Der er ikke meget julefred i Dansk Folkepartis gruppe i Svendborg.
I sidste uge kunne vi fortælle om en intern strid mellem byrådsmedlemmerne Dorthe Ullemose og Jens Munk.
Og i den offentlige facebookgruppe, 'SvendborgKV17Debat', er bølgerne gået højt mellem DF'erne Mikael Stender og Karen Wengel, skriver Fyns Amts Avis.
Nu mener Karen Wengel, som selv er medlem af lokalafdelingens bestyrelse, at bestyrelsen bør træde tilbage snarest muligt.
- Jeg synes, vores bestyrelse burde gå af og så kræve en reorganisering. Så skal jeg gerne træde med, siger Karen Wengel.
Ifølge Karen Wengel har der længe været problemer internt i gruppen.
Vi har en bestyrelse, der ikke er eksisterende mere. Der er ingen gennemslagskraft. Der er ingenting.
- Vi har en bestyrelse, der ikke er eksisterende mere. Der er ingen gennemslagskraft. Der er ingenting.
Den er simpelthen sat ud af kraft?
- Fuldstændig, og det har den været det sidste halve år, siger Karen Wengel.
Den fungerende formand for DF i Svendborg, Lars Kalmar, har ikke ønsket at stille op til interview, men han afviser, at bestyrelsen vil efterkomme Karen Wengels ønske.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de tre resterende medlemmer af bestyrelsen: Erland Nielsen, Johan Emil Rasmussen og Jakob Broegaard.
Der var en aftale med S
Problemerne internt i bestyrelsen bunder blandt andet i et facebook-opslag, som Karen Wengel lavede kort før valget. Her skrev hun, at DF ikke havde indgået nogen aftale med Socialdemokratiet forud for valget.
Opslaget blev hun få timer senere bedt om at fjerne af den nu sygemeldte formand, Jakob Broegaard.
- Jeg finder bagefter ud af, at jeg har stået og løjet medierne lige op i hovedet. For der lå jo en aftale, siger Karen Wengel.
Og ifølge Karen Wengel gælder problemerne ikke kun bestyrelsen, men også den nyvalgte byrådsgruppe.
- Det er en byrådsgruppe i dyb splittelse. Der står én på den ene side - det er Jens Munk - og så står Dorthe Ullemose, Jesper Larsen og Morten Petersen på den anden side, siger Karen Wengel.
Det kom blandt andet til udtryk, da Dorthe Ullemose fratog Jens Munk en udvalgspost i sidste uge.
Politisk mobning
Karen Wengel mener, at spidskandidaten Dorthe Ullemose har en stor del af skylden for den interne konflikt. Hun kalder det for politisk mobning.
Hun mener blandt andet, at Dorthe Ullemose bevidst har modarbejdet hendes kandidatur til byrådet ved eksempelvis at forhindre hende i at deltage i vælgermøder.
- Hun er diktatorisk. Det er hende, der vil styre det hele 110 procent. Efter min opfattelse har hun simpelthen ødelagt Dansk Folkeparti i Svendborg med hendes adfærd.
Hvad har du gjort dig af overvejelser om din egen rolle i det her?
- Jeg finder mig ikke i noget, og det har de åbenbart ikke kunnet forstå. Men jeg kan se mig selv i øjnene om morgenen.
Er du så ikke med til at optrappe en konflikt?
- Jeg har ikke optrappet en konflikt. De har skabt en konflikt, siger Karen Wengel.
TV 2/Fyn har både på telefon og SMS forgæves forsøgt at få en kommentar fra Dorthe Ullemose. Hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.
Opfordrer formand til at trække sig
I et brev til den fungerende formand for DF Svendborg, Lars Kalmar, beskriver Karen Wengel, hvordan hun har oplevet arbejdsklimaet i DF Svendborg præget af personangreb og hemmelige alliancer, som hun også mener, Lars Kalmar har været en del af.
Derudover opfordrer hun den fungerende formand til at trække sig:
'Hvis jeg skulle give dig et råd, så skulle du frasige dig din post øjeblikkeligt på baggrund af sygdom / personlige forhold /økonomi eller hvad din ganske frodige fantasi nu tilsiger dig.'
Brevet er også sendt til Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen.
Jeg vil ikke trampes på mere, nu er det slut
- Jeg har sendt det til ham, fordi jeg synes, han skulle være orienteret om det, så det ikke kun kommer fra en side. Jeg er jo nødt til at forsvare mig selv. Jeg vil ikke trampes på mere, nu er det slut, siger Karen Wengel.
Vi har i dag været i kontakt med de øvrige medlemmer af Dansk Folkepartis byrådsgruppe: Jens Munk, Jesper Larsen og Morten Petersen. De foretrækker, at stridighederne løses internt i partiet, og de har derfor ikke ønsket at stille op til interview i dag.