Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
De 11 kassettebånd kostede i omegnen af 30.000 kroner.
I pladeforretningen Record Pusher i Odense kan tre musiknørder næsten ikke holde smilene tilbage. På disken ligger 11 kassettebånd med lyd fra koncerter og øvesessioner fra Gasolins tur til USA i årene 1976 og 1977.
De købte båndene på en auktion i New York for lidt over 30.000 kroner. Men det tog et års tid, inden de endelig nåede frem til Odense.
Indholdet af båndene er aldrig udgivet før. Selv kalder de tre musiknørder sig for Danmarks mest dedikerede Gasolin-fans og har fulgt bandet i over 40 år. Nu har kassettebåndene genoplivet deres passion.
Zoos ukronede flugtkonge brugte bambus til at stikke af
Masser af regnvejr fik en bambus til at bukke ind over hegnet, og så stak en af Odense Zoos røde pandaer af - igen.
Den røde panda er en dygtig klatrer, og onsdag i sidste uge lykkedes det for en af dem at tage flugten fra zoologisk have i Odense.
- Der var nogle borgere, der så en rød panda ude på Sønder Boulevard og meldte det til politiet, som så tilkaldte mig, som tilkaldte dyrlæge og dyrepasser, så vi kunne få den ind igen, forklarer Nina Collatz Christensen, der er chefzoolog og vicedirektør i Odense Zoo.
Den eventyrlystne røde panda var klatret højt op i et træ onsdag aften, og derfor var det nødvendigt at skyde pandaen ned med en bedøvende pil.
Panda har det fint efter flugten
Den lille klatrer har dog ikke taget skade af af turen uden for indhegningen, forsikrer Nina Collatz Christensen.
- Den har det fint, og det havde den også, da den var kommet til sig selv og var blevet vågen. Så var den i fuld firspring igen inde i anlægget, siger hun.
At den røde panda overhovedet kunne flygte fra indhegningen i Odense Zoo skyldes den store mængde regn, der er faldet i januar.
Regnvejret fik nemlig bambusserne uden for indhegningen til at vælte ind i indhegningen, og så kunne den røde panda via bambussen klatre ud i friheden.
- Så har pandaen måske i første omgang tænkt “Ej, hvor lækkert. Der er bambus.” Men så har den fornemmet, at noget sad fast i den anden ende og har kunnet kravle ud i bedet med bambus uden for anlægget, forklarer Nina Collatz Christensen.
Flugtsikrer anlægget - igen
Derfor har personalet i Odense Zoo arbejdet på at flugtsikre de røde pandaers indhegning - igen, kan man sige. Det er nemlig ikke første gang, at en af de røde pandaer stikker af fra indhegningen.
Seneste panda-flugt - dog ganske ufrivilligt - skete i januar sidste år, hvor en rød panda under en storm blev blæst ud af træet og ud af anlægget.
- Hver gang har det været en ny situation, og så har vi selvfølgelig gjort noget ved det. Vi har skåret bambussen ned, vi har sat plader op, vi har sat strøm op, som følge af nogle af de andre gange, hvor de har været ude. Så det er altså ikke den samme flugtvej, de bruger hver gang, forklarer Nina Collatz Christensen.
Den røde panda, der mest lever i trætoppene, lever naturligt i bjergområderne i det nordlige Myanmar og i de vestlige dele af de kinesiske provinser Sichuan og Yunnan. Den har været udråbt som en truet dyreart siden 1988.
- Det giver total gåsehud at høre. Vi har alle tre været igennem så mange år med Gasolin. Derfor higer vi konstant efter, at der dukker noget op, som vi ikke har hørt før, fortæller Bo Ellegaard, der ejer pladeforretningen i Odense.
Båndene indeholder blandt andet nye versioner af kendte Gasolin-sange. Hvis man spørger de tre, skal de udgives på vinyl. Men den idé møder modstand fra en central figur på optagelserne.
”De har købt katten i sækken”
Da de tre venner besluttede sig for at købe båndene, var planen blot, at de skulle lytte til optagelserne sammen. Men efter de første gennemlytninger ændrede de mening.
- Det er guldhornene inden for dansk rockhistorie, der dukkede op i New York og er endt på dansk jord. Det skal udgives, så den brede befolkning også kan få glæde af det, siger Anders Lund, der er en del af trioen.
Det ønske kan dog godt have lange udsigter, da guitarist i Gasolin Franz Beckerlee ikke ønsker, at musikken fra kassettebåndene bliver udgivet.
Odense dropper idé om vej opkaldt efter Kim Larsen
Alle planer om at opkalde en vej eller en plads i Odense efter den afdøde nationalskjald er skrinlagt.
Kim Larsen får ingen gade eller plads opkaldt efter sig i Odense. Det slår byrådsmedlem Anders W. Berthelsen fast, efter at Kim Larsens familie har frabedt sig, at Københavns Kommune opkalder en plads efter den afdøde sanger.
