I nye klæder: Kendt gammel kro i Odense genåbner

Sidste års coronanedlukning og de dertilhørende dystre fremtidsudsigter tvang de daværende ejere af Den Gamle Kro i Odense til at dreje nøglen om. Men nu genåbner kroen – endda med et moderne twist.

- Her har vi Den Gamle Kro i nye klæder, siger Claus Sigmann og slår armene ud mod den nyrenoverede delikatesseafdeling.

Han er den nye direktør for Den Gamle Kro, som ligger på Overgade i Odenses historiske kvarter.

quote Kroen skulle have hjælp til blive båret videre ind i fremtiden, så historien kan bevares.

Claus Sigmann, direktør, Den Gamle Kro

- Kroen har fået et moderne og minimalistisk tilsnit, uden det går ud over det, som det handler om; at lade væggene tale, siger den nye direktør, der understreger, at de har renoveret stedet med respekt for historien.

Den Nye Gamle Kro

Den 340 år gamle bygning har i årenes løb fungeret som både konditori, bageri, skomager og værtshus, og i de sidste mere end 80 år kendt som en ikonisk kro. Lige indtil sidste år, hvor corona knækkede kroen.

Men nu kan den igen slå dørene op og med nye initiativer.

- Som noget nyt vil vi åbne en deli, så man fra gaden kan komme ind og købe dagens delikatesser og kroens specialiteter, siger direktøren og tilføjer, at også selskabslokalerne på førstesalen bliver en central del af en nye Gamle Kro.

Direktør Claus Sigmann viser stolt den nye deli frem. Her vil fynboerne kunne købe takeaway i fremtiden.
Direktør Claus Sigmann viser stolt den nye deli frem. Her vil fynboerne kunne købe takeaway i fremtiden.
Foto: Pernille Gram

Han understreger dog, at de stadig kommer til at servere god gammeldags mad.

- Wienerschnitzel og stegt flæsk kommer til at være på menuen, men i en moderne version, så det også er bæredygtigt og måske en lille smule mere sundt, siger han. 

Med passion for historien

Det var netop Claus Sigmanns kærlighed til det historiske sted, der fik ham til at springe ud i tilværelsen som kroejer. 

-  Jeg er bare så passioneret omkring historien, og jeg vil gerne være med til at bære den videre, siger han og påpeger, at han helt får gåsehud ved tanken. 

Og kroens historie skal nu bæres videre sammen med Keld Askær Sørensen, købmand og medejer af Hotel Ærø, og René Brun Pedersen, der driver Odense Golfklubs Restaurant. 

Den daglige leder og direktør Claus Sigmann er dog overbevist om, at bevarelsen af Den Gamle Kros historie kræver nye friske tiltag. Et generationsskift, som han kalder det. 

- Kroen skulle have hjælp til blive båret videre ind i fremtiden, så historien kan bevares. 

Oversigt

    Oversigt