20. apr. 2020 kl. 10:16
Fyn
Morten Grundholm

Jysk Fynske Medier opkøber lokalaviser på Sjælland

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

En række lokalaviser, herunder Helsingør Dagblad, skifter hænder med opkøb fra Jysk Fynske Medier.

Mediehuset Jysk Fynske Medier, der står bag en række af Danmarks største regional- og lokalaviser, har købt North Media Aviser, der blandt andet udgiver Helsingør Dagblad.

Det oplyser North Media til fondsbørsen.

Læs også: 180 millioner til blødende medier:
  • Forhåbentlig kan vi undgå flere medielukninger
Gå tilbage Del
1. apr. 2020 kl. 18:59
Fyn

180 millioner til blødende medier:
  • Forhåbentlig kan vi undgå flere medielukninger

Morten Grundholm

Regeringen har onsdag aften vedtaget en kompensationsordning på op mod 180 millioner kroner til at dække tab af annonceindtægter.

Svigtende annoceindtægter presser de lokale danske medier. Indtægter udebliver på grund af corona-krisen, og det kan mærkes hos blandt andet Jysk Fynske Medier, der står bag flere udgivelser på Fyn, herunder Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Men nu er der godt nyt til aviserne. Regeringen har med opbakning fra et stort set enigt Folketing, vedtaget en hjælpepakke til de trængte mediehuse.

“Kompensationsordningen betyder, at vi forhåbentlig vil kunne undgå flere medielukninger, reduktion i antallet af udgivelser, afskedigelser og dermed tab af arbejdspladser”

— Jesper Rosener, direktør, Jysk Fynske Medier

Der er tale om en kompensationsordning, der kan dække op til 80 procent af tabte annonceindtægter.

Den nye aftale vækker glæde hos Dansk Folkepartis stedfortrædende medieordfører, fynskvalgte Pernille Bendixen.

- Jeg er meget glad for aftalen, der også tilgodeser magasiner og kulturblade. Der udbetales kompensation efter hvor stor et tab, man har, ikke efter om man er et stort eller lille medie. De 180 millioner kroner er et fleksibelt beløb. Det kan blive både mindre og større – alt efter behov, fortæller hun til TV2/Fyn.

Foruden regeringen står Venstre, SF, Radikale, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative, Alternativet og de fire løsgængere bag aftalen.

Kommer medierne til gode

Ifølge Danske Medier er kompensationsordningen essentiel og holder hånden under de trængte medier.

- Kompensationsordningen betyder, at vi forhåbentlig vil kunne undgå flere medielukninger, reduktion i antallet af udgivelser, afskedigelser og dermed tab af arbejdspladser, skriver formand for Danske Medier og administrerende direktør i Jysk Fynske Medier Jesper Rosener i en pressemeddelelse.

Desuden skriver Jesper Rosener i pressemeddelelsen, at Danske Medier nu kan fortsætte med at oplyse borgerne om Corona-smittens spredning, epidemiens konsekvenser samt udviklingen herhjemme og i udlandet.

- Med hjælpepakken investeres der i, at vi også på lang sigt har en mediemangfoldighed i Danmark, der kan varetage sin mission om at oplyse borgerne, skriver Jesper Rosener i pressemeddelelsen.

Op mod 180 millioner kroner

Kompensationsordningen vil gælde for trykte og digitale dagblade, fritstående digitale nyhedsmedier, ugeaviser, kommercielle radioer, magasiner og fagblade.

Ordningen vil gælde dække tab af annonceindtægter i perioden 9. marts til og med 8. juni 2020.

Den vil være i to trin. Hvis nedgangen i annonceindtægter har været på 30-50 procent, vil kompesationen være 60 procent af det tabte. Ligger tabet af annoceindtægter på 50-100 procent, kompenseres 80 pct. af den samlede nedgang.

Ifølge kulturministeriet sker beregningen af tabet i annonceindtægter på baggrund af en sammenligning med den enkelte udgivelses/titels/radiostations gennemsnitlige annonceindtægter i hele 2019.

