælpende hånd, hvis man har mulighed for det, siger Martin Larsen.
- Anerkendelse betyder alt for veteranerne
Ud over de røde trøjer er der gratis adgang til kampen for soldater og veteraner. Der vil også være gardere og soldater i fuld uniform og tambourkorps, der spiller på isen før kampen. Hos Veteranhjem Odense er man fuld af lovord for Martin Larsen, Odense Bulldogs og Den Kongelige Livgarde.
- Det er helt fantstisk, at et ungt menneske som Martin tænker så langt frem og har øje på de mennesker, der kan få brug for støtte så meget senere i deres liv, siger Hannah Ussing, daglig leder af Veteranhjem Odense.
Hun er glad for den økonomiske støtte, som auktionen giver. Men for brugerne af veteranhjemmet er det mødet mellem de nuværende soldater og de tidligere udsendte, der fylder mest.
- Det er anerkendelsen. At de, der er i trøjen, stadig tænker på dem, der tidligere har haft trøjen på. Vores veteraner er stolte af at have været soldater, og det betyder uendelig meget for dem, at vores nuværende soldater viser deres støtte og respekt for deres arbejde. Det betyder rigtig meget for den røde tråd mellem livet som soldat og det liv, der følger bagefter, siger Hannah Ussing.
Stillede krav
Denne aften blev for alvor mulig, da Odense Bulldogs i november igen ville have Martin Larsen tilbage på isen. Han havde ellers lagt skøjterne på hylden på grund af karrieren i militæret.
- Da Bulldogs henvendte sig og tilbød mig en kontrakt og muligheden for at spille ishockey igen, var en af mine betingelser, at jeg ville have muligheden for at lave sådan et arrangement. Selvfølgelig med godkendelse fra Den Kongelige Livgarde. Så flaskede det hele sig, og i aften går det løs, siger den tydeligt stolte garder og ishockeyspiller.
- Det er to verdener, som for mig på mange måder er ens. En stor gruppe mennesker, der går sammen om ét mål. En sejr på isen eller at gå vagt. Derfor synes jeg, at det var nemt at drage paralleller og så samle dem. Og til det her velgørende formål var det helt ideelt, siger Odenses nummer 28, som fredag aften får lov til at spille med navnet 'Garder Larsen' på ryggen.
Den første puck bliver kastet klokken 19.30 i Odense Isstadion.
Nyt springstævne på Fyn vil være blandt de største
Springstævnet Scandinavia Jumping Tour, der for første gang inviterede heste og ryttere på banen i vinterferien, stiler mod at blive et af landets største.
Heste og ryttere i både små og store størrelser har i vinterferien fået et helt nyt stævne i springridning.
Det er nemlig i denne uge første gang, at man for første gang har kunnet deltage i ridestævnet Scandinavia Jumping Tour i Odense Congress Center. På trods af, at stævnet er helt nyt, er ambitionerne for det store, forklarer arrangøren bag, Dorthe Ketterle.
- Vi er ved at skabe et af Danmarks største ridestævner. Det betyder, at vi gerne vil have bredden med, siger hun.
Det betyder, at både unge og erfarne ryttere kan deltage på banen i den store arena, hvor der efter planen skal være 250 deltagere, der hver dag konkurrerer på forskelligt niveau.
- Vi håber, at vi de næste to-tre år kan gøre det endnu bedre og lave det endnu større. Men stadigvæk for bredden, og det vil sige for de helt små og så op til eliten. Men det er ikke noget danmarksmesterskab og noget international, det skal være på breddeniveau, understreger Dorthe Ketterle.
Erfarne ryttere med unge heste
En af de mere erfarne deltagere på stævnet, er Dorthe Ketterles datter, Shannon Mejnert Ketterle. Hun har redet siden hun var tre år gammel og har både været danmarksmester og fået en 2.-plads til EM i ridebanespring.
- Jeg får rigtig meget ud af det. Lige i denne weekend har jeg seks ungheste med under fem år, så det er rigtig spændende i denne her store arena. Men alle os rutinerede ryttere, der har slæbt vores ungheste med, får så meget erfaring i den her store arena til at forberede dem til de næste store stævner, siger hun.
Ud over at blive et af landets største er det meningen, at stævnet skal være med til at få ridesporten tilbage til Fyn. Efter JBK Horse Show i Odense og DM i dressur på Broholm Gods på Sydfyn sluttede, har ridesporten levet mere i det små.
Derfor skal det nye stævne få både ryttere fra resten af Skandinavien og Danmark til Fyn.
- Det er en stor oplevelse at komme over i denne her hal og ride, det er bare rigtig fedt, siger rytter Karoline Sloth Kjær fra Vemmelev på Sjælland.