Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), er meget imod, at Karsten Hønge (SF) nedlægger sit mandat under et døgn efter at være blevet valgt til EU-Parlamentet.
Det bør politikere ikke gøre ifølge folketingsformanden.
- Opstiller man, er det for at blive valgt. Vi taler tit om politikerlede, og det her bryder folk sig ikke om. De tænker, at "kan man slet ikke stole på dem derinde", siger hun.
Partiet har sagt, at Karsten Hønge stillede op som "hjælperytter" for spidskandidat Margrete Auken (SF), der dog endte med at få knap 200.000 stemmer, og dermed trak hun Karsten Hønge med ind.
Det mandat gav han videre til den 21-årige økonomistuderende Kira Marie Peter-Hansen (SF), der nu bliver en af de yngste i parlamentet.
Selv om partiet kalder ham hjælperytter, er han i flere medier citeret for at love, at han ville drage mod Bruxelles, hvis han blev valgt.
Pia Kjærsgaard giver ikke meget for forklaringen om at være "hjælperytter".
- Så kan vi alle sammen optræde som hjælperyttere for vores respektive partier. Selvfølgelig vil man gerne hjælpe til, men bordet fanger, og der må man have gjort sig det klart, at når man opstiller, kan man betragte det som en risiko eller chance, siger hun.
Hun håber, at det ikke bliver en tendens.
- Jeg håber, at polemikken om Karsten Hønge betyder, at folk ikke vil begive sig ud i det. Det er jo flot at blive valgt.
- Vi havde bestemt ikke et godt valg i Dansk Folkeparti, men når man står på valgaftenen, er det en fantastisk fornemmelse, og jeg kan ikke forestille mig, at man tænker "nej, nej, nej", siger hun.
Hun mener, at der er tale om en usaglig taktik.
- Det er det, og det siger de også lige ud i Socialistisk Folkeparti. Han skulle bare trække nogle stemmer, og så havde de kun regnet med at få ét mandat, siger Pia Kjærsgaard.