26. mar. 2022 kl. 22:10
Flemming Ellegaard

Det kører på små skinner: Buschaufføren Ib gik på efterløn og blev grebet af modeltogene

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

40 fynske mænd har fundet et stort sammenhold i Odense Model Jernbane Klub, hvor der er plads til at dyrke den helt store passion.

Hver dag kører der mange tog gennem Odense og fragter passagerer på tværs af landet. 

Men i det sydøstlige Odense kører et andet lille tog rundt. Det har ikke passagerer ombord, men køreplanerne er nøje tilrettelagt og der er formentlig lidt færre forsinkelser end hos IC-togene. 

For bag betjeningen af de hjemmebyggede modeltog sidder en gruppe fynske mænd, hvis passion i den grad kører på skinner.

Læs også: Næstsidste koncert med Sigurd: Hundredvis af børn sang med på originale sange om Fyn
Gå tilbage Del
25. mar. 2022 kl. 13:32

Næstsidste koncert med Sigurd: Hundredvis af børn sang med på originale sange om Fyn

Fotograf: Alex Syrik Redigering: August Sandberg

Torsdag besøgte Sigurd og den fynske historie Svendborg Idrætcenter. Her havde hundredvis af børn fra kommunen lagt vejen forbi for at synge med på 13 originale sange om Fyn af Sigurd Barrett.

Spotlyset er rettet direkte mod dagens hovedperson, der står velplaceret i midten af salen. 

Sigurd Barrett er iklædt en farverig blazer med gule striber og kigger udover publikum. 

- I løbet af den næste time skal vi rundt på hele Fyn - og vi starter i Faaborg-Midtfyn. 

Der bliver peget mod dirigenten, der med tre sving med dirigentstokken får orkesteret til at spille op til sang. 

Lyden af strygere begynder at fylde Svendborg Idrætscenter, og Sigurd Barrett sætter sig til rette ved klaveret og begynder at synge. 

- Det er et fedt syn, så kom til Faaborg-Midtfyn!

Balletdansere kommer ind fra siden og begynder at danse, mens de 800 børn i salen synger med på omkvædet, som afsluttes af et kæmpe bifald. 

13 originale sange om Fyn

Siden den 11. marts har Sigurd Barrett i samarbejde med Odense Symfoniorkester og De Danske Folkeskoler rejst øen rundt og afholdt koncerter med 13 originale sange om Fyn. Projektet hedder Sigurd og den fynske historie

Torsdag var projektet så kommet til Svendborg, og det er heller ikke tilfældigt, at koncertrækken foregår på Fyn, fortæller Sigurd Barrett inden koncerten. 

Sangene er nemlig inspireret af fynske skolebørns fortællinger.

- Vi rejser rundt på hele Fyn, og tager de her børn med på rejsen. En rejse, hvor det er børn selv, der har budt ind med, hvad der er særligt med Kerteminde, Odense, Assens og Langeland, fortæller han, mens han uddeler highfives til forbipasserende børn, der er ved at finde deres plads i salen. 

Der blev uddelt en masse highfives inden dagens koncert.

- Jeg har faktisk et helt specielt forhold til Fyn. Min mor er opvokset i Nyborg, så jeg har aner tilbage til øen. Jeg har spillet mange koncerter på Fyn gennem årene, og jeg har altid følt en dedikation til det fynske, og den der særlige ånd, der er på Fyn. 

Kender omkvædene på forhånd

Op til dagens koncert i Svendborg har man forberedt sig hjemmefra på Tåsingeskolen. Her har man afsat musiktimerne til at øve koncertens sange, så man kan synge med, fortæller Martin Stoklund, der er lærer på Tåsingeskolen. 

- Jeg har brugt alle musiktimerne til at øve numrene med vores 4. og 5.-klasser. Det har været et langt forløb med forskellige genrer. Mange af børnene kan synge omkvædene, hvor man har fået essensen af byerne på Fyn. Jeg synes, det er herrefedt. Vi fester, vi danser, vi elsker det, fortæller Martin Stoklund. 

Og eleverne fra skolen deler samme begejstring for projektet. I hvert fald hvis man spørger Sophie Dahl Drost, der er elev på Tåsingeskolen

- Det har været en stor oplevelse. Jeg var sidst med til et af de her musik-arrangementer med Sigurd Barrett for to år siden, og jeg kan stadig huske det i dag. Så det er virkelig sjovt at være med til.

