Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Omkring 400 pakker økologiske æg blev torsdag aften kørt ud foran Rema 1000 i Dalum på en ulåst rampe.
Simple trykfejl på æggeskallerne tvinger Rema 1000 i Dalum til at kassere omkring 400 pakker økologiske æg.
Ifølge købmanden fejler æggene ikke det mindste, og derfor ville han ønske, at de bare kunne gives væk.
- Jeg ville helt vildt gerne stå i indgangen og give æg til alle mine kunder, som går ud af butikken, siger købmand Hans-Jørgen Juhl til TV 2/Fyn.
Terrorsagen på Fyn: Her er overblikket
Torsdag blev en mand fra Fyn varetægtsfængslet efter en landsdækkende politiaktion mod terror. Her bringer vi et overblik over det, vi ved.
Få hér et hurtigt overblik over de vigtigste oplysninger i sagen, hvor ni personer er sigtet i en sag, hvor der er en mistanke om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv.
Hvad ved vi om sagen fra Fyn:
Én af de i alt mange anholdte ved onsdagens store politiaktion mod militant islamistisk terror blev anholdt på Fyn.
Torsdag eftermiddag blev han varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør ved Retten i Odense, hvor retten afsagde kendelse om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at de to sigtelser ikke er blevet oplyst til offentligheden.
TV 2/Fyn har talt med en person, der var til stede i forbindelse med afhøringen af den 29-årige. Han fortæller, at den 29-årige nægter sig skyldig i sigtelserne.
Den 29-årige har ifølge TV 2 besluttet at kære rettens kendelse om varetægtsfængsling. Han vil fortsat være varetægtsfængslet, mens Landsretten afgør kæremålet.
Ifølge TV 2/Fyn har politiet konfiskeret it-materiale fra hjemmet i forbindelse med ransagningen af mandens bopæl.
Der er en sammenhæng mellem sagen fra Munkebo og de otte sigtelser, som torsdag blev rejst i Københavns Byret.
Hvad ved vi om manden:
Da der er nedlagt navneforbud i sagen, er der en række oplysninger, som TV 2/Fyn ikke kan bringe. Men her er, hvad vi kan fortælle, uden at oplysningerne kan henføres direkte til den sigtede.
Manden er 29 år og muslim. Han bor på en gård i Munkebo sammen med tre andre voksne.
Han er af anden etnisk herkomst end dansk og gift med en dansk kvinde. Et familiemedlem oplyser, at den anholdte mand har boet i Danmark i seks år.
Han har selv oplyst på sociale medier, at han er computeringeniør, og at han har taget en uddannelse i udlandet.
Manden har haft et firma, på adressen i Munkebo, som onsdag blev ransaget. Firmaet eksisterer ikke længere.
Svigerforældrene har til TV 2 oplyst, at manden ikke har vist tegn på radikalisering. Det samme fortæller en nær ven af familien til TV 2/Fyn.
Samtidig oplyser familien, at den sigtedes kone har konverteret til islam, men at svigersønnen insisterede på, at hun ikke skulle gå med tørklæde.
Hvad med de andre sigtede?
Der er en sammenhæng mellem den sigtede fra Munkebo og sagerne fra fra København. Hvad sammenhængen er, har vi ikke svar på.
De otte andre sigtes efter terrorparagraffen. Tre sigtes for at forsøge at fremstille bomber - fem for at forsøge at fremskaffe sig pistoler, lyddæmpere og ammunition.
De tre, der sigtes for at fremstille bomber, er to mænd på 21 år, som er mellemøstlige af udseende og en kvinde på 38 år.
De to mænd nægtede sig via deres forsvarsadvokater skyldige. Kvindens forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til, hvordan kvinden stiller sig over for sigtelsen.
De fem, der sigtes for at have fremskaffet sig pistoler, er i alderen 19 til 28 år. Der er tale om fire mænd og én kvinde.
Alle fem nægter sig skyldige.
Men det forhindrer loven ham i. Situationen ærgrer købmanden grueligt, og derfor oplyser han, at man grundet manglende plads i butikkens affaldsrum var nødt til at køre de mange æg ud på en meget tilgængelig - og desuden ulåst - rampe foran butikken.
Der skal de stå, til skraldebilen kommer fredag morgen. Hvis ikke nogen kommer den i forkøbet.
- Jeg har det ikke godt med at smide varer ud, det stemmer ikke overens med mit moralske kompas, siger købmand Hans-Jørgen Juhl.
Bliver først hentet torsdag
Æggene blev først kørt ud klokken 20.00 torsdag aften, men ifølge købmanden var der allerede kaos på butikkens parkeringsplads længe inden.
Købmanden delte allerede torsdag eftermiddag informationen i et Facebook-opslag, som han senere har slettet, fordi det blev delt, liket og kommenteret med rekordfart.
- At 400 bakker æg kunne skabe så meget opmærksomhed, havde jeg aldrig regnet med, siger Hans-Jørgen Juhl.
Derfor opfordrer han nu dem, der måtte lægge vejen forbi Rema 100 i Dalum til at opføre sig ordentligt.
- Send et gran næstekærlighed videre i køen, siger han.
Fjernvarme Fyn hæver prisen: Så meget mere skal du betale
Fra begyndelsen af det nye år hæver Fjernvarme Fyn varmeprisen.
Taksten for fjernvarme i Odense og omegn bliver hævet fra den første januar 2020.
Det er blevet godkendt af Odense Byråd efter indstilling fra Fjernvarme Fyn.
For en hustand i et parcelhus på 130 kvadratmeter vil det betyde en årlig stigning på 163 kroner inklusiv moms - eller knap 14 kroner om måneden, vurderer Fjernvarme Fyn.
Der er altså tale om en mindre prisstigning, som ifølge Fjernvarme Fyn svarer til den almindelige prisudvikling i samfundet. Selskabet meddeler, at prisen fortsat vil være blandt de laveste i landet.
Energibidrag stiger
Den nye ændring indebærer, at energibidraget stiger fra 106,25 kroner per gigajoule til 108,75 kroner per gigajoule. Energibidraget udgør den største del af varmeprisen og beregnes ud fra husstandens varmeforbrug.
Siden 2007 har det været gældende, at Odense Byråd skulle godkende fremtidige takster for Fjernvarme Fyn. Selskabet er ejet af Odense Kommune og Nordfyns Kommune og er en af Nordeuropas største varmeforsyninger.
I 2020 forventer Fjernvarme Fyn at foretage investeringer for 182 millioner kroner. Pengene skal blandt andet gå til et overskudsvarmeanlæg i Tietgenbyen, hvor man skal omdanne overskudsvarme fra Facebooks datacenter til fjernvarme.