Superligaen starter igen: Nye tider til OB-kampe
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Danmarks bedste fodboldrække vender tilbage i slutningen af maj. OB møder AGF 1. juni.
Ventetiden er snart forbi for de fynske fodboldfans. Fra torsdag den 28. maj ruller bolden nemlig igen i Superligaen.
Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.
- Vi glæder os helt vildt til at levere 3F Superliga til Danmark igen, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i meddelelsen.
Tacklinger er forbudt: OB-spillere træner igen sammen
Langt fra alt var, som det plejede at være, da OB-spillere onsdag for første gang siden coronakrisen var samlet til træning.
For første gang i næsten to måneder kunne OBs Superligatrup onsdag igen trække i træningstøje, og spille sammen på samme græs.
Efter aftale med Odense Kommune har Superligaholdet nemlig fået lov til at snørre støvlerne og træne på en af kommunens fodboldbaner ved Falen.
- Vi er rigtige glade for, at vi har mulighed for at komme over til området ved Ringvejen. Det er et rigtig godt område, hvor der er meget plads, forklarer klubbens sportchef Michael Hemmingsen.
Selvom spillerne igen kan træne sammen, så bliver det noget anderledes end før coronakrisen. Eksempelvis vil der ikke blive trænet tacklinger eller lavet øvelser, hvor spillerne kommer i tæt kontakt. Derudover må spillerne heller ikke samles i større grupper.
- Vi er der, hvor det ikke er tilladt at spille (kamp, red.). Det respekterer vi fuldt ud. Derfor prøver vi at skabe en træning, så spillerne udvikler sig, forklarer sportschefen, der håber, at normal holdtræning snart bliver tilladt igen.
Kommunen har af hensyn til coronaretningslinjer valgt ikke at tillade træning på OB's baner i Ådalen.
Forbereder sig til genstart af Superligaen
Hidtil har spillerne holdt fodboldformen ved lige med hjemmetræning, men ifølge Michael Hemmingsen er der udsigt til, at Superligaen bliver spillet igang inden længe.
- Vi har hele tiden handlet ud fra en fire-ugers plan i forhold til, hvornår vi skulle starte med træningen, forklarer han.
Sportchefen vurderer, at det er realistisk, at Odense-holdet igen spiller Superligakampe i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.
- Men det er klart, at der en usikkerhed i forhold til de udmeldinger, som vi selvfølgelig skal følge, understreger han.
Men også hvis superligaen bliver sat igang igen, forventer sportschefen ikke, at kampene kan afvikles som de plejer. Han forventer, at kampene skal afvikles ud fra særlige retningslinjer.
- Det er vores målsætning at avancere i ligaen. Det er meget at spille for, og vi glæder os til at komme i gang, lyder det fra Michael Hemmingsen.
Mandag den 1. juni vil det således være muligt at følge kampen mellem AGF-OB hjemme fra sofaen.
Det bliver dog et gensyn med et kriseramt OB, der inden coronanedlukningen fik slukket drømmen om en plads i Superligaens mesterskabsspil.
Corona og dårligt vejr udsatte kamp
Superligaen skydes i gang af AGF, der tager imod Randers på hjemmebane 28. maj. En kamp, der i forvejen var udsat på grund af en dårlig bane i Aarhus.
- Vi åbner med et brag af et lokalopgør, hvorefter vi går ind i ligaens absolut mest intense periode med afgørelsen af grundspillet over to runder, siger direktøren.
Selskab bag OB har fået stoppet pengeblødning
For en uge siden blev der fyret 26 medarbejdere i Odense Sport & Event. Nu har selskabet en lidt bedre nyhed.
Odense Sport & Event, selskabet bag fodboldklubben OB, har fået bedre styr på økonomien.
Torsdag kunne selskabet præsentere et mindre overskud på 425.000 kroner før skat i sit regnskab for 2019.
Til sammenligning havde OB et underskud på 48,8 millioner kroner i 2018.
- Efter mange udfordrende år - og midt i en udfordrende tid - er jeg naturligvis rigtig glad for, at vi i 2019 ender med et overskud.
- Det har krævet hårdt arbejde igennem nogle år, og derfor er det selvfølgelig glædeligt at se, at det har givet resultat, siger Enrico Augustinus, selskabets direktør, i en pressemeddelelse.
Regnskabet kommer, blot en uge efter at selskabet fyrede 26 medarbejdere.
I 2019 opnåede Odense Sport & Event en øget omsætning på flere forskellige områder. Blandt andet var der fremgang at se i besøgstallene hos koncernens to hoteller.
Der var også fremskridt at spore i sidste sæson hos OB, som opnåede en placering i mesterskabsspillet efter en tredjeplads i grundspillet.