Og efter koncerten er manden, der lægger navn til projektet, også glad for modtagelsen. 

- Jeg bliver rørt hver eneste gang, jeg ser, at børnene synger med, danserne er der og publikum er med. Hele ideen med projektet var, at børnene kan føle, at de er med i et større fællesskab og projekt. Det har vi alle brug for, afslutter Sigurd Barrett. 

Torsdagens koncert var næstsidste i rækken. Fredag bliver sidste koncert afholdt på Ærø. 

- Jeg elsker at køre med de tog, smiler Ib Clausen, der er medlem af Odense Model Jernbane Klub (OMJK).

Der bliver både bygget huse, nørklet med træer, lagt små brosten og arbejdet med alt det, der hører sig til på en modeljernbane i målestokket 1:45.

Se billeder fra modeljernbanen.
Video: Fotograf: Redigering:

40 passionerede fynboer

Telefonen ringer i klubbens kommandocentral, der har udsigt over alle godt 1.000 meter skinner og Marius Znyk, der er kasserer i klubben, sender et lyntog mod Middelfart. 

- Det er ligesom i virkeligheden. Når signalet viser stop, må toget ikke køre, siger han.

Læs også: Derfor kan Strynø blive Årets Ø:
  • Man er strynbo, når man flytter sin adresse til Strynø
Gå tilbage Del
25. mar. 2022 kl. 15:19

Derfor kan Strynø blive Årets Ø:
  • Man er strynbo, når man flytter sin adresse til Strynø

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Hvornår er man ægte strynboer? Det var et af de mange ting man kunne få svar på til TV 2 Fyns event fra Strynø, der er nomineret til Årets Ø.

- Hvor mange af jer der er tilstede er ægte strynboer? 

Sådan lød et spørgsmål på Facebook under TV 2 Fyn Events livesending fra Strynø i det sydfynske øhav. Og måske dette spørgsmål er nøglen til at forstå samfundet på øen.

Det simpelt spørgsmål, men det kan måske være svært at svare på. For hvornår er man ægte strynbo? Og hvad gør den lille ø så populær, at den er blandt finalisterne til at blive Årets Ø 2022. Det var TV 2 Fyn Event torsdag på øen for at opklare. Arrangementet foregik i Øhavets Smakke- og Naturcenter. 

Blandt publikum var der alt fra nytilflyttere, til indfødte strynboer. For Kjeld Tønder Hansen, der sad blandt publikum, var spørgsmålet om ægte strynboer simpelt at svare på. 

- Hvornår man er strynbo? Det er man i det øjeblik man flytter adresse hertil. Så er man med på øen, så er man med i fællesskabet, forklarede Kjeld Tønder Hansen.

Kjeld har selv boet på Strynø siden 1985. For ham var det de fredelige og rolige omgivelser der gjorde ham til øboer. 

- Og det lille samfund, hvor man kender og hjælper hinanden. Og nu bor jeg her med min dejlige kone, det kan ikke blive bedre, forklarede Kjeld Tønder Hansen.

Det samme oplever Kirsten Havemann, der er med i akutgruppen og Strynø-udvalget.

- Det er lidt en identitet, man får, som man er stolt af. Når jeg skriver emails skriver jeg altid hilsen fra Strynø. Jeg ville aldrig skrive hilsen fra Fredericia eller hilsen fra Vejle. Det bliver en del af, den man er. 

Nye fællesskaber med tråde til det gamle

På nogle øer kan der være en forståelse af, at man først er øbo efter tre generationer. Men det er ikke tilfældet på Strynø. 

Det er ikke en ny opfattelse. Mette Meldgaard oplevede det samme, da hun flyttede i øen for 16 år siden. 

- Der sker stor udskiftning på øen, der kommer mange nye mennesker til. Så det er jo nye fællesskaber, man får, selvom tråden er med de gamle. På den måde skifter livet her jo også, fortalte Mette Meldgaard 

Det liv, der er på øen i dag indebærer folk, der pendler til arbejde andre steder. Det er meget anderledes, end det landboliv man havde før på øen, ifølge Mette Meldgaard. Men en ting er ikke forandret. 

