Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Op mod 400 mennesker skabte kaos på Rema 1000 i Dalums parkeringsplads, da 4.000 æg blev stillet ud til afhentning af skraldemændene.
Revet væk på 10-12 minutter. Kaos på parkeringspladsen. Omkring 300-400 mennesker.
Det er overskrifterne på nogle heftige minutter ved lukketid hos Rema 1000 i Dalum. Og det kom bag på købmand Hans-Jørgen Juhl, at 400 pakker økologiske æg med ti styk i hver, der skulle kasseres på grund af trykfejl på æggeskallerne, skabte så stor ståhej.
Står på ulåst rampe: Købmand kasserer 400 pakker øko-æg
Omkring 400 pakker økologiske æg blev torsdag aften kørt ud foran Rema 1000 i Dalum på en ulåst rampe.
Simple trykfejl på æggeskallerne tvinger Rema 1000 i Dalum til at kassere omkring 400 pakker økologiske æg.
Ifølge købmanden fejler æggene ikke det mindste, og derfor ville han ønske, at de bare kunne gives væk.
- Jeg ville helt vildt gerne stå i indgangen og give æg til alle mine kunder, som går ud af butikken, siger købmand Hans-Jørgen Juhl til TV 2/Fyn.
Men det forhindrer loven ham i. Situationen ærgrer købmanden grueligt, og derfor oplyser han, at man grundet manglende plads i butikkens affaldsrum var nødt til at køre de mange æg ud på en meget tilgængelig - og desuden ulåst - rampe foran butikken.
Der skal de stå, til skraldebilen kommer fredag morgen. Hvis ikke nogen kommer den i forkøbet.
- Jeg har det ikke godt med at smide varer ud, det stemmer ikke overens med mit moralske kompas, siger købmand Hans-Jørgen Juhl.
Bliver først hentet torsdag
Æggene blev først kørt ud klokken 20.00 torsdag aften, men ifølge købmanden var der allerede kaos på butikkens parkeringsplads længe inden.
Købmanden delte allerede torsdag eftermiddag informationen i et Facebook-opslag, som han senere har slettet, fordi det blev delt, liket og kommenteret med rekordfart.
- At 400 bakker æg kunne skabe så meget opmærksomhed, havde jeg aldrig regnet med, siger Hans-Jørgen Juhl.
Derfor opfordrer han nu dem, der måtte lægge vejen forbi Rema 100 i Dalum til at opføre sig ordentligt.
- Send et gran næstekærlighed videre i køen, siger han.
Hans-Jørgen Juhl skrev i allerbedste mening torsdag eftermiddag et opslag på butikkens Facebookgruppe, men på ganske kort tid blev opslaget delt i bundter af hundrede.
På slaget otte stod således op mod 400 mennesker klar til at kaste sig over de i alt 4.000 æg, som var stillet ud på en rampe til afhentning af fredag morgens skraldemænd.
- I bund og grund er det gået godt, men desværre er der også nogen, som har taget mere end de skal bruge, sagde en overrasket Hans-Jørgen Juhl til TV 2/fyn, da kampen om æggene havde lagt sig.
- Der stod rigtig mange i kø, men der var mange der ikke fik. Jeg ville ønske, at jeg kunne have delt dem ud i stedet, siger Hans-Jørgen Juhl.
Selvom æggene intet fejlede, men alene var fejlmærket, så forhindrer loven Hans-Jørgen Juhl i at forære æggene væk. Købmanden kunne således kun stå på parkeringspladsen og se til.
- Jeg kiggede stille og roligt fra parkeringspladsen og snakkede lidt med kunderne, men jeg er overrasket over, hvordan det foregik.
- Jeg kunne bare ønske at mine lokale, loyale kunder kunne have fået æggene, siger købmanden, og tilføjer, at han havde en mærkelig mavefornemmelse, men dog var glad for, at nogen fik gratis æg.
Fjernvarme Fyn hæver prisen: Så meget mere skal du betale
Fra begyndelsen af det nye år hæver Fjernvarme Fyn varmeprisen.
Taksten for fjernvarme i Odense og omegn bliver hævet fra den første januar 2020.
Det er blevet godkendt af Odense Byråd efter indstilling fra Fjernvarme Fyn.
For en hustand i et parcelhus på 130 kvadratmeter vil det betyde en årlig stigning på 163 kroner inklusiv moms - eller knap 14 kroner om måneden, vurderer Fjernvarme Fyn.
Der er altså tale om en mindre prisstigning, som ifølge Fjernvarme Fyn svarer til den almindelige prisudvikling i samfundet. Selskabet meddeler, at prisen fortsat vil være blandt de laveste i landet.
Energibidrag stiger
Den nye ændring indebærer, at energibidraget stiger fra 106,25 kroner per gigajoule til 108,75 kroner per gigajoule. Energibidraget udgør den største del af varmeprisen og beregnes ud fra husstandens varmeforbrug.
Siden 2007 har det været gældende, at Odense Byråd skulle godkende fremtidige takster for Fjernvarme Fyn. Selskabet er ejet af Odense Kommune og Nordfyns Kommune og er en af Nordeuropas største varmeforsyninger.
I 2020 forventer Fjernvarme Fyn at foretage investeringer for 182 millioner kroner. Pengene skal blandt andet gå til et overskudsvarmeanlæg i Tietgenbyen, hvor man skal omdanne overskudsvarme fra Facebooks datacenter til fjernvarme.