- Kigger man lidt dybere ind i tallene, glæder det mig specielt, at vi har fremgang på alle vores fem forretningsben i et år, hvor vi samtidig har implementeret en ny strategi.
- Dermed har vi skabt et godt fundament til at skabe yderligere vækst i fremtiden, selv om den øjeblikkelige situation naturligvis sætter fremdriften lidt på pause, siger direktøren.
Han henviser til udbruddet af coronavirus, som har sat en stopper for dansk fodbold og kampene i Superligaen på ubestemt tid. Det koster selskabet penge.
- Desværre ser vi aktuelt ind i en ekstraordinær situation, som kan påvirke vores omsætning på flere parametre.
- Derfor er jeg også lige nu forsigtig med at have forventninger til årets regnskab. Til gengæld tror jeg på, at vi fra 2021 og frem vil se en fortsat positiv udvikling, siger Enrico Augustinus.
I denne sæson er OB at finde et stykke længere nede i tabellen på en niendeplads med 30 point efter 24 kampe.
Fynboerne mangler at spille to kampe i grundspillet og kan ikke nå at ende i mesterskabsspillet.
Herefter følger en enkelt kamp fredag 29. maj mellem Silkeborg og FC Nordsjælland. To dage senere møder Esbjerg og AaB hinanden, inden der udover OB's kamp spilles yderligere tre kampe mandag 1. juni.
Den sidste kamp i første spillerunde efter pausen er mellem Brøndby og Sønderjyske tirsdag 2. juni.
I den efterfølgende runde vil alle kampe blive spillet søndag 7. juni, herunder OB-Esbjerg.
Nye kamptidspunkter
Alle kampe vil blive spillet uden tilskuere. Og for at gøre flest mulige kampe tilgængelige for tv-seere er kamptidspunkterne ændret, i forhold til hvornår superligakampe normalt bliver spillet, lyder det.
Det er planen, at den sidste spillerunde afvikles søndag 26. juli, hvorefter sæsonens sidste kamp - et opgør om en plads i Europa League-kvalifikationen - spilles 29. juli.
Fynske sportklubber: Økonomisk trængte og trætte af missede mesterskaber
Corona-krisen rammer sportsverdenen på Fyn bredt. Flere steder er kampe og sæsoner aflyst, og det skaber økonomiske udfordringer.
Den fynske sportsverden er ligesom resten af samfundet gået i stå.
TV 2/Fyn kunne i går fortælle om aflysning af håndboldsæsonen både for herrer og kvinder. Her udtalte Odense Håndbold, at de var trætte af ikke selv at kunne afgøre mesterskabet. Deres kvindehold sluttede på en andenplads.
Samme melding kommer onsdag fra GOG, hvis herrehold også slutter med sølvmedaljer.
- Der er ingen tvivl om, vi hellere havde spillet sæsonen færdig og spillet om de to mesterskaber, der var. Pokalmesterskabet og det danske mesterskab. Men i forhold til den situation vi alle sammen står i, så synes vi, det er en helt fair beslutning, fortæller direktør i GOG Kasper Jørgensen.
Corona-krisen giver ikke kun håndboldklubben sportslige udfordringer.
- Nedlukningen af ligaen kom på det værst tænkelige tidspunkt for os økonomisk set. Vi stod overfor tre store events et final four, et cykelsponsorløb og et helt slutspil, vi genererer meget økonomi igennem. Så krisen kunne ikke komme på et økonomisk værre tidspunkt for os. Men vi skal nok klare os igennem og håber selvfølgelig fremadrettet på den store opbakning, vi plejer at få fra vores partnere. Det får vi brug for i den her omgang, siger direktøren.
Alternativ tilgang
Men det er ikke kun på håndbold-området, at fynske sportsaktiviteter er pressede. Svendborg Rabbits er færdige som nummer fem, da slutspillet i basket er afblæst.
Klubben er ligesom andre sportsklubber på Fyn trængt økonomisk. Men i stedet for at sælge billetter til næste sæson, vil klubben hellere have fansene til at hjælpe dem, der hjælper klubben økonomisk.
- Vi har sagt til dem, at de skal hoppe ind på vores hjemmeside og se, hvem der er sponsorere. Købe diverse takeawayordninger og ringe efter håndværkeren og få lavet tagrenden, der drypper. Simpelthen holde gang i hjulene i samfundet. Vi kører radiospots i tre uger, hvor vi appellerer til vores fans om at støtte vores sponsorer, forklarer Svendborg Rabbits' direktør Thomas Mortensen.
Hårdt sponsormarked
Odense Bulldogs er endnu ikke på is. Ligaen starter først til september, hvor forsamlingsforbuddet, som det ser ud nu, formentlig bliver ophævet.