- Glæden ved sit sted, ved fællesskabet, ved at være her, den er der stadigvæk, siger Mette Meldgaard, der selv følte sig som strynbo i dét hun flyttede til øen.

Men der er også en stor respekt for den historie som øen har. Hvert år til påske bliver der fortalt historier fra gamle dage på øen, på skolen i byen. Og så er skolen propfyldt. 

- Vi vil allesammen gerne have et indblik i, hvad er det her liv kommet af, fortalte Mette Meldgaard. 

Hvis du har lyst til at høre endnu mere om, hvordan livet er på Strynø, kan du se hele TV 2 Fyns event fra øen her.

Til daglig sidder Marius Znyk med selvsamme overblik hos Banedanmark, men hver onsdag er han i modeljernbaneklubben for at arbejde med de detaljerede modeller.

- Jernbane får jeg nok af, men det er er sammenholdet, jeg er her for, smiler han.

Flemming Ellegaard
Ib Clausen bygger træer til at sætte langs jernbanestrækningen.

OMJK har eksisteret siden 1949 og tæller i dag cirka 40 medlemmer, der alle deler passionen for togene samt at bygge det hele selv.

- Jeg bruger mellem ti og elleve timer her hver onsdag. Og så første søndag hver måned, hvor vi kører køreplaner. Nogen gange er vi fem her, andre gange seksten til atten her, siger Ib Clausen.

Coronakløe

For Ib Clausen er det ikke helt uvant at have køreplaner og drift i hovedet. Han er gammel buschauffør, men gik på efterløn i 2018.

“Man får et godt venskab med medlemmerne, og det er meget dét, det handler om. Om at have noget fælles at gå op i”

— Marius Znyk, kasserer, OMJK

-  Jeg sagde til mig selv, at jeg ville have noget andet at lave end at sidde og klappe mig selv på lårene. Så jeg tog herud en onsdag aften og blev modtaget af Marius, fortæller han om første møde med modeltogene.

- Jeg gik og kiggede lidt rundt, og så spurgte de, om jeg havde lyst til at køre med togene. Det ville jeg gerne, husker han og siden er han trofast kommet i klubben.

Smilet er ikke til at tage fejl af på den efterhånden garvede togfører, men det er der god grund til.

- Man får et godt venskab med medlemmerne, og det er meget dét, det handler om. Om at have noget fælles at gå op i, forklarer Marius Znyk.

Læs også: Hjerneblødning tog næsten livet af fynsk X Faktor-stjerne:
  • Jeg har genopfundet mig selv på et dybt plan
Gå tilbage Del
25. mar. 2022 kl. 0:15

Hjerneblødning tog næsten livet af fynsk X Faktor-stjerne:
  • Jeg har genopfundet mig selv på et dybt plan

Morten Albek

Heidi Herløw fra Odense har genopfundet sig selv som kunstner, efter hun for fem år siden næsten mistede livet på grund af en hjerneblødning.

Tilbage i november 2016 var Heidi Herløw i bil på vej fra cafétur med en veninde, da hun pludselig fik en hjerneblødning. Hun befandt sig nær Odense Universitetshospital og kørte direkte ind i et hegn. Hun blev hurtigt fundet, kørt til hospitalet og kom i kunstigt koma i 11 dage.

Den voldsomme episode ændrede hendes liv.

- Jeg har genopfundet mig selv på et dybt plan. Modstand bliver man jo stærk af, så det har jeg brugt meget i min musik, siger hun.

Heidi Herløw fra Odense blev en national kendis, da hun i 2008 vandt tredjeplads i den første sæson af X-factor.

Mogens Flindt/Ritzau Scanpix/arkiv
Heidi Herløw med X-Faktor dommer Thomas Blachmann.

Siden har hun udgivet albummene ‘Audio Ballerina’ (2008), ‘Talisman’ (2011) og Breaking Through the Firewall’ (2021).

En ny begyndelse

Heidi Herløw kalder det for en ‘ny begyndelse’. Hun fortæller, at hun på mange måder er taknemmelig for at have haft denne nærdødsoplevelse, og at det har det inspireret hende til at skrive sit seneste album ‘Breaking Through the Firewall’.