Det forventes, at de statslige udgifter til ordningen vil beløbe sig til samlet set cirka 180 millioner kroner i 2020.

Hjælpepakken

 Få overblik over, hvordan og hvilke medier der får hjælp:
 * Pengene skal gå til medier, der har tabt annoncekroner på grund af coronavirusset.
 * Det drejer sig om trykte og digitale dagblade, fritstående digitale nyhedsmedier, ugeaviser, kommercielle radioer, magasiner samt fagblade.
 * Hvis annonceindtægterne er faldet 30-50 procent, sikrer ordningen kompensation på 60 procent af nedgangen.
 * Hvis annonceindtægterne er faldet 50-100 procent, sikrer ordningen kompensation på 80 procent af nedgangen.
 * Der bliver kompenseret for tabte annonceindtægter fra 9. marts til og med 8. juni 2020.
 * Der ydes alene støtte for tab, der direkte skyldes coronaudbruddet.
 * Man kan ikke få andel i hjælpepuljen, hvis man også får hjælp fra andre hjælpepuljer.
 * Medier, der ønsker at anvende ordningen, skal på ansøgningstidspunktet være tilmeldt Pressenævnet.
 * Det er estimeret, at kompensationen vil løbe op i 180 millioner kroner i 2020.

 

Kilde: Kulturministeriet

Dermed ser Helsingør Dagblad umiddelbart ud til at være reddet. Dagbladet var sat til salg, og hvis ikke en køber meldte sig inden udgangen af april, ville avisen lukke.

Men i stedet for kun at købe Helsingør Dagblad har Jysk Fynske Medier altså købt hele North Medias avisafdeling, North Media Aviser.

Det er ud over Helsingør Dagblad også Lokalavisen Nordsjælland og en række lokalaviser i København.

Driften af North Medias avisafdeling gav sidste år et underskud på 5,6 millioner kroner før særlige poster såsom nedskrivninger ud af en omsætning på omkring 94 millioner kroner.

Jysk Fynske Medier har i forvejen 13 dagblade og 53 ugeaviser på Jylland og Fyn. Herunder JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende. Med de nye erhvervelser kan mediehuset dermed føje Sjælland til sin interessesfære.

Læs også: Borgmestre i fælles opråb: Køb en avis eller indryk en annonce
Gå tilbage Del
22. mar. 2020 kl. 9:09
Fyn

Borgmestre i fælles opråb: Køb en avis eller indryk en annonce

Peter Bergman

36 borgmestre fra Fyn og Jylland opfordrer til at støtte lokale medier, der er hårdt ramt af coronakrisen.

36 borgmestre sender søndag en fælles appel til virksomheder og borgere om at støtte lokale og regionale medier. Det sker, når de sammen indrykker en annonce i flere medier.

Ifølge Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), oplever borgmestrene, at mediernes annonceindtægter er voldsomt faldende grundet coronakrisen.

- Vi har oplevet, at de lokale medier ret hurtigt her i coronakrisen har meldt ud, at de er rigtig pressede.

- Og da jeg finder ud, at der nogle steder har været et fuldstændig drastisk tab af annoncesalg inden for bare den seneste uges tid, blev jeg helt ærligt bekymret for, om det her kommer til at betyde, at nogle af de lokale og regionale medier knækker nakken, siger han.

Initiativ fra Odenses borgmester

Peter Rahbæk Juel har derfor søgt opbakning hos borgmesterkolleger i Jylland og på Fyn sammen med Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Indtil videre har 36 meldt tilbage, at de støtter op om opfordringen.

Ifølge Peter Rahbæk Juel handler det om al støtte fra, at en borger køber en avis eller et abonnement, til at virksomheder indrykker annoncer.

- Vi gør opmærksom på vigtigheden af, at vi har de lokale og regionale medier. For jeg synes, det vil være paradoksalt, hvis nogen må lukke.

