Næstsidste koncert med Sigurd: Hundredvis af børn sang med på originale sange om Fyn

Torsdag besøgte Sigurd og den fynske historie Svendborg Idrætcenter. Her havde hundredvis af børn fra kommunen lagt vejen forbi for at synge med på 13 originale sange om Fyn af Sigurd Barrett.

Spotlyset er rettet direkte mod dagens hovedperson, der står velplaceret i midten af salen. 

Sigurd Barrett er iklædt en farverig blazer med gule striber og kigger udover publikum. 

- I løbet af den næste time skal vi rundt på hele Fyn - og vi starter i Faaborg-Midtfyn. 

Der bliver peget mod dirigenten, der med tre sving med dirigentstokken får orkesteret til at spille op til sang. 

Lyden af strygere begynder at fylde Svendborg Idrætscenter, og Sigurd Barrett sætter sig til rette ved klaveret og begynder at synge. 

- Det er et fedt syn, så kom til Faaborg-Midtfyn!

Balletdansere kommer ind fra siden og begynder at danse, mens de 800 børn i salen synger med på omkvædet, som afsluttes af et kæmpe bifald. 

13 originale sange om Fyn

Siden den 11. marts har Sigurd Barrett i samarbejde med Odense Symfoniorkester og De Danske Folkeskoler rejst øen rundt og afholdt koncerter med 13 originale sange om Fyn. Projektet hedder Sigurd og den fynske historie

Torsdag var projektet så kommet til Svendborg, og det er heller ikke tilfældigt, at koncertrækken foregår på Fyn, fortæller Sigurd Barrett inden koncerten. 

Sangene er nemlig inspireret af fynske skolebørns fortællinger.

- Vi rejser rundt på hele Fyn, og tager de her børn med på rejsen. En rejse, hvor det er børn selv, der har budt ind med, hvad der er særligt med Kerteminde, Odense, Assens og Langeland, fortæller han, mens han uddeler highfives til forbipasserende børn, der er ved at finde deres plads i salen. 

Der blev uddelt en masse highfives inden dagens koncert.
Der blev uddelt en masse highfives inden dagens koncert.

- Jeg har faktisk et helt specielt forhold til Fyn. Min mor er opvokset i Nyborg, så jeg har aner tilbage til øen. Jeg har spillet mange koncerter på Fyn gennem årene, og jeg har altid følt en dedikation til det fynske, og den der særlige ånd, der er på Fyn. 

Kender omkvædene på forhånd

Op til dagens koncert i Svendborg har man forberedt sig hjemmefra på Tåsingeskolen. Her har man afsat musiktimerne til at øve koncertens sange, så man kan synge med, fortæller Martin Stoklund, der er lærer på Tåsingeskolen. 

- Jeg har brugt alle musiktimerne til at øve numrene med vores 4. og 5.-klasser. Det har været et langt forløb med forskellige genrer. Mange af børnene kan synge omkvædene, hvor man har fået essensen af byerne på Fyn. Jeg synes, det er herrefedt. Vi fester, vi danser, vi elsker det, fortæller Martin Stoklund. 

Og eleverne fra skolen deler samme begejstring for projektet. I hvert fald hvis man spørger Sophie Dahl Drost, der er elev på Tåsingeskolen

- Det har været en stor oplevelse. Jeg var sidst med til et af de her musik-arrangementer med Sigurd Barrett for to år siden, og jeg kan stadig huske det i dag. Så det er virkelig sjovt at være med til.

Og efter koncerten er manden, der lægger navn til projektet, også glad for modtagelsen. 

- Jeg bliver rørt hver eneste gang, jeg ser, at børnene synger med, danserne er der og publikum er med. Hele ideen med projektet var, at børnene kan føle, at de er med i et større fællesskab og projekt. Det har vi alle brug for, afslutter Sigurd Barrett. 

Torsdagens koncert var næstsidste i rækken. Fredag bliver sidste koncert afholdt på Ærø. 


Oversigt

    Oversigt