- Det var smukt. Jeg var på en rejse i mit indre, og følte mig forbundet med universet. Jeg er så taknemmelig, og det er en del af mig nu, siger hun.

Mogens Flindt/Ritzau Scanpix/arkiv
En optræden i X-Faktor i 2008.

Hjerneblødningen kom som et chok for Heidi Herløw, og det har givet hende en ny følelse af taknemmelighed over for livet.

- Jeg har aldrig fejlet noget. Det skete bare. Jeg var så heldig, at det skete lige ude foran sygehuset. Det kunne jo lige så godt have sluttet for mig der, siger hun.

Koma i 11 dage

Da Heidi Herløw fik en hjerneblødning i bilen, måtte lægerne foretage akut behandling, og hun lå i koma på OUH for at stabilisere trykket i hjernen. Det var en pulsåre i hjernen, som var bristet.

- Jeg var bevidst om min situation, da jeg lå på hospitalet. Jeg vidste selvfølgelig ikke, at jeg havde fået en hjerneblødning, men jeg fik en helhedsfølelse, som var meget fredsommelig og beroligende, siger hun.

Hun har ingen fysiske mén i dag.

Heidi Herløw husker ingenting fra episoden i bilen, som skete under et kort ophold i Danmark. Den fraskilte sangerinde havde nemlig fundet kærligheden på den anden side af Atlanten, og var på daværende tidspunkt bosat på den Vestindiske Ø St. Croix i Caribien.

Koncerter i Odense

Torsdag aften afholder Heidi Herløw koncert på Solvognen i Odense, hvor hun spiller musik fra sit seneste album ‘Breaking Through the Firewall’.

- Vi fejrer lyset, livet, musikken og fællesskabet, skriver hun på Facebook om koncerten.

Ifølge hende er albummet helt særligt, fordi hun - modsat sine tidligere albums - har lavet og indspillet al musikken sammen med sit band StellarPirate.

- Vi har fundet en lyd sammen, som jeg er rigtig glad for. Sammen kan vi vokse og nå nogle dybere lag, siger hun.

Morten Albek
Heidi Herløw seneste album mødte stor ros fra anmelderne.

Heidi Herløw underviser også i sang i Solvognens lokaler. Hun fortæller, at hun fremover kommer til at give koncerter dér regelmæssigt.

Anmelderrost

Heidi Herløw kalder selv pladen for et ‘produkt af alt det, hun har været igennem’. Sangerindens nye kunstneriske dybder kan mærkes bredt blandt danske musikanmeldere.

I forbindelse med sin seneste udgivelse, ‘Breaking Through the Firewall’, gik hun ud med en officiel melding om, at hun med sin nye kunstnerstil nu ‘tager kontrol over sit liv’. Indie-pop albummet udkom d. 11. november sidste år, og er blevet rost til skyerne af anmeldere fra blandt andet Gaffa, Fyens Stiftstidende og musikmagasinet Side 33.

Gaffa skriver i en anmeldelse fra februar 2022, at albummet er ‘uhyre godt skruet sammen’, og at hun ‘simpelthen har ramt et niveau, som ingen af hendes hidtidige udgivelser har nået.’

- Vi glæder os til at dele musikken i aften og få folk til at mærke noget gennem musikken. Vi ønsker at skabe et fællesskab, hvor vi kan glædes sammen og mærke, at vi er i live, fortæller Heidi Herløw. 

Derfor glæder alle medlemmer sig over, at de nu kan være helt tilbage efter to års on/off coronanedlukning.

- Det kløede da lidt i fingrene for at komme afsted igen. Vi sneg os lidt ind for at holde øje med den kostbare materiel, griner Ib Clausen og bliver bakket op af Marius Znyk, der ikke har planer om at forlade klubben foreløbigt.

- Forhåbentligt aldrig, smiler han.

Flemming Ellegaard
Der er et godt sammenhold i klubben, der mødes hver eneste onsdag og første søndag i hver måned.

29. dec. 2024 kl. 7:00
Tophistorie
Fyn

De bedste fra 2024: Disse fynboer gik viralt

LYT
Del
Link
kopieret!

Millioner har set med, når modige fynboer har stået frem og fortalt deres historie.