- Både nationale, regionale og lokale medier er med til at sikre, at vi lige præcis ved, hvad der foregår i coronakrisen. I forhold til hvordan vi skal agere, men de er også med til at skabe sammenhold rundt omkring i byerne.

- Medierne er afgørende, vigtige elementer i ethvert lokaldemokratisk økosystem, siger Peter Rahbæk Juel.

Jysk Fynske Medier under pres

Jysk Fynske Medier er en af de koncerner, som ikke lægger skjul på, at de er hårdt pressede af coronakrisen.

Koncernen står bag 13 lokale og regionale dagblade, avisen Danmark, en lang række ugeaviser, netaviser og radiostationer. Den har stort set alle sine aktiviteter i provinsen.

Tidligere på ugen oplyste koncernchef Jesper Rosener, at virksomheden står til at tabe 125 millioner kroner på især tabt annoncesalg.

Han siger, at han er glad for støtten fra borgmestrene.

- Hvor er vi glade for opbakningen. Vi har behov for den, og vi støtter den selv med en annoncekampagne i alle vores aviser, siger Jesper Rosener til avisen Danmark.

- Vores virksomhed eksisterer for at understøtte demokrati og sammenhængskraft i de lokale områder, og vi føler os forpligtet til at forsøge at løfte denne opgave i Helsingør, siger Jysk Fynske Mediers direktør, Jesper Rosener

Jysk Fynske Medier vil omgående tage kontakt til annoncører, læsere og abonnenter i alle lokalavisernes områder for "at sikre, at der findes opbakning til at fortsætte driften."

Der er tale om Vanløse Bladet, Frederiksberg Bladet, Nørrebro/Nordvest Bladet, Østerbro Avis, Valby Bladet/Kgs. Enghave Bladet, Vesterbro Bladet, Amager Bladet og City Avisen.

16. dec. 2024 kl. 15:35
Sophie Frederikke Gommesen. Grafik: Stine Mørch
Breaking

Kostskolelærer dømt for upassende forhold med elev

LYT
Del
Link
kopieret!

En 49-årig tidligere underviser på Ringe Kostskole er idømt 9 måneders fængsel for adskillige gange at have haft samleje med en elev, der på gerningstidspunktet var under 18 år.

Det skriver Anklagemyndigheden i Fyns Politi på det sociale medie X.

Den 49-årige er også blevet frakendt retten til at arbejde med børn og unge i en periode på tre år.

16. dec. 2024 kl. 15:15

Ældre kan i sidste ende dø af ensomhed - nu får fynsk kommune hjælp

LYT
Del
Link
kopieret!

Længere tids ensomhed hos ældre skaber risiko for både hjertekarsygdomme, depression, demens, alvorlig sygdom og tidlig død, viser nyere forskning ifølge Ældreministeriet.

Derfor har ti kommuner fået tildelt en ekstra pose penge, der skal hjælpe omsorgspersonalet til at at arbejde med ensomhed og skabe fællesskaber for ældre.

En af dem er Nyborg kommune, som modtager 1,26 millioner.

Pengene skal bruges til at uddanne personale i forebygge, opspore, vurdere og afhjælpe ensomhed og mistrivsel, oplyser Kaj Refslund (V), som er formand for kommunens ældreudvalg.

Nyborg kommune er den eneste kommune på Fyn, der har fået gavn af Ældreministeriets pulje.

16. dec. 2024 kl. 14:15

Kommentator: - Det lugter af flere store investeringer i Odense

LYT
Del
Link
kopieret!

Jens Nymark, som er erhvervskommentator ved TV 2 Business, siger at man ikke skal hænge sig for meget i, at Novo Nordisk i dag kun lover 400 arbejdspladser i Odense, selvom der sidste år blev snakket om flere tusinde.

- Nu er Odense i hvert fald garanteret 400 arbejdspladser med den første investering. Og jeg tror ordet “første” er ret vigtigt. Når Novo Nordisk går ind, så går de stort ind. Det kan man se i Hillerød og Kalundborg.