Men der venter et stort arbejde udenfor isen, der handler om økonomisk hjælp.
- Vi kigger ind i et utrolig hårdt sponsormarked, da mange af vores sponsorer har det rigtig hårdt. Men vi begynder efter påske at ringe rundt til sponsorer og få en snak om, hvad deres situation er. Og så har vi også kontakt til nye, siger Odense Bulldogs direktør, Ulla Vahl-Møller.
Håber på afslutning
Superligaen er endnu ikke afblæst. Divisionsforeningens ambition er at spille alle kampe færdige, selvom det bliver uden tilskuere og med de økonomiske tab, det medfører.
- Det næstbedste er så at prøve og se, om vi kan få det i gang og inspirere folk til at sætte sig foran skærmen. Og så sidde med en kold fadøl og nyde en fodboldkamp. Det håber vi selvfølgelig på, fortæller sportslig chef i OB Michael Hemmingsen.
Ifølge direktør for Odense Sport og Event Enrico Augustinus er det endnu for usikkert at sige noget om de økonomiske konsekvenser for OB.
Divisionsforeningen oplyser desuden, at det endnu ikke er besluttet, hvornår 1. division genoptages. Det vil blive fastlagt i løbet af denne uge.
Vil sikre, at kampe og træning afvikles forsvarligt
Danmarks bedste fodboldrække blev sat på pause i starten af marts på grund af udbruddet af coronavirus.
Og genoptagelsen af Superligaen kommer, efter at professionel sport i sidste uge fik grønt lys til at starte op igen. Det skete i en ny aftale mellem regeringen og Folketingets partier om yderligere genåbning af Danmark.
26 medarbejdere fyret: Coronakrisen rammer Odense Sport & Event hårdt
Som konsekvens af corona-krisen har Odense Sport & Event nu fyret 26 medarbejdere.
Ledighedstallene stiger kraftigt over det meste af Fyn på grund af den coronavirus, der lige nu tvinger danskerne til at blive hjemme.
Nu må 26 medarbejdere fra Odense Sport & Event også melde sig i køen af ledige.
- Det er det værste, jeg nogensinde har prøvet. Det påvirker os alle, at vi i dag har måttet tage afsked med en række kolleger, siger administrerende direktør Enrico Augustinus til TV 2/Fyn.
Udviklingen har ramt især oplevelsesindustrien hårdt, og derfor er det gået ud over Odense Sport & Event, der udover fodboldklubben OB også driver Hotel Odeon, Hotel Odense, koncertbureauet Live Culture, cateringfirmaet Kai Thor, Odense Eventyr Golf og Odense Congress Center.
- Vi har en forretning, som bygger på fem ben. Fire af dem er fuldstændig lukket ned, og vi ved lige nu ikke, hvornår vi kan udstede den næste faktura. Vi har kun vores catering, hvor vi kører på 20 procent af normalblus.
- Vores forretningsben har stor indflydelse på hinanden – både positivt og negativt. Når det går godt, og vi lander aftaler om eksempelvis store koncerter eller konferencer, så afspejler det sig positivt i antallet af eksempelvis hotelbookinger. Men når alt så bliver lukket ned, har det desværre også en tilsvarende negativ effekt på de andre dele af vores forretning. Det er dét, vi ser lige nu, siger Enrico Augustinus.
De fire ben, som står helt stille, er OB, hvor Superligaen indtil videre er suspenderet, Live Culture der arrangerer koncerter, der alle er aflyst. Det samme gælder for event og konferencedelen og de to hoteller, hvor alt også er lukket ned.
Det sidste ben er Kai Thor catering, hvor alle deres leverancer til events er annulleret, imens deres mad til frokostordninger lige nu kører på 20 procent af normal drift og indtjening.
Afventer
Hvad de mange aflysninger kommer til at betyde for Odense Sport & Event på længere sigt, kan direktøren endnu ikke svare på.
Men fra Christiansborg er der igangsat en række hjælpepakker, og hvor meget de kan hjælpe Odense Sport & Event, har han ikke overblik over endnu.
- Igennem de kompensationsordninger, der er, skal vi prøve at kigge på markedet og se, hvad det er for nogle ting, der ændrer sig. Skulle der på et tidspunkt igen blive mulighed for, at vi må spille fodbold eller lave koncerter, så skal vi reagere på det. Men mange medarbejdere er hjemsendt, og vi er nødt til at afvente, hvad der sker, siger direktøren.
Divisionsforeningen har i den forbindelse udarbejdet protokoller, der skal sikre, at træning og kampe afvikles på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.
FC Midtjylland ligger i øjeblikket på en komfortabel førsteplads med 12 point ned til FC København på andenpladsen.