Som Liiban Abdulle, der blev fyret efter et påstået fund af kokain og et snifferør i hjemmeplejens bil. Han nægtede at have kendskab til fundene, men han var den sidste, der havde kørt i bilen.

Eller Kenneth Steenberg, der er meget mere end skraldemand for thurinerne. Tidligere på året fejrede han 25-års jubilæum i den gule refleksuniform.

Vi har talt sammen og fundet vores største historier på sociale medier.

Top-10

Én historie har alene på Facebook nået 1,4 millioner mennesker på Facebook. Og tre historier har på tværs af Facebook, Instagram og TikTok ramt flere end en million.

Vi begynder fra bunden.

10. pladsen: Flere end 612.000 så videoen, da Heino fra Snave gav både journalist og fotograf fra TV 2 Fyn en opsang. Fuldstændig som han gjorde i Sonofon-reklamefilmen fra 2001.

9. pladsen: Med 12 dage til termin stoppede Oscars hjerte med at slå inde i Stine Anker Elnegaards mave. Hun stiftede derefter O Flowers og skiftede arbejdet som betoningeniør ud med blomster. Den historie har flere end 660.000 set.

8. pladsen: I foråret blev Lars Løvendahl gift ved første blik. Forholdet holdt som bekendt ikke, og inden programmerne blev sendt, havde han fået ny kæreste, han holdt i hånden, mens de så programmerne sammen. Flere end 670.000 så den historie.

7. pladsen: Latifah El-Sets hjerte af guld ramte flere end 741.000 personer. En kollega havde filmet sosu-assistenten danse med de demente beboere, og de sociale medier kvitterede.

6. pladsen: Den sorte svane tog Danmark med storm, og kært barn har som bekendt mange navne. Isdronningen, som Amira Smajic også kaldes, lærte at trylle penge frem i Odense. Portrættet af hende blev læst af flere end 808.000 personer.

Millioner af visninger

5. pladsen: Flere end 897.000 så portrættet af multikunstneren Troels Trier. I januar mistede han sin kone og blev enkemand for tredje gang.

4. pladsen: Signe Mørk Pedersen hører stemmer, og hun er en af rekordmange odenseanere, der sidste år fik førtidspension. Videoen med hende og stemmerne Karsten, Kirsten, Karen, Laila og Bitten blev set af lige knap 900.000.

3. pladsen: Skraldemanden Kenneth Steenberg ramte en million og en sjat, da han kunne fejre 25-års jubilæum på Thurø. Af thurinerne bliver han kaldt verdens bedste skraldemand.

2. pladsen: Da TV 2 Fyn fulgte med Mathilde Johansen rundt på hendes arbejde i Bilka, blev hun midt under et interview overfuset af en vred kunde - interviewet handlede netop om den gode tone. Klippet blev set af 1.360.000 efterfølgende.

1. pladsen: Liiban Abdulle nåede ud til flere end 1.618.000 personer med sin historie om at være blevet fyret fra hjemmeplejen. Selvom politiets hunde og narkotest ikke kunne påvise, at der havde været kokain i kommunens bil, blev Liiban Abdulle fyret, fordi han var den sidste, der havde kørt i bilen.

29. dec. 2024 kl. 6:00
Tophistorie
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tæt tåge præger morgenstunden - men så kommer vejrskifte

LYT
Del
Link
kopieret!

Søndag morgen starter tåget, men omkring middagstid vil det klare op.

Temperaturerne vil dagen igennem befinde sig på mellem fire og syv grader.

Det holder tørt, og vinden vil være let til frisk fra sydvest, oplyser TV 2 Vejret.

I aften og i nat holder det fortsat tørt, selvom det vil være overskyet.

Temperaturerne stiger med en enkelt eller to grader frem mod mandag.

28. dec. 2024 kl. 19:47

Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fyns Politi indstiller eftersøgningen af Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Både Fyns Politi, Forsvaret og lokale borgere har lørdagen igennem ledt efter den forsvundne Poul Frank Andersen, men det har endnu ikke ført til et fund af manden.

Nu indstiller Fyns Politi eftersøgningen for i dag, oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn.

- Mørket gør, at vi ikke kan fortsætte eftersøgningen. Vi har ledt i alle de lyse timer, og vi har afsøgt et stort område, siger vagtchefen, der ikke vil komme omfanget af eftersøgningen nærmere.