- Hver eneste gang de har annonceret en investering, så er der ikke gået lang tid før de har annonceret yderligere og endnu større investeringer. Og det lugter simpelthen også af, at det er det, som kommer til at ske i Tietgenbyen, siger han.

16. dec. 2024 kl. 13:30
Asger Ladefoged

Store dele af historisk grisetransport-sag droppes

LYT
Del
Link
kopieret!

11 vognmænd var i en historisk stor sag om påståede brud på reglerne ved transport af grise blevet tiltalt for samlet over 1000 påståede lovbrud - i alt 262 sider.

Men store dele af tiltalen er nu blevet droppet, oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi mandag.

Det skyldes, at der er sket frifindelse ved en lignende sag i Vestre Landsret.

- Ligesom der i dag gælder en anden anmeldelses- og sanktioneringspraksis, end ved anmeldelserne i sagen til Fyns Politi i 2018 og 2019, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Der er dog stadig 31 forhold, der skal træffes afgørelse om.

Sagen har handlet om grænserne for transporttid af levende dyr og reglerne om logbøger og GPS-udskrifter.

16. dec. 2024 kl. 12:36
Local Eyes

Stor politiaktion midt i Odense er afsluttet - en person tilbageholdt

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi har netop afsluttet aktionen ved Hotel Odeon i det centrale Odense. Her har politi og beredskab været til stede hele morgenen i en aktion, som det ikke har været muligt at få yderligere viden om fra politiet.

Ifølge vagtchefen er der tale om en “ulykkelig persons situation” og aktionen er nu afsluttet.

Både brandbiler, politi og ambulance har været til stede i flere timer, mens der har været arbejdet inde på hotellet.

På et tidspunkt blev betjente med skjold set gå ind på hotellet ligesom ambulancefolk også gik ind. En person er tilbageholdt.

Letbanen har været ude af drift mellem Kongensgade og Østerbæksvej, men forventes genoptaget snarest, lyder det på X fra Fyns Politi.

16. dec. 2024 kl. 12:00

Fynske øer får nu bedre internet

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er hurtigere og stabilt internet på vej til fynske øer.

I alt får 93 projekter tilskud til at etablere hurtigt bredbånd gennem bredbåndspuljen. Blandt projekterne er Avernakø, Drejø og Langeland.

457 adresser i Region Syddanmark får del af tilskuddet. Blandt disse 457 adresser er 126 beliggende i Langelands Kommune, hvilket gør Langeland til den kommune med flest adresser, der får tilsagn om tilskud.

- Jeg er derfor glad for, at endnu flere danskere på for eksempel Avernakø, Drejø og Langeland nu kan se frem til at kunne navigere hurtigere og mere effektivt online, siger digitaliseringsminister Caroline Stage.

16. dec. 2024 kl. 11:42

Novo direktør: Det her er bare starten

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er højt humør og champagne i glassene hos Novo Nordisk byggeplads i Tietgen Nord ved Odense i dag.

Novo Nordisk direktør, Lars Fruergaard, Odense borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og finansminister Nicolai Wammen var alle på talerstolen ved indvielsen af byggepladsen.

Og ifølge direktør Lars Fruergaard er det her bare starten, siger han til TV 2 Fyn, da han bliver spurgt til antallet af arbejdspladser, som er på 400 permanente stillinger.

- Der kommer en masse aktiviteter rundt om fabrikken, og jeg vil også håbe, at det går så godt, at vi kan udvide på Fyn.

Han peger på, at Novo Nordisk etablerer sig på Fyn med et langsitet potentiale.

16. dec. 2024 kl. 11:00
Ida Marie Odgaard / Scanpix

Novo Nordisk medicin skal undersøges for særlig bivirkning

LYT
Del
Link
kopieret!

Lægemiddelstyrelsen beder nu den europæiske bivirkningskomité, PRAC, om at forholde sig til to danske studier fra Syddansk Universitet, der netop er blevet offentliggjort. Det skriver TV 2.

Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

De to studier viser, at personer med type 2-diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har en dobbelt så stor risiko for at udvikle den frygtede øjensygdom naion.

- Vi har undersøgt data fra alle 424.152 danskere med type 2-diabetes. Vi fandt, at Ozempic mere end fordobler risikoen for Naion, siger Jakob Grauslund, der er professor i øjensygdomme ved Klinisk Institut ved Syddansk Universitet.

16. dec. 2024 kl. 10:38

Kun begyndelsen: Novo Nordisk har præsenteret fabrikken i Odense

LYT
Del
Link
kopieret!

Det præcise omfang af Novo Nordisks byggeri har været uvist indtil i dag, hvor Novo Nordisk endelig afslørede planerne med den nye produktions-facilitet.

TV 2 Fyn var med til doorstep på byggepladsen, hvor topchef i Novo Nordisk Lars Fruergaard stillede op til interview med danske medier for første gang i over et år.

Genlæs vores dækning af arrangementet her:

Doorstep med Novo Nordisk

Følg opdateringerne herunder

16. dec. 2024 kl. 10:17
Novo Nordisk/Illustration

Gigantisk fabrik kaldes "lille" i Novo-skala

LYT
Del
Link
kopieret!

Selvom fabrik og lager for 8,5 milliarder kroner lyder af meget, så hører det faktisk til i den lille kategori for Novo Nordisk ifølge analytiker for TV 2 Business Jens Nymark.

Det siger han til TV 2 på dagen hvor Novo Nordisk har udsendt pressemeddelelse om virksomhedens investering i en ny fabrik i Odense, som skal bygges af 1.000 mennesker og beskæftige 400 mennesker fast, når fabrikken står færdig i 2027.

De 400 arbejdspladser er markant færre, end hvad Novo selv meldte ud i TV 2 Fyn sidste år. Her lød det, at fabrikken ville give “nogle tusinde arbejdspladser”.

Læs også: Novo bekræfter: Tusinder af arbejdspladser kan være på vej
Gå tilbage Del
1. sep. 2023 kl. 14:13

Novo bekræfter: Tusinder af arbejdspladser kan være på vej

Svante Lyngsie

- Det er nogle tusinde arbejdspladser, der er tale om, afslørede Kristina Lee, der er funktionschef for faciliteter og relaterede services hos Novo Nordisk, da hun torsdag eftermiddag talte med TV 2 Fyn om de fremskredne planer for at åbne en produktion i Odense.

Adspurgt, om jobopslag fra Novo Nordisk, som er dukket op for nyligt, har med Odense at gøre, svarer hun:

- Det kunne sagtens være, det vil jeg slet ikke afvise. Vi ved, at rekruttering tager tid.

Hun kan endnu ikke oplyse hvilken form for produktion der skal ligge på Fyn. 

Hun kan dog afsløre, at der vil blive arbejde for underleverandører at lave i Odense. Blandt andet rengøring og kantine forestår firmaet ikke selv.

Men ifølge Jens Nymark stopper det ikke her.

- Når man kender ledelsens tankegang, er der al grund til at tro på, at mange flere milliarder bliver sendt mod Fyn de kommende år, og at Novo Nordisk vil skabe Danmarks fjerde ’Novo-by’ efter Kalundborg, Hillerød og området omkring hovedkontoret i Bagsværd.

Den fynske investering kommer i kølvandet på flere milliardinvesteringer i det danske marked de senere år. Alene i 2023 investerede Novo Nordisk 90 milliarder kroner i primært produktionsfaciliteter flere steder på Sjælland.

I øjeblikket beskæftiger Novo Nordisk over 5.000 mennesker i Danmark blandt andet i Kalundborg, Hillerød og Bagsværd.

Novo Nordisk i tal

Novo Nordisks eksport udgjorde i 2023 12,4 procent af den samlede danske vareeksport. Eksporten var på samlet 118 milliarder kroner.

Virksomheden betalte i 2023 i alt 14,7 milliarder kroner i selskabsskat. I 2022 var tallet 9,2 milliarder.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her