Søndag klokken 12.00 var der ansøgningsfrist for landets videregående uddannelser, og flere end nogensinde har søgt ind på SIMAC i Svendborg.
Det så fint og fornuftigt ud med ansøgningerne, da vi gik hjem fredag, men det er steget i løbet af weekenden
Så mange at uddannelsen har oplevet den højeste procentvise stigning i hele landet. 28 procent flere ansøgere end sidste år havde en maritim uddannelse som første prioritet.
- Det er gået helt forrygende. Vi er rigtig, rigtig glade, siger Jan Askholm, studierektor ved Svendborg International Maritime Academy, SIMAC.
Lav arbejdsløshed
På forhånd var han forberedt på en stigning, men stigningens størrelse kom som en overraskelse.
- Det så fint og fornuftigt ud med ansøgningerne, da vi gik hjem fredag, men det er steget i løbet af weekenden, siger Jan Askholm.
SIMAC har i år fået 220 ansøgninger til deres maritime uddannelser. Det er 48 flere end sidste år, hvor de modtog 172 ansøgninger. I 2016 modtog de 135 ansøgninger.
- Selvom der er uddannet langt flere gennem de senere år, så har vi stadig en lav arbejdsløshed, når man er fra SIMAC. Arbejdsmarkedet har udvidet sig, siger Jan Askholm.
Ansøgerne får svar på, om de er kommet ind på deres første prioritet den 26. juli.
Samlet stigning
Samlet set har de maritime uddannelser i Danmark også oplevet en markant stigning i antallet af ansøgere. I år har 906 søgt ind på en maritim uddannelse mod 776 sidste år. Det er en stigning på 17 procent.
- Jeg tror, det er de brede beskæftigelsesmuligheder i et internationalt miljø, der trækker. Hvad enten man skal til søs eller arbejde i land, siger Jan Askholm.
I alt har 94.604 søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det er en stigning på syv procent i forhold til sidste år, hvor 89.000 søgte ind.
Det var ventet, at der i år ville være ekstraordinært mange, der ville søge ind på de videregående uddannelser på grund af coronaudbruddet, og niveauet var også tæt på at slå rekord.
I 2016 søgte 94.744 ind.