I samarbejde med en hundeleder skal det nu vurderes, om det giver mening at fortsætte eftersøgningen i morgen, forklarer vagtchefen.

Han opfordrer til, at borgere i området fortsat kigger i skure, lader og andre gemmesteder efter manden.

Læs også: "Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 16:15

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 17:29
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Odense moser Sønderjyske og er klar til finalebrag

LYT
Del
Link
kopieret!

Helt som ventet kommer søndagens pokalfinale i kvindehåndbold til at stå mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

I lørdagens anden semifinale vandt Odense med 31-22 over Sønderjyske. Tidligere på dagen havde Esbjerg slået Silkeborg-Voel med 38-26.

Dermed måtte tilskuerne i Silkeborg kigge langt efter spænding på førstedagen af Final 4-stævnet.

Odense førte komfortabelt i stort set hele kampen, og der var ingen træthedstegn at spore, selv om det fynske hold tæller en række profiler fra december måneds EM-slutrunde.

Magtesløse sønderjyder

På forhånd var det svært at tro på Sønderjyskes muligheder. Odense havde vundet de seneste 11 indbyrdes opgør - de fleste ganske klart - og Sønderjyskes seneste sejr over fynboerne er helt tilbage i 2013.

Sønderjyske indledte alligevel med optimisme og et par hurtige scoringer, men Odense fik overtaget med fire mål på stribe og Thale Rushfeldt Deilas scoring til 5-2.

Deila gjorde det siden til 8-4, og Sønderjyske-træner Peter Nielsen reagerede ved at tage kampens første timeout.

Det stoppede dog hverken Odense eller den norske EM-guldvinder Deila, der rundede sit femte mål allerede efter 18 minutter med scoringen til 11-5.

Det var svært at se, hvad Sønderjyske skulle stille op. Holdet forsøgte sig med en ekstra spiller, når det angreb, men dyre boldtab gav Odense muligheder for at score flere gange i det tomme mål, og det gav pauseføring på hele 19-9.

Generelt lavede Sønderjyske alt for mange fejl til at kunne byde Odense op til dans, men holdet fulgte dog bedre med efter pausen.

Odense havde nu heller ikke travlt med at øge den allerede store føring. Det handlede snarere om at gemme så mange kræfter som muligt til søndagens finale.

I størstedelen af anden halvleg havde Odense et forspring i omegnen af ti mål, og forestillingen fes lidt ud i slutfasen.

Søndag klokken 16 gælder det så finalen mod Team Esbjerg, der har vundet pokalturneringen de seneste tre år. Odense vandt sin hidtil eneste pokalfinale i 2020.

28. dec. 2024 kl. 16:15
Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Læs også: Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 12:09

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

Presse-fotos.dk

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 14:50
Alexander Aagaard

Voldsomt vejr varslet nytårsnat: Ekspert kommer med anbefaling

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er varslet blæsevejr for alle pengene, når der skal tages hul på 2025 natten til onsdag. Det kunne TV 2 Vejret berette lørdag formiddag på baggrund af en ny prognose.

Og det giver anledning til at udvise ekstra forsigtighed. Affyring af nytårskrudt og blæsevejr er nemlig ikke den bedste kombination, påpeger ejer af Krudthuset i Ringe til TV 2 Fyn.

- Hvis det er på grund af blæsevejr, så anbefaler jeg altid batterier. Det er det mest sikre at skyde af på sådan en dag, hvis det blæser, siger han.

Så glem raketterne?

- Umiddelbart ja.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke.

Læs også: Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 10:36

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

De fem udvidede fyrværkeriråd

  1. Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.

  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.

  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.

  4. Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.

  5. Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gård brænder: - Der er synlige flammer

LYT
Del
Link
kopieret!

Et større kavaleri blev rullet ud efter en anmeldelse om brand i en gård på Egsgyden i Faaborg lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi, der lige nu arbejder på stedet, til TV 2 Fyn.

- Der er synlige flammer, da vi ankommer til stedet, siger vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn og tilføjer, at der er tale om en brand i et fyrrum.

Politi og brandvæsen fik dog styr på flammerne, inden branden bredte sig til hovedhuset, der ifølge vagtchefen “ser ud til at kunne reddes”.