- Den idé er skudt ned. Når familien ikke ønsker det, så gør vi ikke mere ved det, siger Anders W. Berthelsen (S), der er medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.
Kort tid efter Kim Larsens død 30. september sidste år gjorde Anders W. Berthelsen sig til talsmand for at opkalde en plads eller en vej efter Kim Larsen, der boede i Odense fra 1994 frem til sin død i september 2018.
- Det havde været oplagt at finde en vej i området omkring hans stamværtshus Lørups Vinstue, som vi kunne omdøbe. Der ligger for eksempel et indhak mellem to huse i nærheden af Lørups Vinstue, som vi kunne have kaldt Kim Larsens hjørne, siger Anders W. Berthelsen og fortsætter:
- Det kunne have været sjovt, men vi retter os naturligvis efter familiens ønsker, og nu bliver det ikke til noget, siger han.
Fint selskab
Hvis Kim Larsen havde fået en plads eller en boulevard opkaldt efter sig, ville sangeren være kommet i samme klasse som flere andre odenseanere.
Listen tæller blandt andre skuespiller Ove Sprogøe og fodboldtræneren Richard Møller Nielsen.
De to odenseanere har begge pladser opkaldt efter sig. Derudover har også tegneren Claus Deleuran fået opkaldt en plads efter sig. Det samme gælder den fynske forfatter Morten Korch.
- De har købt katten i sækken, hvis de vil have det udgivet. Det kommer aldrig til at ske, siger Franz Beckerlee til TV 2.
TV 2 har også været i kontakt med Sony Music, der har rettighederne til Gasolins musik. De havde ikke yderligere at tilføje i sagen.
Auktion skabte spænding til det sidste
De tre Gasolin-samlere mener, at indholdet har en historisk værdi, da man ikke kender meget til bandets tur rundt i USA. Derfor var de heller ikke i tvivl, da de tilbage i 2018 opdagede, at båndene blev sat til salg.
- Da de kom til salg, aftalte vi at byde fælles, så vi ikke sad hver for sig og bød hinanden op, fortæller Bo Ellegaard.
Auktionen blev hurtigt budt op på 30.000, der var det loft, de havde aftalt. Kort før auktionen lukkede, besluttede de lige at smide de 800 kroner oveni, der gjorde, at de akkurat sluttede med det højeste bud.
- Vi var heldige. Der plejer at sidde nogle jyske rigmænd, der byder den slags auktioner op. Hvis de for alvor var gået i gang, kunne vi ikke have været med, siger Bo Ellegaard.
Selvom de var ivrige for at få båndene hjem med det samme, slog de koldt vand i blodet og fik en amerikansk ven til at transportere dem til Danmark. De var nemlig bange for, at båndene skulle blive ødelagt under fragten.
De tålmodige Gasolin-fans måtte derfor vente et helt år på båndene, der i mellemtiden lå sikkert i en amerikansk bankboks.
Aerosmith kommer til Fyn - eneste koncert i hele Norden
Den amerikanske rockgruppe spiller koncert til sommer i Middelfart. Det er Aerosmiths eneste koncert i Norden.
Den legendariske amerikanske rockgruppe Aerosmith kommer til Fyn og giver sin eneste koncert i Norden. Det oplyser arrangøren af koncerten, der kommer til at foregå i Middelfart, til TV 2/Fyn.
Koncerten kommer til at finde sted på samme plads tæt ved Lillebæltsbroen, hvor endagsfestivalen Rock Under Broen afvikles hvert år. Det er samme folk, der står bag sommerens Aerosmith-koncert.
Steven Tyler og de andre Aerosmith-medlemmer, der fejrer 50-års jubilæum i 2020, spiller nogle af bandets største hits tirsdag den 21. juli.
Kun ét hit har toppet Billboard-hitliste
Aerosmith har solgt omkring 150 millioner album, siden Boston-bandet udgav debutpladen i 1973. Det er dermed det næstbedst sælgende amerikanske rockband nogensinde, kun overgået af The Eagles.
Rockgruppen har i løbet af det seneste halve århundrede leveret hits som “Dream On”, “Walk This Way”, “Crazy”, “Love in an Elevator” og Diane Warren-pophittet “I Don’t Want to Miss a Thing”, der var med i filmen Armageddon og er bandets seneste og eneste hit, som toppede den amerikanske Billboard-hitliste.
Koncerten i Middelfart er en del af bandets europaturné, der starter i Milano i Italien i juni 2020. Aerosmith spillede senest i Danmark i 2017 på gruppens såkaldte afskedsturné. Her foregik koncerten i Royal Arena i København.
Billetsalget starter fredag 13. december, og billetterne koster 695 kroner plus gebyr.