Hvordan branden opstod, kan vagtchefen ikke komme nærmere ind på. Det skal brandtekniske undersøgelser nu forsøge at fastslå.

Hverken mennesker eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.

28. dec. 2024 kl. 13:20
Ole Holbech

Cyklist påkørt af letbanetog

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi blev tilkaldt efter et sammenstød mellem en kvindelig cyklist og et letbanetog lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Hun kommer for langt frem, og det er her påkørslen sker, siger vagtchef Peter Vestergaard, der tilføjer, at kvinden ikke kom til skade ved påkørslen.

Uheldet skete ved krydset mellem Svendborgvej og Hjallesevej, og det resulterede i, at letbanetoget holdt stille, indtil politiet ankom til stedet.

- Vi får os en snak med både chaufføren og cyklisten, siger vagtchefen, der påpeger, at det er ren og skær held, at kvinden ikke kom til skade.

- Det kan sagtens gå galt, når man bliver påkørt af et tog på 40 ton.

Letbanen kører igen efter planen.

28. dec. 2024 kl. 12:09
Presse-fotos.dk

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

28. dec. 2024 kl. 11:44

Kan man danse til det? Atypisk musikgenre er rykket ind på ikonisk natklub

LYT
Del
Link
kopieret!

Techno, lys og dans. Det er, hvad du bliver mødt af, når Boogies Dance Café holder Thursday Rave Club.

Boogies Dance Café bliver i ny og næ om torsdagen omdannet til en hyldest af technomusikken, skæve visuelle elementer og såkaldt samtidsperformance. Asta Leonora Sandvad er en af medarrangørerne til disse events. Derudover er hun også en af de faste artister bag dj-pulten, hvor hun spiller techno det engagerede publikum.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne blive ved med at overraske folk. De ved aldrig helt, hvad de skal høre, når de skal høre mig spille, fortæller Asta Leonora Sandvad.

Det dårlige rygte

Technomusikken bliver ofte forbundet med stoffer og noget meget voldsomt. Men når man kommer til technorave på Boogies Dance Café, så kan man med ro i maven give sig hen til musikken og stemningen, fortæller Asta Leonora Sandvad.

- Jeg tror oftere, jeg ser folk, som er ædru til de events, vi laver, end at folk vælter rundt og er megapåvirkede og fulde, siger dj’en, der tit bliver mødt med misforståelsen om det hårde technomiljø med stoffer.

Hvad er techno?

Techno er en samlet betegnelse for elektronisk danse- og lyttemusik skabt på synthesizere, trommemaskiner, samplere, sequencere og computere.

Technomusikken har rødder i den eksperimenterende elektronmusik i Darmstadtskolen, og den tyske gruppe Kraftwerk eksperimenterede i 1970'erne med at komponere musik på baggrund af små sequencergentagne motiver.

Også inspireret af bl.a. synthpop og disco begyndte dj's som Juan Atkins (f. 1962), Derrick May (f. 1963) og Kevin Saunderson (f. 1964) i midten af 1980'erne i Detroit at opbygge musik med en kølig, futuristisk lydarkitektur og repeterede beats.

Via housemusikken og klubkulturen bredte techno sig fra Detroit til England og siden til resten af Europa.

(Kilde: lex.dk)

Stærkt fællesskab i technomiljøet

Asta Leonora Sandvad har en klar mission med de her særlige torsdage på Boogies. Det handler for hende om at tage noget mindre kommercielt - technomiljøet - og bringe det ind i noget mere kommercielt, som er det klassiske natteliv på Boogies.

Missionen er at synliggøre det her miljø, som Asta Leonora Sandvad har fået stor glæde ud af at finde.

- Jeg blev mobbet sindssyg meget i folkeskolen, så det der med fællesskaber er ikke noget, jeg har haft. Jeg synes, det er rart at kunne sprede kærligheden og fællesskabet, fortæller hun.

Asta Leonora Sandvad fandt sit fællesskab gennem en fælles kærlighed for technomusikken. Derfor bliver hun ved at arrangere Thursday Rave Club, så andre kan opleve den samme fællesskabsfølelse.

28. dec. 2024 kl. 10:36
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

LYT
Del
Link
kopieret!

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her